Aký je toto pavúk?

ludmikla
20. sep 2023

Ahojte, máte niekto predstavu, aký je toto pavúk, prosím?

simsalabim
20. sep 2023

@ludmikla uff, skaredy 🙈

ivanaks
20. sep 2023

Asi kútnik.

nelca0510
20. sep 2023

@ludmikla daj foto do Google Lens

selest
20. sep 2023

Kutnik? Vypada tak. Hnusny odporny😵‍💫

ivanaks
20. sep 2023

@selest Ale neškodný. 🙂

pinkgirl
20. sep 2023

Kutnik domáci

miamia04
20. sep 2023

@ludmikla ....hnusný ... 😱😱😱 Je mooc veľký? Nemôžem sa ani pozrieť druhý raz...

nttnnt
20. sep 2023

kutnik...odporne velke hovado

miamia04
20. sep 2023

@nttnnt aký veľký? A skáče?

zalka
20. sep 2023

@miamia04 no riadna "tarantula" ale skákať som kutnika nevidela ale macek je taký 3 až 5 CM, a je rýchly...

nttnnt
20. sep 2023

@miamia04 takych 4centi ma aj viac .... ale neviem ci skace ale je strasne rychly

miamia04
20. sep 2023

@zalka
@nttnnt óóoo Pane Bože moj, ochraňuj nás 🙏 ďakujem.

rebrambora
20. sep 2023

Ach tieto nase hnusne odporne NEjedovate pavuciska, kt si visia potichucky vo svojom kutiku a chytaju do svojej pavuciny skodcov prenasajucich kadeco. Napriklad komarov, muchy, vosky atd.

miamia04
20. sep 2023

@rebrambora neni pravda, na mňa útočia a 😂😂 nech si vonku visí kde chce a chytá, čo chce, len nech mi nelozí do bytu.

liusa82
20. sep 2023

ja som sa tiež skoro minule doliapala.Takéto podobné hovado čierne ale s väčším bruchom som na stene v noci zbadala.My tu máme našťastie len hajzlákov ale z času na čas aj takéto čudo vbehne dovnútra.No keby nejdem v noci zavrieť okno lebo bola búrka a nerozsvietila by som ani by som ho nezbadala ako si chodí po dome a stenách.Hned som ho aj ovalila🙂 ale bála som sa aj lahnúť nazad do postele či ich tam nebehá po tme aj viac

miamia04
20. sep 2023

@liusa82 konkrétne hajzlový pavúk ten tenučký mi nevadí, ten ma nestraší, ani taký malilinký mäkký s bruškom lesklým, ale tie tvrdé, veľké ...brrr bojím .. máš odvahu, keď si ho ovalila🙂

moonlight1210
20. sep 2023

@rebrambora ja tomu rozumiem, ale ked mi vlezie do domu, tak dostane sancu ujst dverami, ci oknom. Ak to nevyuzije, zial nasleduje likvidacia. Ja ich neznesiem. Hnusia sa mi neskutocne.
Teraz som umyvala na jesen vsetky okna a na kazdom jednom bol jeden az tri kusy. Vacsinou zalezene v priehlbinke na spalete alebo pod ramom. Take 2-3 cm, hrube, hnusne a rychle ako slak.

Tiez znesiem hajzlovych, aj ked chytat ich nebudem, lebo su vraj z tych utocnejsich a trufnu si aj na ineho vacsieho pavuka (aj ho zabiju). Tak si hovorim, ze ak mame hajzlovych, snad iny pavuk ma pud seba zachovy a nema tolko ochoty sa ku nam stahovat.

Ale otestovala som elektronicku plasicku na pavuky a zda ze, funguje. Tak som kupila este iny druh a ak bude fungovat i ta, tak tym vyzbrojim cely dom od pivnice po povalu. A bude konecne klud.

liusa82
20. sep 2023

@miamia04 ani mne hajzláky nevadia alebo také malé pavúčiky.Ale tento bol dosť velký na stene.Tiež hádam ako moja dlaň.No on sa skrútil do takej škáročky pri prahu a tam som ho zahlušila rúčkou od metly 😀 papučou zblízka by som sa bála.Takto na dialku sa to ešte dalo 🙂

dadka_bb
20. sep 2023

No s takymto mam osobnu skusenost, pohadala som sa s mamou, a nejaky cas sme sa nerozpravali.a raz idem prec z bytu a taketo hovado ale 3x vacsie na stene pri byte.. ja uplne ze to je satanske znamenie mojej mamy 😁😁😁🤣 infarktisko. Tak som ho ovalila novinami. A potom sa zvijal na zemi, a mykal nožičkou tak mi do plaču bolo aka som ja hnusna sviňa zlá a prečo som ho prizabila 😪😪😁🤣🙈🤷‍♀️
Noo ani tak ani tak..

