Pitie cukrovej vody na vyšetrení

68iva
11. júl 2017

Ahojte, chcem sa opýtať dnes som bola na to vyšetrenie ohľadom cukru, kde sa pije tá odporná sladká voda :( všetko bolo ok, prišla som odmerala cukor, vypila som tu vodu. Po hodine ako som sa mala vrátiť som všetku vodu vyvracala :( potom mi už ani nepichala a nemerala cukor..pri prvom tehotenstve to a bolo vsetko ok...ziadna nevoľnosť nic...preto sa chcem len opýtať či je tu niekto komu sa to tiež stalo, a ako to potom dr riešil? Či poslal na ten cukor ešte raz? Ďakujem.

unctadorg
11. júl 2017

@68iva zrejme by si mala ist znova, zalezi od lekara

marikap18
11. júl 2017

Ano, stalo sa to aj mne pri prvom tehotenstve, ale cukor mi zmerala a pri druhom tehotenstve som tu vodu ani nepila, som to odmietla, lebo som vedela, ze to znovu vyvratim(mala som tazke tehotenstvo-vracala som celych 9 mesiacov) a sestricka mi povedala, ze to mozem odmietnit vypit, lebo toto vysetrenie nie je povinne.

tranquillo
11. júl 2017

Podľa mňa by si mala ísť ešte raz, ja som pri prvom tehotenstve mala výsledky ok, teraz pri druhom mi vyšla cukrovka. Ja by som to skúsila ešte raz aspoň pre istotu.

68iva
autor
11. júl 2017

Toho sa práveže bojím, že keď ma pošle znova tak znova to pôjde všetko von ☹ k dr mám ist až 1. Augusta tak uvidím že čo mi povie no.

renula05
11. júl 2017

Ja som sa tiež bála a sestrička mi aj dala možnosť najesť sa v ambulancii-teda nejaký rožok a osladený čaj,ak by som to nezvládala vypiť.Našťastie som to v sebe udržala..

68iva
autor
11. júl 2017

@renula05 no tak to by bolo ok, ale tak tu u nás môžme len čistú vodu... ☹

katrin21
11. júl 2017

@68iva mne dovolili do tej vody dat polku citrona, cize vobec to nebolo odporne, normalne taka citronada, fajn to slo. tak som sa toho bala ked to kazdy tak desivo opisuje a uplne v pohode to bolo..... 🙂
mozno by to bolo potom s tym citronom aj pre teba lepsie...

pininka
11. júl 2017

S citronom je to ozaj fajne a nechapem preco ti to nezmerala, aj ked si to vyvratila ale nie okamzite.

68iva
autor
11. júl 2017

No možno áno, ale tu taká možnosť nieje 😑 tu treba vypiť, stopnúť si hodinu, kedy treba prísť na krv, a potom ďalšiu hodinu a zase na krv.

68iva
autor
11. júl 2017

@pininka povedala mi že keď som to vyvracala, tak už sa v teste nepokračuje 😑 že pošle doktorovi len tie výsledky s keby pred :( tak neviem no.. snáď má nepošle nato ešte raz.

nika898
11. júl 2017

@68iva ja som ju sice v sebe horko tazko udrzala no poprehanalo ma z nej statocne ale sestricka mi aj tak krv zobrala. Spytaj sa sestricky ci si tam mozes dat citron vtedy je to znesitelniesie. Mne dovolila vecer spravit dat do chladnicky a rano vypit cize aj si myslim ze to pomohlo ze nebola ta voda tepla. Drzim palce.

lenkaam_1
11. júl 2017

Baby kolko je tej vody? 🙂

zabina27
11. júl 2017

@lenkaam_1 zda sa mi, ze 2dcl sa robia.
@68iva neviem, ci by ti to pomohlo, aby si to nevyvratila, ale ja som to pila tak, ze som si vzdy po asi 2 glgoch vyplachla usta cistou vodou, ked uz som to nemohla dalej pit. neprehltla, len vyplachla, tak sa to hadam smie... a inak aj u mojho dr dovolili dat si tam citron

lacibo
11. júl 2017

ak ti môžem poradiť, ja som sa toho teraz pri treťom bála, lebo pri starších deťoch s to vtedy ešte nepilo a prežili sme to🙂, tak som to povedala doktorke a tá mi kázala zjesť hodinu pred odberom dva biele rožky so syrokrémom. tak som to tak spravila a všetko bolo o.k. aj výsledky.. ja to považujem za zbytočné , stres pre matku aj dieťa../ piť cukrový roztok / lebo ak by bola cukrovka, ukáže sa aj po rožkovom teste / alebo osladenom obyčajnom čaji / a potom .. ak by som to mala zvýšené, tak som bola rozhodnutá absolvovať aj tento " hnusný " test, bábo by som nijako neohrozila.. takže tak.. to sú moje skúsenosti..😉

siska53
11. júl 2017

@68iva ano,mne sa to stalo,ze som.cast toho vyvratila -tiez pri druhom tehotenstve..ale ja som sedela tam v cakarni.
vraj pomaha,ked si k tomu das citron.ten.je vraj povoleny..
Kedze vo mne asi nieco ostalo,tak,mi to namerali z toho..

bonovka
11. júl 2017

@lenkaam_1 ja som pri oboch detoch pila 0,5 litra. 🙂 pri prvej cisty roztok (pred 12 rokmi),pri druhej mi dovolili doniest si citron a vytlacit si do toho (pred 9 rokmi)..aj teraz som sa pytala sestricky ci to mozem zase s citronom pit a ze jasne,bez problemov. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre