Kedy je najlepšie podávať dieťaťu sirup so železom?
Dcéra 5rocna ma lahku anemiu, mudr. odporučila vyskúšať sirup so železom. Teraz je doma kvôli chorobe, cize si pekne viem zmenezovat podávanie železa, nakoľko na krabičke sa pis, ze sa ma jesť bud 30-60 minút pred jedlom, alebo 2 hodiny po jedle.
No ale keď sa vráti do skolky, mame režim taky ze rano o 6:20 vstáva, hned sa napije a zje male ranajky, zvyčajne pečivo alebo jogurt kúsok, a ide do skolky, poobede po nu chodím o 4 keď skončím v praci, a to prídeme domov, ešte si pýta malý olovrant, no a o 18:00 všetci veceriame.. Rozmýšľam ale ne iem prist na to, ze kedy jej mam dávať to železo, lebo tie časy vôbec nevieme splniť v žiadnej fáze dňa..🤷🤦
Tak jej daj večer pred spaním, to bude dve hod, po jedle
Pri ľahkej anémii stačí aj zmeniť stravu, dávať denne jedlá s vyšším obsahom železa a zvýšiť príjem vit,C pre lepšte vstrebávanie
@anonym_548a14 vitamin C je celoročne, stravu ma bohatú na živiny a železo. Ale toto ma systémové, tu strava nestaci
@anonym_548a14 vitamin C je celoročne, stravu ma bohatú na živiny a železo. Ale toto ma systémové, tu strava nestaci
@anonym_autor obmedzte lepok, môže zhoršovať vstrebávanie železa, vitamínov...
@anonym_autor obmedzte lepok, môže zhoršovať vstrebávanie železa, vitamínov...
@anonym_e57c3c akoze Pecivo? To ale potom veľmi okrese možnosti jedál, som rada ze chvalabohu nemá alergiu na lepok a kadeco iné, ako iné deti, ze zatiaľ the komplet všetko a nemusím sa trápiť so špeciálnym varením atď...
Len aby vas neprekvapilo,ze železo v sirupe môze spôsobiť nechutenstvo aj zapchu. Skuste melasu,ma hnusnu chut,ale mozno by to šlo.
@anonym_e57c3c akoze Pecivo? To ale potom veľmi okrese možnosti jedál, som rada ze chvalabohu nemá alergiu na lepok a kadeco iné, ako iné deti, ze zatiaľ the komplet všetko a nemusím sa trápiť so špeciálnym varením atď...
@anonym_autor nie je žiadna veda upiecť doma bezlepkový chlieb, pečivo.. ak by to mohlo pomôcť dieťaťu, ale chápem, že to môže byť trápenie ak sa ti nechce.
@anonym_autor koľko c vit dávaš?dávaj večer zelezo
@anonym_autor vstrebavanie zeleza zlepsuje kyselina listova, skus sa v lekarni poradit, ci ju mozes podavat aj malemu dietatu
Mne sa ale zdá, že železo sa má jesť ráno, respektíve do obeda. Skús sa na to spýtať lekárnika.

Tak jej daj večer pred spaním, to bude dve hod, po jedle
Pri ľahkej anémii stačí aj zmeniť stravu, dávať denne jedlá s vyšším obsahom železa a zvýšiť príjem vit,C pre lepšte vstrebávanie