Kedy sa môže zlepšiť atopický ekzém u detí?
Ahojte baby, chcem sa opýtať na vašu skúsenosť : maly ma od narodenia reflux to sa zlepšilo a alergiu na BKM a ako bonus už nejaké tri mesiace atopicý ekzém . Keď bol menší mal len pár fliackov ale teraz nejaké dva mesiace je to dosť extrem . Keď ho mastim aspon 5x za deň je to lepšie ale chuda býva rano po noci taký vyhádzaný 🤦♂️chcem sa opýtať na vašu skúsenosť kedy - teda v akom veku sa to začalo zlepšovať . Náš maly bude mat teraz 12 mesiacov . Ďakujem za každú skúsenosť 🙂
My sme išli ku kožnej. Dávame len bavlnené oblečenie. Nemôže sa potiť.
Na telo bioderma atoderm to isté aj na tvár taký menší kremík. Na telo ako sprcháč oilatum. Na hlavu šampón mustela stelatopia. A na také že flaky nám dala na predpis krem priamo na ne a plus ešte krem na tvar a akzem na domastenie.
@katarinap183 môj syn má atopicky ekzem od 1.mesiaca.vzdy mi hovorili ze z toho vyrastie. Nevyrastol. Ma ho stále, a ma už 30 r.
Moj mal tiež novorodenecky ekzém,hlavne,ruky a tvár,v predškolskom veku to odznievalo po čase,no pomohlo nám more.. Kožná odporúčala na kožné problémy najúčinnejšie HR more..
@katarinap183 atopický ekzém je väčšinou problém-zápal v črevách, skúste probiotiká, omega3 a konzumovať kurací vývar so zeleninou (samozrejme bez soli a korenín) kvôli kolagénu, podporuje regeneráciu čreva.
@katarinap183 atopický ekzém je väčšinou problém-zápal v črevách, skúste probiotiká, omega3 a konzumovať kurací vývar so zeleninou (samozrejme bez soli a korenín) kvôli kolagénu, podporuje regeneráciu čreva.
@anonym_a406eb nie nie je, to su len kecy , ekzem patri medzi autoimunitné ochorenia
@anonym_a406eb nie nie je, to su len kecy , ekzem patri medzi autoimunitné ochorenia
@anonym_4b35ba vieš o tom, že 70 až 80 percent imunity je v črevách ?
https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...
@anonym_4b35ba vieš o tom, že 70 až 80 percent imunity je v črevách ?
https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...
@anonym_a406eb ano hlavne pecka dobry biznis na probiotika 😂😂😂😂
nemyl si imunitu a autoimunitu to je rozdiel
@anonym_a406eb ano hlavne pecka dobry biznis na probiotika 😂😂😂😂
nemyl si imunitu a autoimunitu to je rozdiel
@anonym_4b35ba ty si vážne nevieš dohľadať ani základnú info, že autoimunita je narušená-poškodená imunita? Samozrejme treba šetriť na zdraví dieťaťa hlavne nech je na cigarety...
@anonym_4b35ba ty si vážne nevieš dohľadať ani základnú info, že autoimunita je narušená-poškodená imunita? Samozrejme treba šetriť na zdraví dieťaťa hlavne nech je na cigarety...
@anonym_a406eb ja to naštudované práveže mám
ak by si ty náhodou nevedela
Autoimunitné ochorenie je stav, kedy imunitný systém omylom napáda vlastné zdravé bunky, tkanivá alebo orgány, pretože ich nesprávne vyhodnotí ako hrozbu. Telo produkuje protilátky (autoprotilátky), ktoré spôsobujú chronické zápaly, bolesť a deštrukciu tkanív. Existuje vyše 80 foriem, vrátane celiakie, cukrovky 1. typu či psoriázy.
chrobáčik žiadna narušená imunita 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
ludia čo maju autoimunitné ochorenie vôbec nemusia mať problém s imunitou , kludne neochoreju na určite ochorenia ako covid, chripka alebo podobne v okoli 😂😂😂😂😂
ohladne cigariet , to píšeš niekomu kto niečo také v ustach nemal😖😖😖😖, dakujem pobavila si ma,
probiotika z lekarni je biznis ako prasa 😂😂😂.. ja neviem kym ich nezavreli do tých ampuliek ako sme vôbec prežili a existovali , alebo nám proste stačili tie zo stravy 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@anonym_a406eb ja to naštudované práveže mám
ak by si ty náhodou nevedela
Autoimunitné ochorenie je stav, kedy imunitný systém omylom napáda vlastné zdravé bunky, tkanivá alebo orgány, pretože ich nesprávne vyhodnotí ako hrozbu. Telo produkuje protilátky (autoprotilátky), ktoré spôsobujú chronické zápaly, bolesť a deštrukciu tkanív. Existuje vyše 80 foriem, vrátane celiakie, cukrovky 1. typu či psoriázy.
chrobáčik žiadna narušená imunita 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
ludia čo maju autoimunitné ochorenie vôbec nemusia mať problém s imunitou , kludne neochoreju na určite ochorenia ako covid, chripka alebo podobne v okoli 😂😂😂😂😂
ohladne cigariet , to píšeš niekomu kto niečo také v ustach nemal😖😖😖😖, dakujem pobavila si ma,
probiotika z lekarni je biznis ako prasa 😂😂😂.. ja neviem kym ich nezavreli do tých ampuliek ako sme vôbec prežili a existovali , alebo nám proste stačili tie zo stravy 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@anonym_4b35ba veď píšeš, že dieťa má atopický ekzém a pýtaš sa kedy zmizne nie cukrovku, psoriázu, celiakiu... celoživotné diagnózy, pletieš tu hrušky s jablkami.
