Kedy ste začali riešiť preťahovanie predkožky?
Maminky, moj chlapcek ma rok a pol, neviem ale naozaj, kedy mam zacat riesit pretahovanie cikulky, nasa obvodna, ze mame len nakuknut a nechat tak...potom som patrala a nadabila na kremik od justu, ale jedna maminka mi pisala, ze ona to riesila az ovela neskor a ze mame cas..ale moj problem spociva v tom, ze jemu zalud vobec nejde pretiahnut, ma tam taku malu durocku..velmi sa bojim, ze s tym budeme mat problemy..:/ co robit? riesit to uz teraz? a ako? velmi by ste mi pomohli, dakujem za kazdu radu..
@orsi_h 😉 kľudne,... nie, ide to úplne ľahko, ... a vlastne uz si malý pipa objavil 😃 , tak aj sám keď nemá plienku si ho ponatahuje, tak aj to je fajn 😁. U nás to ale mm robil na začiatku, lebo ja som nevedela, teraz už viem 😁 . Nám odporučila detská sťahovať od zaciatku, tak skúste prediskutovať s tou vasou.
@orsi_h ak sa dokážes stotožniť s predstavou,že možno áni do predskolskeho (možno az do pubertalneho) veku to úplne stiahnuté nebude,tak nestahuj. Ale ak si myslíš,že do určitého veku (3roky - predskolskeho) to má byt stiahnuté a okolie ťa bude do toho presviedčať,tak asi pre svoj vlastný kľud sťahuj.
Mne lekárka kázala od narodenia, poctovo som preťahovala až do chvíľe, keď mi malý kopol do ruky, ako ležal a som mu pomaly preťahovala a zabolelo ho to. Druhá lekárka, ktorá zastupovala našu, povedala, že sa to nepreťahuje. Je to vec názoru. Keď ciká normálne, tak sa to nerieši. Nemôže cikať po kvapkách. Kamarátka s prvým synom samé problémy, všetko poctivo robila a malého traja museli držať, aby dali krém a pretiahli. Pri druhom to nechala na prírodu a malý má 2,5 roka a ide mu to samo. Pri prvom dávala do kúpeľa prasličku a veľmi mu pomohla. Môjmu nejde vôbec, ciká normálne, takže neriešim a nasilu pretiahnutie odmietnem. Švagriná bola, samá krv a rev a večer v nemocnici zo zápalom predušiek a stratou hlasu od kriku.
mám krpcov 14 mes. sťahujem... ide im to pekne... jednému od začiatku bez problému a druhému postupne išlo dole... nie pre doktorku alebo čo... známemu nesťahovali... neuvoľnilo sa "samé" ani v puberte... z prvého sexu má traumu... potom mu ho rezali... povedal, že by všetky mamy čo nesťahujú dal zavrieť 🙂 ... viem že sa nič nemusí stať a spraví sa to aj samé, ale pokiaľ to chlapcovi pomaly sa dá ľahko stiahnuť ako malému, načo riskovať, že bude mať hororové spomienky z neskoršieho veku alebo nebodaj z puberty... ak sa neuvoľní "samé"
@mom311 rozmyslam, ze nieco okolo 2 rokov
@intrograla no ak mu to robili,lebo mal zdravotný problém,tak to chápem,ale ak mu to robili len preto,že má 2 roky a uz by to malo byt stiahnuté,tak to bolo zbytočne a vlastne takto potom vznikajú tie famy ako bolo zle,že nestahovali od začiatku.
@willino1
Vacsinou ked sa to same neuvolni v puberte, je tam nejaky problem. Napr. kratka uzdicka, ktoru treba vyriesit plastikou. Napr. u mojho stredneho syna toto moze byt pricina a preto som s urologickou dohodnuta, ze ak to nepojde do nejakych 15-16r., urobi sa plastika. A vacsina chlapcov na to, ze je tam problem pride nie pri prvom sexe, ale este predtym pri masturbacii😉. A je to potom uz len o dovere medzi dietatom a rodicom, ci s tym pride, ci nie😉.
Ak je uz od mala upozornene, ze to ma postupne skusat stahovat a ako to ma robit a ked to nepojde, budu to riesit, je velka pravdepodobnost, ze sa nebude hanbit o tom hovorit. Teda minimalne odpovedat ano/nie na priamu otazku, ci to uz ide😀.
Ak ale rodic prvykrat spomenie predkozku v puberte, asi sa vela nedozvie😉.

@vedorka
Mam presne opacnu skusenost. Z mojho okolia kto stahoval, v predskolskom veku bol na strhavani, resp. obriezke.
Ale vsak aj mojim detom to v predskolskom veku neslo, ani mojmu muzovi😉. Ten dokonca spominal, ze az v puberte to islo. Ale kedze som netrpela utkvelou predstavou, ze 6r dieta ma mat plne stiahnutelnu predkozku, dala som tomu cas a najstarsiemu sa uvolnila sama.