icon

Kiahne u 9-mesačného dieťaťa

antonia15
14. júl 2023

Ahojte mamičky,
Poraďte kto má skúsenosť. Mám 9-mesačné bábo. Dostalo kiahne. Lekárka kázala len tekutý púder a vitamíny B, C. V lekárni mi vraveli, že Bčko pre také malé deti nemajú a Cčko mi dali Cebion ale to som si doma prečítala že je až od 3 rokov. A čo sa týka púdru, malá si chodí rúčkami všade. Nič sa jej nemôže stať, ak si rukou prejde po púdri a dá do pusy? Či mastiť ju len na spánok? Ale aj tak to môže spraviť.
Ďakujem za rady a skúsenosti.

Strana
z2
bublinka1426
16. júl 2023

@antonia15 6 rokov.

anavixy
16. júl 2023

@bublinka1426 ano normalne aj hlavku zmyt hypermanganom 🙂 moze sa stat ak ma svetle vlasky ze trosku zruzoveju alebo aj pokozka, ale to zmizne, vodu staci naozaj svetloruzovu

bublinka1426
16. júl 2023

@anavixy ma uplne tmave vlasy popravde sa mi zle aj hladaju vyrazky na hlave

antonia15
autor
16. júl 2023

@bublinka1426 ja som mala kiahne pred deťmi...v hlave som si striekala tantum verde sprej a fakt len tie ktoré som cítila svrbeli ma...až teraz keď mi odpadávajú chrasty prichádzam na to koľko som ich v hlave mala...takže kým sa nesťažuje nechala by som jej to tak...to hovorím na vlastnej skúsenosti ale samozrejme ako urobíte je na vás 🙂

hubka51
16. júl 2023

My sme pri dcere striedali kupel v hypermangane a repiku 🙂 ten repik by som skor volila pri tak malom babatku a hlavne na tie vlasky.Často kupel sa neodporuca a uz vobec nie viac krat denne aby to nemokvalo a ten fenistil kvapky proti svrbeniu su tiez fajn.

anavixy
17. júl 2023

@hubka51 kupel sa neodporuca, resp. je uplne zakazany, ale kupel v hypermangane je o inom, hypermangan vysusuje a dezinfikuje, tam zakaz neplati

Strana
z2