icon

Kiahne v Turecku. Čo máme robiť?

lukila
6. aug 2015

Ide ma porazit nas syn sa vysypal hned prvy den po kupani v mori
A vyzera to na kiahne. Co mame robit 2000 km od domu...

zuzka1008
6. aug 2015

@lukila pocula som ze prave vdaka moru to trva kratsie a mato miernejsi priebeh, ma kiahne sa nedava nic, jedine nieco proti teplotam, ak bude mat , vyrazky same odozneju, my sa tiez na dovolenke morýme s chorou dcerou, ma 39,5 uz druhy den, no je to na porazenie ..

sissy27
6. aug 2015

spojiť sa s miestnym lekárom v prvom rade...ak potvrdí diagnózu, tak žiadna pláž, žiadne slnko... karanténa na izbe... a potom tak ako u nás zmierňovať príznaky - niečo od teploty, niečo proti svrbeniu... a zistiť, ako to bude s odletom domov, lebo s kiahňami by vás do lietadla vziať nemali... ☹

janickacrazy
6. aug 2015

Presne ako hovorí zuzka1008, aj mne kamoška spomínala, že malá dostala kiahne pri mori a za týždne bolo po vyrážkach, normálne sa kúpala aj opaľovala a nič jej nebolo, ani teploty nemala. Vo Francúzsku deti s kiahnami chodia normálne do školky a do školy, pokiaľ samozrejme nemajú teploty, tam si to odbijú všetci už v jasliach alebo v školke a potom majú pokoj. Ja ked som kamoške, ktorá tam roky žije povedala, že moj 15ročný dostal kiahne, tak nechápala, že tak neskoro.