icon

Kiahne a mor: Ako sa vyhnúť nebezpečenstvu?

lucia337
17. jún 2024
Strana
z3
petracandle
6. júl 2024

@lucia337 bože ty si ale arogantná chudera 😄 áno veríme ti veríme, doslova si zakopávala o deti s kiahňami, dokonca aj s bubonickým morom, že? 😄 ale samozrejme, krásny zvyšok letííčka aj tebe a veľa slniečkaaaa

jana005
6. júl 2024

@jamacka je mi naozaj ľúto, čo sa ti stalo.
A švagriná čo na to, že kvôli nej si prišla o bábätko? A manžel a svokrovci?
Ja som mala minulý rok v tábore syna a nakazil sa kiahnami. Bolo tam dievčatko, prvý deň v pohode a že druhý deň už neprišlo, lebo že dostalo kiahne.
Tak som si povedala, že veď v pohode, určite nevedeli, že dostane kiahne.
Ale potom o pár dní som sa dozvedela, že ona mala doma brata s kiahnami.
Chápeš? Jej mama vedela, že je dosť veľká šanca, že dostane kiahne a aj tak ju tam dala.
Pritom keď ideš niekde na výlet zo školy alebo do tábora, tak podpisuješ papier, že si nebola s nikým v kontakte s infekčnou chorobou.
Ja som na jednej strane bola rada, že to dostal, lebo už mal vtedy skoro 11nasť.
Len presne som si povedala, ona nemôže vedieť, aké sú v tábore deti, či niekto nemá doma tehotnú mamu alebo mladšieho súrodenca.
Čistá sebeckosť z jej strany.
A syn potom nakazil svojho mladšieho brata a tak sme mali krásny august zavretý doma.
Fakt som na jednej strane bola rada, že to dostal, ale keby som mala doma pár týždňove bábätko, tak to by som už rada nebola.
A možno niekto z tých 50tich detí mal.
Ktovie.
A je plno takých sebeckých ľudí.

misiak7777
6. júl 2024

@lucia337 ty si jedna arogantná a sebecka jednoduchá osôbka 🤦🤦🤦

44janica44
6. júl 2024

@lucia337 to ozaj čakáš ze ti niekto uverí ze všetky kiahnove deti sa zrazu vybrali k moru ???? My nie sme všetky vysedene v košíku!
Mimochodom vo veľa krajinách sa oproti kiahnam povinne ockuje čiže ich ani nepoznajú. Ci všetci to boli Slováci? A aj ich pustili do lietadla s infekciou chorobou?

lucia337
autor
7. júl 2024

@44janica44 ja som sa rozprávala s českou rodinou.a na ďalšej pláži bolo nemecky hovoriace dieta. na dovolenku sa dá ísť aj autom 🤦

44janica44
7. júl 2024

@lucia337 MH práve v tom nemecku sa proti kiahnam ockuje vo veľkom. Ale super ze sa vás tam zišlo toľko arogantných rodičov co im je dôležitejšia dovolenka ako zdravie vlastného dietata.

jamacka
7. júl 2024

@jana005 No moji rodičia o tom nevedia, nechcela som ich tým trápiť a svokra sa robí ako keby nič, len preto,že od decká čo som to dostala je jej vnučka a matka toho decka je jej dcéra...moja švagriná.
No a manžel toho to tiež trápilo,ale so segru sa vyprava normálne, nechce aby bolo zle v rodine.
Viem,že sa ma odpúšťať, ale ja jej toto nedokážem odpustiť. A pritom je to osoba čo si dala narobiť tri decká a každé ma iného otca a to ma šere,že takýmto nezodpovedný ľuďom sú dopriate deti a takým čo ozaj po nich túžia tak sa stane takéto niečo. Veľmi chceme bábätko, no zatiaľ sa nedarí od vtedy ako mi robili kyretaž. Už sme vlastne mohli mať jedno, ale kvôli nezodpovednosti švagrinej sme museli oň prísť.
Nemám rada takýchto nezodpovedných ľudí, len aby sa mali oni dobre.Ale stále vravím všetko zlé čo kto spravil sa každému vráti

