Kedy prestane nočné pomočovanie po traume?
Mamky, ako dlho trvalo, kým sa vaše detičky prestali pomočovať v noci po odstránení príčiny? Dcérka 3r3m bola už 10m v noci úplne suchá, začala škôlka, p. učiteľka ju v škôlke tak verejne ponížila a vysmiala pre obyčajné grgnutie, že dcérka týždeň preplakala a začala sa v noci počurávať. V škôlke nebola už 6 týždňov, ale žiadna zmena. Pani doktorka nám vravela, že pocikávanie zo psychiky trvá veľmi dlho. Máte skúsenosť, koľko asi a ako dcérke pomôcť?
Zasla by som za psychologickou a zacala pracovat na zdravom sebavedomi dietata. Bez ohladu na to, ci ju planujes dat nazad do skolky alebo nie. Tyzden plakat za taku hlupost. Si mala povedat, ze ucitelka je citlivka a zasmiat sa s nou a bolo by po probleme. Strasne zalezi, ako s problemom zatoci rodic, dieta sa orientuje podla jeho reakcie.
@anjelicek26 myslim ze pristup ucitelky tiez nieje ok,verejne ponizit male dieta za taku hlupost tak, ze sa jej ona aj deti posmievaju a pocikava sa -to podla mna nieje pedagog.
@simona92101 ale ako vies, ze ju "strasne ponizila" a "verejne".. ak sa zasmiala pred triedou, ze grga ako stary chlap a cela trieda sa rehotala, ved to je normalny vtipek nie? Bezna vtipna medziludska zalezitost... Neviem na ake spravanie je dieta doma zvyknute a co je pre jedno dieta cez, pre to druhe byt nemusi. My mame v skolke troch vychovavatelov a ziadnu vychovavatelku, 22 deti s toho 16 chlapcov, grgy a prdy tam preberaju bezne a s humorom, ja to uz beriem ako prijde 😂 Ako jasne verim, ze to ta mala tak vnimala - situaciu ale v akom kontexte by to mohlo byt tyzdna placu hodne ponizenie si proste neviem predstavit.
@anjelicek26 tak vseobecne ponizovat a vysmievat deti nie je ok.a v prvom rade by mala ucitelka pristupovat k detom tak,aby sa taketo veci nestavali,mala by vediet ci si moze dovolit vtipkovat lebo vie ze deti sa zasmeju.
Mam kamaratku,ktorej syn isiel do skolky,ucitelka im hned v prvy tyzden oznamila,ze maly je pozadu lebo place,kazdy den im vola ze je problemovy aby si pre neho prisli.zaujimave vsak je,ze place a je "problemovy" len pri nej,pri druhej ucitelke je vsetko ok,aj sa napapa,aj pohra s detmi. A tiez ho ucitelka sfukla pred detmi ze ich skoro vytopil,lebo nechal servitok v umyvadle,a pritom ona s nim mala ist na wc a nesla,cize tak sa aj zistilo ze sa deckam nevenuje a casto su bez dozoru.a to ich je v triede len 12...cize vsetko zavisi od pristupu,aj kazde dieta je inak citlive...
@simona92101 ved pisem, ked je dieta taketo precitlivene, zohnat si pomoc psychologa. Alebo nech tam ide mamicka a necha si poradit, ako s dietatom pracovat, aby sa to zlepsovalo. Ved psycholog tam presne na toto je, aby v takychto situaciach radil a pomahal. Ja jednoducho neverim na ucitelky, co by sa dokazali tak strasne okomentovat obycajny grg (co sa deje v skolke kazdu chvilu), ze by dieta malo tyzden plakat. Toto je povaha a treba s tym pracovat. Ako velmi reflektuje dieta kritiku. Ako velmi si to berie k srdcu. V tomto veku sa to prave uci zvladat emocne.
