Kedy je ideálny čas na ovčie kiahne?
Va kom veku mali vaše detičky ovčie kiahne? a ako ich znášali? Mám detičky vo veku 4 a 1 rok, kedže teraz má v okolí dosť vela detí ovčie kiahne a starší syn chodí do škôlky, tak je dosť možné, že ich budeme mať aj my, doma. Bol tu aj nápad, že by sme šli na návštevu k niekomu, kto kiahne má... vraj to menšie detičky lepšie znášajú... Viem, že tu mbnohé na mna zaútočite, že ovčie kiahne sú choroba, načo nakazovať... ale viem s istotou, že u dospelých a dospievajúcich vedia urobiť viac neplechy.... tak čo robiť?
@miskokatka no ved ja viem ako to vypada nakolko ich mal starsi este ked bol tento nas stuplik v brusku..a mal ich teda brutaaaal vela ale zvladol to suprr..horucka len raz potom komplet vysyp.....preto mi je to cudne... asi to ma len pluzgieriky co mal teolotu...mozno mal agresivnejsi moc a plienka ...mozno preto to ma na ritke...inde ziadna zmena...
zeny, mam dobry liecik na kiahne....teda aspon u nas super zabera. Vcera cely den bol maly mrzuty a plakal, ze ho to svrbi. Tak som mu vecer namiesala: tantum verde, cajovnikovu silicu a silny vyluh z repika. Zamiesala som to, dala do takej malej flasky s rozprasovacom. Ked maly zakrici, ze svrbi, tak rychlo strekneme a prestane svrbiet. Kupeme len tak rychlo v harmancekovom kupeli a davam este lyzicku sody bikarbony. Maly si to chvali.
@miskokatka to dostanem v lekárni všetko? malá má kiahne od včera, no zatiaľ sa neškriabe
ano, vsetko sa da kupit v lekarni....harmancek sa da kupit ako sypany, ten je lepsi, ako nalevove vrecka. Tak isto aj repik. Nam to zatial velmi dobre zabera. Skusali sme tanno hermal....ale ked som mu to natrela, tak ho to strasne svrbelo.
ahojky koceny no ja neviem, ale moje deti 10 a 0,4 este kiahne nemali.Moja mama ked boli ockovat deti omylom pichla aj seba a to uz bola tehotna so mnou, aj ked vsetci mali velke bubu ja som bola v poho a zda sa, za aj deti maju zo mna dost protilatok. Zatial moje deti nic .. aj po vyskyte v skolke
Nasa mala ma bez mala 4 roky.mame ovcie kiahne od pondelka.je vysypana dost hlavne na krku trupe a za usami aj na tvaricke.ja ju kupem v hypermangane 1x vecer.davam fenistil kvapky 3x denne.doktorka odporucila na velke naliate pupaky framykoin.zatial to robim vyrazky este neschnu.horsie je ze mamw doma 3 mesacne babo.dufam velmi ze malicky to nedostane.von s malou chodim teda iba na dvor do chladku.vonku je momentalne 34 stupnov.nevidom dovod ju drzat v posteli.teploty nemame.
moja dcerka dostala kiahne pred par dnami a ma len rok, zatial je to ok nastastie ziadne teploty obsypana je ale len par vodnatych pluzgierikov ostatne take bodecky, syn mal asi 4 roky ked dostal a ani nevieme ze ich mal🙂 dufajme ze teraz to bude podobne...jedine co ma stve ze nemozeme chodit vonku

@miskokatka poznam, pouzivala som pri prvej rano a vecer a ozaj dobra vec- ved tam aj pisu, ze je to na liecbu kiahni