icon

Kedy začať s pavúkom?

nasta197
11. aug 2011

vôbec netuším kedy sa detičky dávajú do pavúka dajte svoje skúsenosti 😎

Strana
z3
mandragora22
11. aug 2011

ahoj, s choditkami nemam zle skusenosti (v rodine ich deti pouzivali bezne), ale ja osobne som svojmu dietatu choditko nekupovala, jednoducho z plazenia preslo na stvornozkovanie, potom chodenie popri stenach a v cca 1r a 1 mesiac uz chodilo samucke. bez problemov a bez zbytocnych vydavkov.
@p4 ja aj kebyze chcem, tak by som tam svoje dieta nemohla odlozit ani na chvilu, hned by vrestalo akoby si ho na noze brala 😀 😀 😀 takze u nas to nesplnalo ani funkciu typu "chcem ist na wc, dam dieta do choditka"... ale myslim, ze mas pravdu v tom, ze uskodit to nemoze, mama velakrat spomina, ze v rokoch davnych sa deti balili takmer do 4 mesiacov tak, ze nohy spolu, ruky pozdlz tela, ako take male husenice, a nikdy nemali problemy s klbami, teda suhlasim s tebou, ze so zlymi klbami sa deti uz povacsine rodia 😉

este jedna zaujimavost.. ved v "pavukoch" maju deti nohy pomerne siroko od seba. co je na tom zle, ked moje dieta chodilo takmer do 5. mesiaca siroko zabalene? ved to je to iste, ci?

matulka82
11. aug 2011

nikdy,naco aj?lepsie bez neho ako s nim 🙂 obe moje deti sa naucili chodit bez pavuka a vyhli sa nam problemy s chodenim po spickach a podobne.Jasne ,ze teraz netvrdim ,ze kazde dieta s pavukom ma problem s nohami.Ked vsak vidim mamy typu,odlozim dieta o pavuka ,nech sa trochu zahra....-nezda sa mi to ako dobra pomocka.Ale je to vec nazoru.Aj financnych moznosti 😀 .Myslim ze ovela lespie je choditko ,ktore dieta tlaci pred sebou,pri tomto sa nauci koordinovat pohyby ,chodit bez problemov....

saranata
11. aug 2011

presne tak , nikdy ....jedine tie geriatrické 😀 😀 😀 čo si dieta tlačí pred sebou...nie je to dobre pre klby a ani pre zdravý vývin...

halienka
11. aug 2011

No ja som do pavúka dávala asi od 8. mesiaca, tiež len na krátko, nejakých 10 min. vkuse a asi 3x za deň, trvalo to asi mesiac a pol, potom už to ani malú nebavilo...a malá chodí normálne, ani nemá problémy s kĺbami ani s chrbticou... si myslím, že neskôr majú deti s chrbticou problémy nie preto, že v rannom detstve boli chvíľu v pavúku, ale že v dnešnej dobe neustále sedia, najskôr niekoľko hodín v lavici v škole a potom prídu domov a sadnú za PC alebo telku, športu a pohybu majú minimum, v tom vidím skôr problém. Ono s tými vyjadreniami lekárov to tiež je také diskutabilné, kedysi bolo treba držať dieťa čo najdlhšie v perinke vystreté ako pravítko, teraz už je vraj prirodzenejší babyvak a mierne ohnutá chrbtička, pred pár rokmi sa lepok nesmel zaviesť pred 7- mesiacom , teraz podľa najnovšieho už sa môže aj pred 6. mesiacom, kedysi bolo nutné baliť naširoko, teraz už to ani všetci ortopédi tak neprikazujú, niekto vraví, že od prvého krôčika pevné topánky, inde zas tvrdia, že prvé kroky naboso alebo v tenkých ponožkách...no ako u šibnutých na povale 😀 jeden aby sa z toho zbláznil 😀 takže je to asi len na pocite a presvedčení tej ktorej mamičky... my sme kúpili malej aj to čo sa tlačí pred sebou, ale to teda odignorovala úplne, to ju začalo baviť tlačiť až keď už vedela chodiť 😀

isabella_fly
11. aug 2011

su tu rozne nazory, ale tak kazdy nech si robi co chce, ja pavuka nejak neplanujem, aj ked ho doma mame, lebo sme dostali, je v pivnici 😀
ale tak trocha k teme: mm bol davany do pavuka, ma krivu chrbticu, ploche nohy, jednu nohu dokonca o takmer 2cm dlhsiu, tazko povedat ci to je tym, ale asi to ti rodicia tym pavukom nevylepsili...
no a ja som nikdy v pavuku nebehala a netusim co je to bolest hlavy, ktora je castokrat chrbticou sposobena, alebo bolest chrbtice ako takej, samozrejme o krivej chrbtici som ani nechyrovala...
je to vec nazoru, ked sa niekto rozhodne pocuvat lekarov je to jeho vec a ked nie tak tiez, neviem ci to ako je na tom po tejto zdravotnej stranke mm a ja sa da s tym davat do suvislosti, ale o to mi neslo, to bolo len take zamyslenie, to nam uz teraz s odstupom casu nikto nepovie cim to bolo sposobene