@simona92101 nepochopím, načo ide niekto robiť učiteľku keď k tomu nemá vzťah...🙄
Dcérka mi to povedala po týždni, že na ňu pani učiteľka kričala fuj, že tak robia prasiatka a kázala aj ostatným deťom hovoriť jej fuj. A že ju z toho bolela duša a doma veľa plakala. Lebo keď jej treba kychat, tak kýchane, keď kašľať, kašle, keď grgať, grgne. A že ona teraz nemôže chodiť do svojej milovanej škôlky, lebo s grganím ju tam pani učiteľka nechce.
Od ostatných mamičiek som počula, že pani učiteľka po deťoch vrieska, až ju počuť na ulicu, je veľmi jedovatá a deti ponižuje a vysmieva sa im aj pred rodičmi. Viacerým doma plakali deti kvôli nej. Ale je to zároveň aj pani riaditeľka. Vraj sa jej už pokúšali zbaviť, ale neúspešne. Je to mladá baba, ktorá má 3 ročné dieťa vo vedľajšej triede.
Bola som naivná, keď som ju tam dávala. Nenapadlo mi, ako veľmi vedia byť ženy-matky-učiteľky zlé a neinformovala som sa dopredu. Od pani riaditeľky samotnej viem, že má s dcérkou problém, lebo je veľmi živá, takže myslím, že jej štíhla poubližovať oveľa viac.
Otázka znela - kedy môžem očakávať zlepšenie, ak sme škôlku eliminovali?
@anjelicek26 stalo sa to nejak tak, viď komentár vyššie. Dcérka znesie veľa, ale toto by som nedokázala spracovať ani ja
@ziarifka hľadala by som inú škôlku veru ;(
Neviem ti poradit, ale drzim palce az to skoro prejde. Ja tiez nepochopim taku ucitelku co sa odbavi na malom dietati.
Ja mam 3 a pol rocnu co malo rozprava a veru bojim sa ju dat do skolky prave koli tomu aby sa jej nesmiali a ucitelky nemali na nu reci.
@ziarifka skuste kvapky Renol od spolocnosti ENERGY ... raz som citala referencie ze to niekomu pomohlo a preto som to kupila synovcovi ktory sa takisto kvoli psychickemu soku pocikaval dlhsi cas uz ako vacsi chlapec ... mozno to bola nahoda ale po dobrani kvapiek (detom sa dava par kvapiek denne iba takze vydrzia aj 2 mesiace) sa prestal pocikavat ..teraz ich beriem uz len tam sem tam preventivne ..aj s nejakymi prestavkami ... drzim palce!!!
@ziarifka a nepomohlo by keby ju pochvalila.. ? inak ja byt na tvojom mieste tak by ta sprosta ucitelka ....krava.. ved su to deti... a budu sa jej vysmievat... nech si radsej ona dava púozor aby pred detmi negrgala a neprdela... a tiez netelefonovala lebo aj to neslusne...och... chúďa... alebo zmente skolku s tym ze zacinate odznova...
@macekovam Dcérka chodí do škôlky na vlastnú žiadosť. Pýta sa každý deň, kedy pôjde znova. Je veľmi spoločenská. Chodia tam deti z našej ulice, nechcem ju dávať do inej dediny. Buduje si tu vzťahy s deťmi, čo stretáva každý deň vonku. Fakt neviem, čo robiť. Učiteľka ju tam aktuálne kvôli pocikávaniu nechce. Ešte im ju tam môžem priniesť so slovami, zjedzte, čo ste si navarili a prezliekajte ju.
Mne je dcérky tak ľúto. Veľmi ma tie učiteľky rada a v škôlke je nadšená.
@anjelicek26 podla mna mas plno kecov o problematike o ktorej nic nevies. Precitlivelost u dietata je dana povahou, a hrat sa, ze neexistuje alebo zlahcovat problem pred dietatom - ze sa vlastne nic nedeje, nic nevyriesi. Pani ucitelka sa zachovala ako pako - pretoze ponizit dieta tak, ze sa pocikava moze len fakt len debil. Moj syn bol u psychiatricky pretoze ma problem s citlivostou a vztahovacnostou a ta jasne povedala, ze sa to neda zmenit. Da sa s dietatom pracovat a podporovat ho - ale tym to tak konci. Povaha sa da jemne korigovat, ale ze sa zmeni? Tak na to mozem zabudnut. Mam si zvyknut ze dieta je take ake je, a do nekonecna dookola vysvetlovat. Je to super frustrujuce -a reci ako mas ty, ma vytacaju do biela. Nejake kecy - to je v pohode, nic sa nedeje, ked je dieta uplne v tranze je tak super k nicomu. Takze tvoje rady maju vypovednu hodnotu -10.
