Kedy podávať Fortini deťom počas dňa?
Ahojte, dostali sme od detskej gastro lekárky na predpis nutričné nápoje Fortini (200ml). Chcem sa opýtať tých z vás, ktoré to detičkám dávajú - dávate to "namiesto" niektorého jedla počas dňa? Totižto výrobca na stránke uvádza, že je to určené na popíjanie počas dňa medzi jedlami, no keďže to po otvorení má ísť do chladničky, neviem si predstaviť, že to máme celý deň otvorené na stole a popíjame :D Zároveň je to sladené, čiže napríklad pred spaním by som jej to dávala nerada. Dcérka mi to naraz nevypije, tak sa snažím 2x denne po tých 100ml (vypije väčšinou 70) - raz po raňajkách a druhýkrát poobede. Napadlo mi, keďže dcérka zo všetkých jedál dňa najmenej obľubuje raňajky a celkovo jedenie po zobudení, že by som jej to dávala hneď ráno, keď vstane, nalačno. Dávate to niektorá nalačno? Nemôže jej z toho byť ťažko? Alebo - máte nejaké konkrétne odporúčania od svojich lekárov, kedy to dávať?
Ak chcete, môžete sa podeliť aj o svoje postrehy - či to vašim deťom chutí, pomáha a tak. My sme to dostali, keď mala dcérka v 21 mesiacoch 80 cm a 9,3kg. Zo začiatku jej to chutilo veľmi, teraz posledné dni už menej a mám pocit, že aj na chuti do jedla jej to ubralo ešte viac (čo je dosť nafigu, lebo kvôli slabému jedeniu a neprieraniu to dostala) .
Vopred vám ďakujem za odpovede 🙂

Moj to dostal po operacii. Davala som mu to pocas dna, ked sa chcel "napit".