icon

Kiahne u 13-ročných

martinajurkechova
5. jún 2023

Ahojte, aký mali priebeh vaše trinásťročné deti? Teraz to má syn osemročný, no a teda čakala som, že to bude lepšie. Dosť sa obávam toho keď to začne staršiemu.

monillia
5. jún 2023

@martinajurkechova To je veľmi individuálne, priebeh nezáleží od veku ,ale od imunity

eliska105
5. jún 2023

Mala som v 10tich co je podobny vek a vysypana som bola asi doslova vsade.. predtym vysoke teploty, silna bolest hrdla a hlavy co si pamatam.. bola som doma asi mesiac a potom po vylieceni stale chora

evaachesa
5. jún 2023

@martinajurkechova staršieho vieš dať prípadne aj do 72hod od kontaktu zaočkovať. Tiež viem že čím je dieťa staršie tak bol horší priebeh ...aspoň v našom okolí. Ja som chytila v 18tke a bolo to u mňa hrozné. 😒

mb2021
Odpoveď bola odstránená
monillia
5. jún 2023

@mb2021 v dospelosti to môže byť výrazne horšie,nie je to vždy pravidlo ,mala som kiahne ako 11 ročná pár pupien ,dcera od susedov ako ročna bola osypana komplet cela

martinajurkechova
autor
5. jún 2023

@evaachesa no hej, len keby sa dala zohnať vakcina. Riešila som to pár týždňov dozadu a lekárka mi vtedy povedala, že sa nedá zohnať.

evaachesa
5. jún 2023

@martinajurkechova tak to je nejaká hlúposť...obvolala si si lekárne? Lebo ja som dala očkovať syna a nebol vôbec problém...ani objednávať mi nemuseli lebo mali 1ks v lekárni.
Očkovali ho pred vyše mesiacom 2 dávkou (apríl) a predtym tiež bez problému vo februári.

evaachesa
5. jún 2023

@martinajurkechova len tak v rýchlosti som pozrela dostupnosť Varivax vakcíny na svetzdravia.sk a ukazuje mi že by ste ju mali mať aj u vás v okolí (ak máš správne údaje v profile). Skús si zavolať lebo nemusia byť dáta aktualizované.

martinajurkechova
autor
5. jún 2023

@evaachesa neviem v tom čase mi povedala, že je problém zohnať vakcínu a ja som to už ďalej neriešila.