happy8051
11. aug 2011

nepouzivam choditko

zebra41
12. aug 2011

ja ani moji surodenci sme pavuka nikdy nemali. myslim,ze podstata je pomoct dietatu naucit sa chodit. a aj tu plati: dietatu najlepsie pomozes, ked mu nebudes pomahat....a pokial ho tam uz z nejakych dovodov chces dat,tak by sa dieta malo aspon vediet samo posadit

petra1303
12. aug 2011

Ahoj ja som malu davala do choditka dost skoro tusim v 6 mesiacoch ale max na 5 minut a za den to bolo asi 10 minut vazne ked som isla len na wc pre druhe dietatko kupovat choditko nebudem to pre Sofiu sme dostali a bol tam pultik na hranie tak preto sme ho aspon trosku vyuzili...ja som sa bala, ze bude chodit na spickach 😀 tak sme to neriskovali radsej v 7 mesiacoch zacala lozit takze choditko bolo odlozene a uz ho nechcela vsak pri lozeni sa dostala ku vsetkemu blizsie 😉

piacere
12. aug 2011

Ja osobne som proti pavúkom.... Kedysi ma to "pohoršovalo" u druhých detí (nechápala som rodičov, načo tam tie deti pchajú)... dnes je mi to už jedno... 😕 😀 Čím je synátor starší a tým aj náročnejší (čo sa týka jeho prchkej povahy...), uvedomujem si, že každé dieťa je skutočne iné... a kým s tým dieťaťom nežijem 24h v jednej domácnosti, tak nemám najmenšie práve súdiť, či odsudzovať..... Čo ak práve TO dieťa, ktoré rodičia dávajú do pavúka ináč nevydrží... a aj tá mama je len človek, ktorý si potrebuje aj na WC odskočiť, či sa najesť.... Niekto sa napr. pohoršuje nad "vodítkom"... nuž... radšej vodítko, ako dieťa pod autom, lebo mi za šíri drahý svet nedá ruku...

Takže môj názor.... u nás chodítko nenájdete, syn ho nepozná, takže nemá za čím banovať 😀
Ak rodič vyskúša a dieťa v ňom nepresedí 12 hodín zo dňa, tak prečo nie?

Apropo... môj muž bol furt v chodítku, chrbticu má ako športovec...
Ja som bola tiež v chodítku a chrbticu mám ako dôchodca 😅
Syn v chodítku nebol a teraz, "na staré kolená" nám začal sám od seba špičkovať...

Noooo tak babo raď... 😀

Mier 😎

adka12
12. aug 2011

Ja by som pavúka vôbec nepoužívala. Dcérku to len pribrzdilo vo vývoji. Pri druhom takú blbosť určite kupovať nebudeme.

zuzin78
12. aug 2011

ahoj, ja som pri starsej pavuka nepouzivala a nebudem ani pri starsej.

nordi
12. aug 2011

MOJ BRAT NEBOL V PAVUKU NIKDY A SPICKUJE DOTERAZ TAK CHODI AKO BALETKA
JA SOM BOLA V PAVUKU A NESPICKUJEM
MALEHO DAVAM DO PAVUKA TAK 10MIN.DENNE ,15MIN.

bibi1711
12. aug 2011

pavuky su v niektorych krajinach napr.Ceska republika uplne zakazane. nedaju sa tam kupit. az take neskodne teda nebudu...

nice202
12. aug 2011

ja som chodak preventivne nemala a ani som ho nechcela. hlavne som sa bala, aby to nezanechalo nasledky. nuz, ale vela mojich kamaratok dava a ich deti su uplne zdrave a v poriadku. takze asi to az take zlo nebude.

sisa07
12. aug 2011

Juuuj, baby......tolko nenavisti a hnevu, co dokaze vyvolat jedna otazka, az mi je z toho smutno.......
My sme tiez chodak/pavuk/bezku ......nikdy nemali a detom nedavali, nemyslim si, ze to je pre dieta zdrave a ze by nieco take dieta potrebovalo.
Este by som rada reagovala na velmi vyhroteny nazor niekde vyssie.......bolo to v tom zmysle, ze ked ma niekto pokojne dieta a moze si pri nom porobit, tak pavuk tolko nepotrebuje a preto nevie pochopit matky, ktore chodak obcas vyuzivaju...........Mam medzi detmi 2rocny rozdiel a obe deti su od narodenia velmi akcne, s nizkou potrebou spanku, ale zato s maximalnou potrebou mojej pozornosti a blizkosti. Napriek tomu som tuto moznost nikdy nechcela vyuzit, radsej som bola takmer non- stop pri detoch a vsetko ostatne som robila, ked aspon chvilku spali.
Ale to je len moj pohlad a moj nazor. Kazda mamina si urobi podla svojho zmyslania a informacii, ktorymi disponuje.
Prajem pekny den a usmejte sa, deti potrebuju usmiate maminy 🙂

danu
12. aug 2011

Pozri do tem, na ktore dala link traktor

Strana
z3