Máte skúsenosti s ovčími kiahňami v tehotenstve?
Chcem sa opýtať tých ,ktore majú skúsenosti s kiahnami v tehotenstve... Som v 35tt tehotenstva,asi pred cca 3tydznami prekonal mladší syn kiahne ,ja som sa nenakazila. No už 7den má aj starší ,už má len chrasty ,bojím sa aby som sa nenakazila ,keďže výsledky svedčia o Tom ,že som kiahne neprekonala a aani som nebola očkovaná. Mamka tvrdí ,že kiahne som určite mala ,aj keď slabí priebeh. Je mozne ,že sa nakazim aj keď som pred 3tyzdnami nedostala od mladšieho syna? Máte niektorá skúsenosti?
Ja som sa nakazila v 6tt po presne 20dnoch od prveho kontaktu a mozne je to stale, mne dr v nemocnici povedqla, ze tehotensky organismus reaguje uplne inak. Ja som bola viac krat za zivot v kontakte s kiahnami a nakazila som sa az v tom tehotenstve.
@anonym_9259d6 a tehotenstvo prebehlo v poriadku?
@anonym_9259d6 a tehotenstvo prebehlo v poriadku?
@mischel12 tento tyzden idem na prvy screening (som v 12tt) tak uvidime, ale zatial je to v poriadku bez komplikacii.
@anonym_9259d6 tak držím palce ,nech je všetko v poriadku. A aký bol priebeh kiahní ?
@mischel12 ja som ich mala ako dospelá a ani som nevedela že som ich mala, v detstve som ich vraj určite nemala , že som ich prekonala až z krvi mi povedali
ak si ich mala aj slabšie v detstve tak máš dobre
v škôlke boli každý rok a synatorovia ich dostali až v poslednom ročniku,
@mischel12 ja som ich mala ako dospelá a ani som nevedela že som ich mala, v detstve som ich vraj určite nemala , že som ich prekonala až z krvi mi povedali
ak si ich mala aj slabšie v detstve tak máš dobre
v škôlke boli každý rok a synatorovia ich dostali až v poslednom ročniku,
@sara07 ale z krvi vyšli negatívne, nerozumiem
@anonym_9259d6 tak držím palce ,nech je všetko v poriadku. A aký bol priebeh kiahní ?
@mischel12 bola som tyzden na pozorovani v nemocnici, mala som z toho 3dni horucky, nocne potenie, prve 2 dni zimnice ale od takeho 4-5dna uz to bolo v pohode. Mala som nasadene aj antivirotika na 5dni.
@sara07 ale z krvi vyšli negatívne, nerozumiem
@mischel12 nemala som, ale v karte mam zaznam, ze som ich prekonala. Aj si pamatam, ze som sa bodkovala tekutym pudrom. No moja mama mi tvrdi, ze sme ich nemali a ze sme boli ockovani povinne proti kiahnam. Kdezto v tej dobe neboli sucastou povinneho ockovania. Myslim si, ze si to s niecim myli.
Dostat ich mozes este tak do 3 tyzdnov podla toho co tu pises. Ci je ta vhodne ockovat proti kiahnam neviem. Poradila by som sa s gynekologom a niekym, kto riesi ockovanie. Tusim na nejakom urade poskytuju aj poradenstvo.

Ja som sa nakazila v 6tt po presne 20dnoch od prveho kontaktu a mozne je to stale, mne dr v nemocnici povedqla, ze tehotensky organismus reaguje uplne inak. Ja som bola viac krat za zivot v kontakte s kiahnami a nakazila som sa az v tom tehotenstve.