Kiahne u 13-ročných
Ahojte, aký mali priebeh vaše trinásťročné deti? Teraz to má syn osemročný, no a teda čakala som, že to bude lepšie. Dosť sa obávam toho keď to začne staršiemu.
Mala som v 10tich co je podobny vek a vysypana som bola asi doslova vsade.. predtym vysoke teploty, silna bolest hrdla a hlavy co si pamatam.. bola som doma asi mesiac a potom po vylieceni stale chora
@martinajurkechova staršieho vieš dať prípadne aj do 72hod od kontaktu zaočkovať. Tiež viem že čím je dieťa staršie tak bol horší priebeh ...aspoň v našom okolí. Ja som chytila v 18tke a bolo to u mňa hrozné. 😒
@evaachesa no hej, len keby sa dala zohnať vakcina. Riešila som to pár týždňov dozadu a lekárka mi vtedy povedala, že sa nedá zohnať.
@martinajurkechova tak to je nejaká hlúposť...obvolala si si lekárne? Lebo ja som dala očkovať syna a nebol vôbec problém...ani objednávať mi nemuseli lebo mali 1ks v lekárni.
Očkovali ho pred vyše mesiacom 2 dávkou (apríl) a predtym tiež bez problému vo februári.
@martinajurkechova len tak v rýchlosti som pozrela dostupnosť Varivax vakcíny na svetzdravia.sk a ukazuje mi že by ste ju mali mať aj u vás v okolí (ak máš správne údaje v profile). Skús si zavolať lebo nemusia byť dáta aktualizované.
@evaachesa neviem v tom čase mi povedala, že je problém zohnať vakcínu a ja som to už ďalej neriešila.

@martinajurkechova To je veľmi individuálne, priebeh nezáleží od veku ,ale od imunity