Kedy začať sťahovať predkožku?

00momo
30. aug 2021

Ahojte mame 5 týždňového chlapčeka, kedy mu začať sťahovať predkožku z pipika a ska je vlastne starostlivosť o intímne partie.
Ďakujem

nikpa
30. aug 2021

@00momo len nič nesťahuj a vôbec nie takému malému 🙏 normálne umyť detským mydlom po každej stolici, žiadne vlhčené! Vlhčené sice dosť zľahčujú život ale dokážu narobiť veľmi zle, je to samá chémia a gebuzina. Navyše zo stolice ak ju neumyjes a použijes len vlhčené sa môžu dostať eColi do močového mechúra a spôsobiť zápal močových ciest, ja som tak bola s 2 mesačným kvôli tomu v nemocnici. Takže naozaj si nezlahcuj, neoplatí sa to a umyvaj po stolici pod tečúcou vodou. No a potom klasika natrieť krém na zadok, mne sa najviac osvedčila rybia pasta. Čo sa predkožky týka len ju jemne umyvaj tak že mu ju akoby len pošuchas medzi prstami, žiadne sťahovanie. Ja som to tak robila a do 2 rokov mu išla krásne stiahnut.

kiki68
30. aug 2021

@00momo preboha nie hned, to v roku mozete zacat skusat. Ale jemne. A dobre je to pravidelne od takych 6 mes iba v kupeli jemne premasirovat. Nic extra, iba chvilku medzi prsty a nechat tak. To ma svoj cas. A starat sa je easy, co najviac vetrat bez plienky, ked je cervene namazat kremom a umyt priebezne cistou vodou. Pindura vzdy pri prebalovani dat smerom dole, nie hore a nebalit natesno velmi. Musi to mat trosku priestor ten vercajch. To je tak cele. Na starostlivost po kupeli pouzivam mandlovy olej z lekarne.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka_ke
30. aug 2021

načo? vôbec ak nebude mať zápaly alebo ťažkosti s močením, to len na SK sa toto robí malým chlapčekom

bona69
30. aug 2021

Môj má 2,5 a nesťahujem, v 1 roku mu dr na poradni nasilu stiahla a roztrhla mu na dvoch miestach do krvi, týždeň som mu liečila s framykoinom. Mám troch bratov,mama im nikdy nič nestahovala a všetci sú ok. Nesťahujem