@ziarifka zostava ti len zajst za riaditelkou skolky a povedat jej, ze tam ten problem je, a nech ti ho pomozu vyriesit - a pravom, pretoze ho vytvorili. Samozrejme s citom - nemozem tam na nich nabehnut ako semetrika. Nie je dobre malu nechavat doma, treba ju vratit do kolektivu. Takto naseho syna "zbil" iny chlapcek gastanmi - taka blbost. Syn poziacal gastany kamaratovi, a ked ich chcel spat, tak namiesto vratenia mu 3x buchol do hlavy. A my sme syna zobrali prec s tym, ze tak sa kamarati nespravaju. Ale bola to chyba - mali sme to vyriesit na mieste, aby sa ospravedlnil a aj sa s nim zahral. Syn (uz aj tak plachy) si po tom incidente vytvoril obrovsku traumu, a strach zo vsetkych deti - bolo to velmi tazke. Ked sa k nemu blizilo cudzie dieta tak plakal a krical. Bol nepricetny. Zbavovali sme sa toho bloku 5 rokov. Keby som vedela, aky to bude mat dopad, tak to na mieste riesim hned.
@kittykat22 skúsim ju vrátiť naspäť do škôlky. Denné pomočovanie sa už ako tak spravilo. Ešte občas cez poobedňajší spánok, ale to by v škôlke mali prežiť. Na noc musí mať plienku, čo má trápi asi najviac. A áno, budem musieť hodiť reč s riaditeľkou. Ďakujem za podporu 🙂
@kittykat22 si si ulavila😂Mne je tak ľúto tých učiteliek, ktoré musia pracovať s každým precitlivelym agresívnym bojazlivym nerozpravajucim a tomu podobným dieťaťom. Nie v to., že je dieťa také. ale v tom, že každý hneď vidi problém v učiteľke a až úplne niekde na konci zreflektuje, že problém má jeho dieťa. V dnešnej dobe dokonalých jedincov a materinského ochranného pudu nie sme ochotný prijať odlisnost. Vidieť odlisnost. Podľa teba tam, kde "to tak konci" Teda pomoc psychológa, to celé len začína. Psychológ nie je zázrak, ale pomôže rodicovi s takým dieťaťom pracovať. Prejsť s ním cez ťažké obdobia. vysťazovat sa a posunúť sa vpred. Učiteľka nemá šancu ( a teraz hovorím o normálnej priemernej ucitelke) myslieť pri každej vyslovene vete o tom, ako ju bude vnímať agresívny Janko, hyper mobilná Terézia, precitlivela Šimonka a tie dve deti, ktoré v škôlke ani slovo ne povedia a s nikým sa nehrajú ani ne povediac . Je tam sama na 22 deti, stačí, keď tá druhá práve utiera nejakému dieťaťu zadok. A musí poriadne, aby ju mamička xy zas nezvozila, že sa o jej dieťa nestará. Pre teba má taká rada výpovednú hodnotu -10, tak ju preskoc.nie, netreba si zvyknúť, že dieťa je také, lebo ide samé proti sebe. Ublizuje samé sebe. Tyra a traumatizuje samé seba. Ako rodič mám povinnosť mu pomôcť. Nie ho zmeniť, ale pomôcť mu tie momenty prekonávať a do zrieť.

@ziarifka prestane .. u nas to bolo skôr z toho že synovi robili iné deti zlosť v školke tak začalo opäť pomočovanie, u nas zabralo zistiť čo bola príčina ( to ty už vieš) a vyriešiť to .. a nasledne večer pred spaním minimalne hodinu dve nedať piť veľa vody.. pred spaním sa poriadne vycikať a ked zaspal tak 2 hodky ešte v polospanku dať cikať ešte raz ..