Kedy ste začali dávať vitamín D novorodencom?
Čaute milé mamky... Ja som sa kus nazlostila na lekárku mojej malej, tak hned ked sme isli domu z porodnice sme boli pri nej a nas objednala o 2 týždne do poradne, vtedy mi povedala, ze ked prídem nabudúce, ze prepise mi vigantol...prišla som po 2 týždňoch, mala uz mala 22 dni a ona mi povedala, uz dávate decko, hej? A ja ze ne, ze ste mi povedala, ze po buducej poradni...
Obetuje radšej 10 eur a kúpte mu Devit, z vigantolu zvykne bývať bábätkám ťažko, zvracajú a plačú.Budete mu dávať 2 kvapky buď do mileka alebo do pusy.
mne dala vigantol po prvej poradni, to mal tyzden, ja som mu ho ale nedavala, davam Jamieson baby vlastne od toho tyzdna
@aneta129 moja mala vigantol ale aj iné tabletky koli zlomenine. Strašne bola mrzuta tak som jej vysadila všetko a keď mala mesiac začala som jej dávať jamieson baby D 🙂 a pohode
@aneta129 Neboj sa... 2 tyzdne bez Dcka nic nespravia babatku.
Teba asi viac stve ta zla komunikacia s doktorkou... Tiez to nemam rada, ked nieco povedia a potom je to inak. Ak sa to bud opakovat, zmen doktorku.
@andreatytler presne toto ma štve viac... A ja, akoze som myslela, ze vazne az tak po 3 týždňoch ne, sak ked tak povedala... Nestihla som o tom ani čítať... A nastvalo ma to, ze meškáme viac jak týždeň s tym deckom... Vcera som jej dala prvýkrát, dnes druhýkrát... No uvidíme... Ved dakedy nam dali vraj len jednorazovo...
@aneta129 uziva sa po dovrseni 2 tyzdnov zivota. Nebojte sa, nezomrie kvoli tomu, ze ich zacal uzivat neskor.
@denda007
@zuzap33 1 kvapka Vigantolu obsahuje 500 IU vitaminu D. To je cca rovnako ako 1 kvapka DeVit. Cize dieta moze uzivat bud 2 kvapky Vigantolu alebo 2 kvapky DeVit-u. DeVit forte ma 1500IU vitD v 1 kvapke, cize 3 nasobne mnozstvo. Pre dospelu osobu su 2 kvapky DeVit forte, cize 3000 IU vitaminu D v pohode davka, obzvlast v zimnych mesiacoch. Hadate sa a neviete ani o com 🙄

Nám tiež dala neskôr vitamín D, malý mal takmer 3t.