miamia04
20. sep 2023

@moonlight1210 koľko to stojí prosím ťa a ako sa to volá, tá rušička?

miamia04
20. sep 2023

@liusa82 tak presne takéhoto fakt obrovského s veľkým bruchom , čierneho v noci manžel chytil na wc, ani ma radšej nebudil, vyhodil ho von a povedal mi to až ráno, mňa by asi švihlo v noci, celý dom by som zobudila😁😅 a kde sa tam vzal?? Manžel hovoril, že fakt obrovský..

moonlight1210
20. sep 2023

Mala som Isotronic v kupelni, kde byva kvoli vlhkosti takmer stale pootvorene okno na vetracku, ale napriek garancii vydrzala len asi tri mesiace a pokazila sa (ale je pravda, ze za tie mesiace parkrat vyhodilo elektriku na ulici - jedna rodina tu preraba dom, tak ju to mozno nejak odpalilo). Potom sa pavuky zase objavili. Je fakt, ze dovtedy v kupelni neboli. Co inak byvaju.
Tato ma iba jednu frekvenciu a pusta ju striedavo s prestavkami, aby si pavuky nezvykli. Nepocut ju a nevadilo to ani nasim domacim zvieratam.

Teraz mam Silverline. To este uvidim, kedze ju mam len dva dni a tym, ze som umyvala okna, tak teraz su vsetky pavuky z domu vystahovane (dobrovolne, ci nasilu). Ale teraz maju sezonu (babie leto). Ak sa teda naspat neobjavia, tak funguje.
Tato ma mat dve frekvencie, ktore rozne striedavo pusta.

Obe funguju na principe, ze vydavaju frekvencie, akoby v okoli zil predator pre pavuky nebezpecny, takze pavuky prostredie radsej opustia a odstahuju sa inde.

Cena byva rozna. Na trhu je ich vela druhov. Od 10 eur po cca 30 eur.
Isotronic bola za cca 20 eur a tato Silverline je za 30 eur.
Treba vsak davat pozor na napodobeniny. Tieto plasicky mavaju led diodu, aby si videla, ze funguje. Napodobeniny maju len tu led diodu, aby ti pekne blikala.

Ak ma niekto odskusanu aj iny odpudzovac (nie chemicky) a je spokojny, tak budem rada za kazdy navrh.

miamia04
20. sep 2023

@moonlight1210 ďakujem 😊.💙

moonlight1210
20. sep 2023

@liusa82 mne presne jeden v pracovni kvoli tomu utiekol, ze som zautocila papucou. Skladala som si tak pradlo zo susicky a zrazu pozriem dole a medzi nohami si mi hovel na dlazke taky 5-6 cm velky kus.
Taky hrozny sok som dostala, ze som ani neodpadla.
Iba som nejak odisla, vobec si nepamatam ako a hodila do neho papucu. On to prezil a rozbehol sa rovno mojim smerom.
Taky vresk som narobila, ze sa zbehla cela rodina, lebo si mysleli, ze ma niekto v pracovni vrazdi. No a ta potvora kamsi zaliezla a ja neviem kde. Takze do pracovne teraz chodim v strehu a pripravena sa branit.
Horsie je, ze neviem, ako povyberam topanky na zimu z police, lebo co ak je tam niekde medzi krabicami?

miamia04
20. sep 2023

@moonlight1210 panebože 😳

ludmikla
autor
20. sep 2023

@ludmikla tak ja Vám všetkým veľmi pekne ďakujem! Prečítala som si všetky príspevky a ako vidím, nie som sama..ja tých obyčajných vysávam po dome a takýchto odporákov fuj zakryjem pohárom, podoberiem na papier a von do záhrady. Asi hlúpe, ale ja ich neviem zabiť… tá rušička je super tip, ďakujem! Len máme psíka a nechcem mu zle robiť.. tak sa držte a pavúky fuj fuj preč!

miamia04
20. sep 2023

@ludmikla 🙂👍