Kedy začínajú byť deti často choré?
Ahojte. Od akeho veku byvali vase babatke chore? Od akeho veku sa to lame? Nech viem na co sa mam pripravit. Bolo yp od roku alebo neskorsie?
V 9 mesiacoch prvá nádcha, potom črevná viroza, v 11 m. Chrípka.
Od obdobia , keď začala chodiť do kolektívu.
Najčastejšie sú deti viac choré od nástupu do škôlky
Imunitu treba budovať od narodenia. nečakať až keď začne byť choré - tým sa dá najlepšie pripraviť
U nás zas neboli choroby nejako často,skôr keď decko vyrástlo ,skúškovom obdoby na vysokej ,to bolo furt nejaká choroba
bábätko (okrem korony) vôbec. prvá choroba v škôlke 😁
Jedno od nástupu do MŠ, druhé od nástupu do ZŠ.
Syn ma 2,5 a zatial mal iba lahke sopliky, myslim, ze to pride az skolkou 😮💨😬
Prvý syn mal prvú chorobu v 2.5r. Druhý v roku. A odvtedy bývajú chorí tak raz za 2 roky na 3-4 dni 🙂.
Prvy bol chory prvykrat v 6. tyzdnoch. Ale nic strasne, chytil od nas nejaku virozu - kasel, sopliky a tak. Zvladol to z nas najlepsie. Potom sa choroby naplno rozbehli az v skolke. Prvy rok to bol v podstate kolotoc dva dni v skolke - dva tyzdne doma.
Druhe dieta chyta vsetko v podstate od narodenia. Prve dieta ma uz imunitu ako-tak vybudovanu, ale vsetky zvieratka zo skoly nosi domov mladsiemu dietatu. Takze to uz malo za 8 mesiacov zivota asi 5 soplivych a kaslavych viroz + jednu chripku s horuckami + nejako blico-sraciu virozu. Ale zvladlo to statocne a relativne rychlo. Dufam, ze tym, ze vsetko vychyta teraz, uz pojde do skolky dostatocne podkute a kolotoc chorob sa nam vyhne.
Obe deti som kojila/kojim.
Dcera ma 7 rokov. A nikdy. Tak 2 krat do roka - raz par dnove prechlsdnutie a raz chripka/covid...syn ma 3 a pol a od 5 mesiacov kolotoc chorob.
Prvé od nastupu do kolektívu ( dovtedy tak raz -dvakrat za rok) , druhé od babatka , lebo starsie nosilo choroby zo skolky .
Od nastupu do skolky
Nie je to pravidlo, ze skolkari su vzdy chori. Mam tri deti, nebyvaju casto chore. A ked aj, tak choroba je kratka. Ziadne 40tky alebo nieco take.
Ked mal skoro 4roky po nastupe do skolky. Dovtedy bol chory raz. A potom zacala katastrofa chory kazdy mesiac aj 2krat
@kleopatra114 presne druhe id 6mesiacov led starsi nastupil do skolky. V skolke uz potom bola chora raz za rok
Syn až keď nastúpil do škôlky (mal takmer 4 roky) dovtedy mal občas trochu sopel a raz covid keď mal 2 roky (to mal týždeň teploty a kašeľ). Dcéra bola chorá asi od štyroch mesiacov takmer každý mesiac, väčšinou sople, kašeľ. Od desiatich do 16. mesiacov mala 5 krát atb. Teraz má 2 roky a 2 mesiace a za posledný rok mala asi 2 krát sople.
Nastupom do skolky. Dovtedy maximalne obcas soplik.
Prve dieta bolo chore (viroza) v 9 mesiacoch, boli sme na infuziach, druhe nebolo chore vobec v takomto utlom veku, az ked starsi ako takmer 4 rocny zacal chodit do MS. Tak ochorela od neho. Potom to pokracovalo do covidu, ked zavreli skolky, bol klud, v decembri 2020 som porodila tretie dieta a to zacalo byt chore, ked starsi 7 a 5 rocni doniesli zase zo skolky choroby, aj 2x covid mal do 2 rokov. No a stvrte dieta, to uz ani neratam, kolko soplov uz malo, aj v 11 mesiacoch kiahne. To este ani ten starsi do kolektivu nechodil, odkedy chodi, tak soplime a kasleme vsetci dokola.
Ak mas iba jedno dieta, tak prvy rok skolky je kriticky asi najviac a potom to pomaly moze ustupovat. Zavisi od imunity a od bacilonosicov.
Ma 3.5 a nebyva chory a chodi uz rok do skolky 🤷♀️ takze u nas ani nastupom do skolky, cize je to velmi individualne
@slavomira236 aj ja som si myslela, že druha bude chorá menej , jed si tým u6 prešla od bábätka. Ale “trt makový”, je to rovnake , ak nie horšie. Teraz sa nakazuju medzi sebou, raz prinesie niečo jedno dieťa , potom druhe
Môj ma dva roky a chody bol 2x v živote. Raz keď sa narodil, druhý krát teraz v decembri mal laryngititu.
Chodí občas do škôlky a s deťmi a v kolektíve je od jeho 6m. Uvidíme kedy sa to zlomi
To ti nikto nevie povedat mozno Tvoje dieta nebude byvat chore. Moj ma 2r a 4m a chodi uz do jasiel a chory nebyva. Jedine ked zacal chodit zacal kaslat cize dostal prvykrat sirup proti kaslu 🙂 Samozrejme mozno v skolke sa to zmeni mozno iny kolektiv abude chorlavejsi. Mam aj take kamosky ze zoberu dieta do detskeho kutika a dieta ochorie. My sme ale dost v kolektive od cca 12 mesiacov a malo ho obliekam od narodenia mozno to pomohlo. A mozno mame len stastie 🙂

Keď nastúpil do škôlky v 3 rokoch