lucia337
autor
Odpoveď bola odstránená
lucia337
autor
7. júl 2024

@44janica44
A to keby ste vedeli koľko bolo na pláži tehotných,tak by vás...😃
No nič dievčatá, každopádne my sme sme boli na dovolenke so zdravými deťmi, žiadne nenarodené dieťa kvôli nám nezomrelo,ani žiadny váš katastrofický scenár sa neudial, vďakabohu za zdravý rozum. Ale bavia ma tieto debatky s vami, možno nabudúce nejakú spustím znova
Bolo mi cťou

maciatkolulu
7. júl 2024

@lucia337 trochu pokory a slušnosti ti asi chyba,aby si si raz nespomenula na túto tému a neľutovala tieto slová. Vážne.... Je fajn,že si MYSLÍŠ,že ste nič nespôsobili. Snáď to tak je. Nikto trochu pricetný,by reálne neťahal decka snkiahnami na dovolenku,takže verím,že ste odišli so zdravými,teda na pohľad,deťmi,ale ďalej zdravé nebolo....takže ohľaduplnosť by mala byť na mieste. Ale tak nie každému je zhora dáno a v apotece nekoupy.

44janica44
7. júl 2024

@maciatkolulu takéto nevedia co je pokora a slusnost a ohladuplnost. Je to tzv. olumpic syndróm já, já, já jenom já.

maciatkolulu
8. júl 2024

@lucia337 ale inak fajn,že píšes takto verejne,dá sa všetko zistiť. Isté osoby to už zaujalo. 😉😈Tak veľa šťastia a modlí sa,že si nikoho veeeelmi nenasrala. Hoci ...Nabudúce ti odporúčam,napíš konkrétnej osobe a nie verejne .... A rozmýšľať,to je dôležité,to neboli,vážne,treba skúsiť.

milanemila
8. júl 2024

@lucia337 boze ty si trubka nenormalna :D jasne na kazdej plazi deti s kiahnami 😂 od 5 rokov chodim k moru a za tych 26r teda som stretla presne 1 dieta na plazi s kiahnami. Ty si bola asi v lokalite pre rovnake ignorantske .… ako si ty, ked na kazdej plazi deti s kiahnami 🤦🏼‍♀️

lucia337
autor
8. júl 2024

@maciatkolulu
😂😂😂 Hej hej nasrala som niekoho, že som bola so zdravými deťmi na dovolenke a sme si ju užili,to naserie, hlavne to že som nepočuvla vaše rady a nesedela doma,to boli viem...
Dievčatá ja už musím pracovať, už nemám čas si tu s vami dopisovat.inak deti sú už v škôlke,ci vlastne nemali ísť keď boli na pláži kiahnove deti? 😂😂😂😂

maciatkolulu
8. júl 2024

@lucia337 vieš ,asi by bolo lepšie,aby si si dávala vážne pozor na to čo píšeš,ono to nie je tak anonymné ako si myslíš.... úprimná rada,niekedy je mlčať zlato ...

lucia337
autor
8. júl 2024

@maciatkolulu
Jaj, tak ja už neviem kde je chýba.ja vám tu stále prajem pekné dovolenky,aby ste boli zdravé aj vaše deti, ale stále sa mi tu dostáva len priania že sa mi to vráti a teraz dokonca aj vyhrážky že si mám dávať pozor.no neviem kde je chyba
Veď vy by ste predsa nikomu nič zle neprijali...
Už naozaj stačilo.ja vám prajem len to dobré nič zle som tu nikomu nenapísala.len to čo som videla a zažila

maciatkolulu
8. júl 2024

@lucia337 na tvojom mieste by som sa naozaj veľmi rýchlo uvedomila. A najmä prestaň mi vypisovať IP.
https://www.lewik.org/term/1178/sirenie-nebezpe...
Keď si chcela položiť primitívnu otázku niekomu,nemala si zakladať verejnú debatu,treba aj rozmýšľať. To ,že podľa teba je ok,kiahnove decko je fajn,iní na to majú názor ako ohrozovanie ,vedome. Takže opatrne.

lucia337
autor
8. júl 2024

@maciatkolulu nič sme nešírili, keďže nikto kiahne nemal

maciatkolulu
8. júl 2024

@lucia337 tak je potom fajn,mne to vysvetľovať nemusíš....

Strana
z3