Kedy ísť s dieťaťom na pohotovosť pri vysokých teplotách?
Ahojte mám otázku dcéra má rok a 9 mesiacov od štvrtka večera má teploty nad 38 včera večer jej vyšla až na 40 mám čakať do pondelka alebo ísť na pohotovosť?
A dostava kazde 4h lieky + zabaly a napriek tomu ma teplotu? Ak aj ano, tri dni su realne a bezne.
Striedajte jej kazde 4 hodiny lieky od teploty raz paralen a potom nurofen (takto striedat). Vela tekutin, aby nebola dehydrovana. Tie lieky jej podavajte pravidelne, aby jej ta teplota nevystupila az na tych 39. Pokial nema ine tazkosti ako bolesti bruska, bolesti v hrdle, usko, tak pockajte este jeden den. Na 3 den sa moze napriklad vyhadzat a bude to jedna z chorob (5ta, 6ta choroba virusoveho povodu).
Nám v nemocncii vraveli, že pokial sú vysoké teploty a dieťatko pije, tak to zvládneme aj doma, akonáhle dieťatko odmietne vodu mame ísť na pohotovost.
Vela tekutin
Ja riesim pediatra az po 3-4dnoch nelepsenia
Kúp pásiky na moc a crp a otestuj ju doma.
ja len poznamka. pri vysokych teplotach moze byt v moci krv, aj ked sa nejedna o mocovu infekciu. cize s tymi pruzkami na moc to nei ej zly naad,a le ak by tam bola len krv, potom treba pockat, ked teplota poklesne, ci to nevymizne, rpiapdne ak by tam boli aj bielkoviny tak to bud emocova infekcia.
moja dcera takto mala normslne pri horucke krv +++ total silny nalez. poklesla teplota, pruzok cisty. no ten pokles bol u dcery uz trvaly. neviem ci by sa vycisil aj moc, ak teplota klesne kratkodobo.
Má aj nejake iné prejavy? Kašeľ,sople? Lebo ak nič, okrem horúčku,tak takou horúčkou sa zvyknú prejavovať aj 5,6,7 choroba. Trvá zhruba 3-4 dní a potom sa dieťa vyhadze.
Má červené hrdlo a na podnebi má pľuzgiere a biely povlak
Tak to bude zrejme na atb
Možno angína,
Ja by som išla s týmto nálezom v hrdle. Budeš čakať do pondelka a nič, len dieťa už nevládne.
A tiež tak zaťažovať organizmus a podávať kazde 4 hodiny lieky...
Choď. Načo čakáš, keď ma aj iné problémy.
Ja som v tomto streser a nikdy nečakám 3 dni, ked ma dieta vysoke teploty cca 39 ako mk baby. Počkám minimálne 24 hodín a idem k pediatricke alebo na pohotovosť. Urobia jej crp a ak je tam zapal ukáže to, ak je to vírus crp bude nízke. Po mojich skúsenostiach s detmi sa mi potvrdilo, že čakať sa neoplatí.

Ak má vírus, horúčka môže byť kľudne ešte zajtra. Ja by som počkala, ak nemá žiadne výrazné ťažkosti a teplota ide zraziť 🤷♀️