Kiahne - málo vyrážok

nikdenikto
4. máj 2022

Ahojte,

Syn má kiahne, ale tak kde tu....v nedeľu sme našli prvé vyrážky, teraz ich má viac tak do 30 - 40 Max by som povedala. Ale nie je ako iné deti keď som videla s kiahňami. Lekárka poradila lyžičku koňaku aby vyrážky poriadne vyšli von. Tak som mu včera dala ale nejaky zázrak sa nestal pribudlo zopár.

Myslíte že bude stačiť na vytvorenie imunity alebo mám čakať ,, druhu vlnu"? Koncom júna ma čaká pôrod a potom teda budeme mať doma bábätko pre ktoré to môže byť nebezpečné 😢

dskjhfdlkdjhl
4. máj 2022

@nikdenikto moja dcera mala asi 10 vyrazok a ani by mi nenapadlo dat jej konak. Nechytila uz odvtedy ani ked ich mala mladsia, takze si myslim, ze jej aj tych 10 stacilo.

janaceh
4. máj 2022

@nikdenikto ja som tak malo mala pred 20 rokmi a zatiaľ som nedostala a to mala uz aj dcérka

maryskas
4. máj 2022

@nikdenikto závisí to aj od imunity, buď rada, že ich má málo...tiež som mala hádam do 30 a súrodenci oveľa viac.

simsalabim
4. máj 2022

@nikdenikto moja mladsia dcera mala presne 12 vyrazok (4 rocna). Teraz ma 16 a zatial znovu kiahne nemala. Zato starsia mala take kiahne, ze skoncila na virostatikach (tiez v skolkarskom veku).

miniminka
4. máj 2022

@nikdenikto ja som mala kiahne v 18tich, len tak sedem bodiek. Keď ich chytila dcéra tak som ich už nedostala

danyelia
4. máj 2022

Ahoj, no u mojich sa to začalo tiež pár ,,bodkami,, no po pár dňoch sme pri 100-vke vyrážok počítať prestali...

anica
4. máj 2022

@nikdenikto každé dieťa inak bojuje s kiahnami, neboj sa, neznamená to ze sa imunita nevytvorí. Môj syn mal kiahne v škôlke a asi 20 vyrážok,staršia dcéra to od neho nechytila. Keď mala 16, tak som ju chcela zaočkovať, ale predtým jej lekárka nabrala protilatky pre istotu...a čuduj sa svete, mala ich pozitívne. Takže ich prekonala aj ona, len bez príznakov.