Má alergiu na ABKM, nemôže fermentované mliečne výrobky, ako má prijímať probiotiká ak nie v doplkoch stravy?
@anonym_4b35ba veď píšeš, že dieťa má atopický ekzém a pýtaš sa kedy zmizne nie cukrovku, psoriázu, celiakiu... celoživotné diagnózy, pletieš tu hrušky s jablkami.
Má alergiu na ABKM, nemôže fermentované mliečne výrobky, ako má prijímať probiotiká ak nie v doplkoch stravy?
@anonym_a406eb pekne vytahuješ z kontextu
mám neter , pchaju do nej probiotika už druhy rok , strava presne podla pokynov aj tak ma dieta ekzem 🤐
po tak dlhej dobe predsa nejaký posun by mal byt
preto píšem že probiotika je obyčajny biznis nič viac, a zaujimave že ich pchaju pri každom prdnuťí ,, doteraz sme sa zaobyšli aj bez nich normálnou stravou ...
@anonym_a406eb pekne vytahuješ z kontextu
mám neter , pchaju do nej probiotika už druhy rok , strava presne podla pokynov aj tak ma dieta ekzem 🤐
po tak dlhej dobe predsa nejaký posun by mal byt
preto píšem že probiotika je obyčajny biznis nič viac, a zaujimave že ich pchaju pri každom prdnuťí ,, doteraz sme sa zaobyšli aj bez nich normálnou stravou ...
@anonym_4b35ba moja chyba, reagovala som na autorkine informácie s ABKM alergiou. To, že tu skopíruješ text z netu neznamená, že máš niečo naštudované, ale dobre, podľa teba probiotiká sú nanič. Paradox je, že práve probiotiká pomáhajú na " prdy " zvýšenú plynatosť 🙂
@anonym_4b35ba moja chyba, reagovala som na autorkine informácie s ABKM alergiou. To, že tu skopíruješ text z netu neznamená, že máš niečo naštudované, ale dobre, podľa teba probiotiká sú nanič. Paradox je, že práve probiotiká pomáhajú na " prdy " zvýšenú plynatosť 🙂
@anonym_a406eb mne je to jedno kludne sa v nich aj kupte ked chcete, mne fondy z oblasti farmacie pekne rastu 😂😂😂😂
mám na to vlastný názor, rada by som bola neskutočne keby som mohla povedať/napísat ano zabrali neterke - skutočne poctivo láduju do nej ...
@anonym_a406eb mne je to jedno kludne sa v nich aj kupte ked chcete, mne fondy z oblasti farmacie pekne rastu 😂😂😂😂
mám na to vlastný názor, rada by som bola neskutočne keby som mohla povedať/napísat ano zabrali neterke - skutočne poctivo láduju do nej ...
@anonym_4b35ba tebe rastú fondy a verejne tu kritizuješ predaj farmaceutických produktov?? Si vážne vtipná.
@anonym_4b35ba tebe rastú fondy a verejne tu kritizuješ predaj farmaceutických produktov?? Si vážne vtipná.
@anonym_a406eb som a čo 😂
kup si aj ty ako hlavna propagatorka , pôjde to lepšie ..
je to sučast portfolia .. uceleného balíka ...
@katarinap183 ekzém začal v 4m. Museli sme na kožné, lebo do Bioderm, Aderm a iných krémov sme dali 100€ a bez efektu. Kožná dala krémy z lekárne, jeden premasťujuci a a dva kortikoidy, ktoré sme použili trikrát a bolo po ekzéme. Teraz už len premasťujuci davam. Keď sa stav zhoršuje, kremujem jednoducho viac a je po pár dňoch pokoj. Taktiež perieme v detskom gely, no plakame dvakrát - ten druhý s prídavkom octu. Zehlim a a susickujem. Nekupeme - leb sprchujem, nesmie chlórovanu vodu, takže bez kúpaliska. Raz za čas napustime vanu pre radosť, ale davam linolu na kúpanie, nič iné. No a sledujem potraviny, malému nedávam žiadne blbosti ako čokoláda. Má 14 mesiacov a je to viac menej stabilné, posledné dve kontroly bol čistý.
Ahoj my sme mali obrovsky problém. Vyhadzoval sa synovi na zahyboch. A mali sme kortikoidnu masť , natrela som mu to. Na pár dní prešlo a potom zase. Kúpila som CeraVe masť a musím poklopat že som ju používala 2x denne na postihnuté miesta a odvtedy máme pokoj. Skuste. Stojí asi 10€ ale dá sa aj menšia kúpiť na vyskúšanie. Natierajte aspoň 2x denne a vždy po kupely

Náš mal atopický ekzém od 9 mesiacov do cca 3 rokov. Bolo to dosť, po celom tele. Občas ho bolo treba aj obväzovať, keď som ho namazala. Nezistili sa žiadne prepojenia s potravinami, s alergiami, že asi len musela dozrieť nejaká časť imunitného systému. Chorý ešte nebol, takže našťastie má imunitu vynikajúcu. Kožná ma upozornila, že sa to zas môže prejaviť pri dozrievaní hormonálneho systému pri puberte a je to tak, od 10 rokov sa zas objavujú fliačiky. Našťastie oveľa menej ako keď bol malý. Tak ťažko povedať, dôvody výskytu môžu byť rôzne, ale u nás to na dosť dlhú dobu odoznelo.