Kedy dávate Fenistil batoľaťu?
Dobrý deň moja mala ma 4m a je zachripnuta strašne, plus, proste akokeby zahlienena vzadu.... Môžem jej dat fenistil 5 kvapky? Na ukludnenie lebo také je nesvoja, funi, fuci... Ma uz 7.5 g samozrejme ked to bude horise pôjdeme na pohotovosť, ale zatiaľ TT zvyšnu nema....
Ok, nepisala si, ze ste chori aj vy alebo som si to aspon nevsimla. Priznaky, ktore si vymenovala nemusia zdaleka znamenat ochorenie. Ak jej chces davat fenistil, samozrejme je to na tvojej zodpovednosti, ale treba sa poradit s pediatrom. A dakujem, v tomto pripade beriem oznacenie bio matka ako kompliment, aj ked som len obycajna matka, ktora je sama zodpovedna za zdravie a prevenciu seba a svojich deti.
@lindusss2016 no je chorá, proste takto zachripnuty hlások a, hlien v stolici ma, tak len z toho, že jej stekajú sople a strašne nespokojná, nekľudná bola a vôbec nám nespala... Tak preto, akoze my sme už na konci choroby... Moj šiel dnes do práce už... Koronu nemáme... No a mala tým, že bola taka nesvoja a bala som sa aby jej neopuchli hlasivky... No a to je vsio... Len som. Sa spýtala mamičiek co dávajú fenistil, tak kedy im dávajú...
Tak určite by som nedávala fenistil kvôli tomu, že je dieťa nepokojné a nespokojne ani v čase choroby. To je úplne zlý dôvod. Lekárne volať a dohodnúť sa na postupe. Dnes je pondelok, výborná možnosť skontaktovat
Nabuduce, ak budetr riesit zatekajuci sopel, skus nakrajat cibulu do ponozky a zavesit na spanok blizko havy. Rano sice v izbe smrad 😁, ale zabera na 100%, moje deti vdaka tomu prespia v klude kazdu noc, aj ked su chore. Je to rychla pomoc, pri ktorej nemusis uvazovat, ci ano alebo nie, nema vedlajsie ucinky a cibulu mas doma vzdy. Vankus pod hlavu alebo nadvihnut madrac a zavesit ponozku s cibulov 👌 Dalsia vec, co sa oplati mat doma, je rastlinka nadchovnika v kvetinaci, ked su chori, kvetinac dam blizko hlavy, popripade odtrhnem listok a dam pod nos, tiez pomaha na sople. Ja lieky nezatracujem, samozrejme maju v medicine svoj obrovsky vyznam, ak sa deje nieco vazne, ale s nadchou si telo poradi lahko aj bez toho. Chapem, ze si vystrasena, ked je to vasa prva choroba, ja som nasu prvu nadchu preplakala 😂 tiez som mala priserne scenare v hlave. Ale ked mala dcera ozaj anginu, tak to bolo nieco hrozne, plakala vkuse, nejedla, nepila, horucka 39 a smrad z ust, na mandliach bolo vidno biele flaky a sople ani vtedy nemala.
Keď raz budeš mat naozaj choré dieťa, ocenis že čakáš na pohotovosti 2 hod, lebo sú tam matky ktoré prídu so zachrípnutým dieťaťom
Inak ak nie dieťa nie je ockovane že už vôbec by som sa nevyhrala moja milá na pohotovosť lebo tam chytíte dalších 10 chorôb
Moja milá skús si pozrieť a prečítať ako vyzerá angína
@pribinak každý sa predsa prirodzene bojí o svoje dieťa. Nechápem prečo majú matky takú potrebu ukazovať si, ktorá je tá sprostejšia. Je to naozaj veľmi škaredé. Zrejme máte nejaký vlastný vnútorný problém, že takto reagujete.
Ale bohužiaľ toto je asi prirodzene vyplývajúce zo ženskej povahy zrejme....
@pribinak každý sa predsa prirodzene bojí o svoje dieťa. Nechápem prečo majú matky takú potrebu ukazovať si, ktorá je tá sprostejšia. Je to naozaj veľmi škaredé. Zrejme máte nejaký vlastný vnútorný problém, že takto reagujete.
Ale bohužiaľ toto je asi prirodzene vyplývajúce zo ženskej povahy zrejme....
@domkiiik diskusia stará 100 rokov…ak máš potrebu ty reagovať na toto (ani neviem vo) tak máš asi nejaký veľký vnútorný problém

Dnes ráno volať pediatrovi. Fenistil nikdy nedávaj bez konzultácie s lekarom.