icon

Kedy je potrebná operácia pri migrujúcom semenníku?

26. mar 2025

Lekár nám odporučil operáciu aj pruhu s tým vraj spojeného. Syn má zlú imunitu a nechceme podstupovať riziko navyše. Nemáte niekto skúsenosť či sa to vyslovene musí zoperovať?

pribinak
26. mar 2025

Ten Semeník keď nebude tam kde mat byt, tak jedného dňa nemusí plniť svoju funkciu a ty sa nedockas vnúčat

Ten lekár to neodporúča asi len tak zo srandy

autor
26. mar 2025

@pribinak semenník je už stále v miešku, no lekár trvá na operacii.

pribinak
26. mar 2025

Evidentne nie tak ako má byt keď navrhuje operáciu

Ako som napísala ak nie je tam kde má byt, nemusí raz plniť svoju funkciu a potom budeš asi veeelmk dlho čakať na vnuca

autor
26. mar 2025

@pribinak pýtam radu niekoho kto tým prešiel s týmto priebehom. Ďakujem.

taktotedanie
27. mar 2025

Ak chces pytaj nazor ineho lekara
Ale netreba otalat, imunita s tym nema nic- len tvoja vyhovorka, chces mat neplodneho syna? Podakuje sa ti v buducnosti

sandri
27. mar 2025

Ak sa rozhodnes, ze dieta nedas zoperovat len na zaklad etoho, ze sa tu najde niekto, kto ti odobri, ze operacia nie je nutna, tak mas celkom odvahu. Moj syn to mal - vajno sice mal v miesku, ale hocikedy mu vyskocilo naspat do bruska. Ja som na rozdiel od teba chcela operaciu cim skor. Dovodom bola skusenost mojej kamaratky - jej syn to mal tiez, lekari stale s operaciou cakali kym bude starsi a sloncilo to tak, ze vajko sa mu volyvom toho vyskakovania a klesania niekolkokrat otocilo okolo svojej osi, az sa otocilo tak, ze pricviklo zasobovanie krvou a mu odumrelo. Takze ja som chcela nech syna zoperuju cim skor a dobre som spravila, lekar mi potvrdil, ze tiez uz to vajko mal viackrat potocene. Uz par hodin po operacii behal po oddeleni akoby mu vobec nic nebolo. Mal necele 2 roky vtedy. Za mna necakaj a daj mu to spravit.

autor
27. mar 2025

@sandri ďakujem vám za odpoveď. Lekár s nami nekomunikuje o rizikách aj keď som ho viac krát vyzvala. Je normálne že človek zvažuje riziká ak dieťa má aj iné diagnózy. O týždeň ideme znova na kontrolu, takže zvažujem ak nám lekár znova bude odporúčať operáciu či ísť.

autor
27. mar 2025

@sandri kde ste podstúpili operáciu prosím vás?

lilinka76
27. mar 2025

Ja som to so synom absolvovala vo veku cca 1.5 roka (už nepamätám presne vek), na Kramaroch v BA.

monro
27. mar 2025

Neviem, či celkom dobre rozumiem Vašej situácii. Váš syn má pruh a migrujúce vajíčko na strane, kde má pruh? Môj syn bol operovaný na skrotálny pruh, keď mal tri mesiace a až potom neskor sme si všimli, že vajko na tej strane behá hore dole. Doktorka nám vtedy povedala, aby sme to len kontrolovali. Migrujúce vajíčko už neoperovali, ako narástlo prestalo migrovať.

sandri
27. mar 2025

Kramare Ba

autor
27. mar 2025

@monro komunikácia lekára je veľmi zlá a skúsili sme aj jeho kolegu no nič viac sme sa nedozvedeli. Druhý odporúčal čakať, tento náš začal vravieť o pruhu ktorý tam zostal po migrujúcom semenníku až na poslednej kontrole.