icon

Kiahne veľmi svrbia

pepokral
2. apr 2022

Ahojte dami, mame kiahne a velmi nas svrbi. Vsetko som tu nacital a vyskusal, ale neviem zohnat nikde Tanno hermal, Clin Pox, Virasoothe. Ani jedno nemaju v lekarnach a ked tak najskor o niekolko dni. Nema niektora z Vas doma, ze by sme vyskusali ci nieco nezaberie. Som z BA a samozrejme to zaplatim. Dakujem za kazdu pomoc

heln
•
2. apr 2022

@pepokral tanno hermal je naozaj dobry na kiahne, skuste natriet fenistilom zatial kym zozeniete ine.

simsalabim
•
2. apr 2022

@pepokral skus podat aj nejake antihistaminikum.

janinah
•
2. apr 2022

Oplachy vodou s pridaním sódy bikarbóny.jemne osušiť len priložením bavlnenéj osušky.potom podobkovat s betadine pomocou vatovej tyčinky čo sa uši čistia.antihistaminikum tbl.

jarmila2010
•
2. apr 2022

aj kupel v hypermangane ukludnuje svrbenie...ten nemate kupeny?...z antihistaminik fenistil a pre vacsie deti (od 6r)moze byt aj zodac alebo zyrtec...7dnovu davku kupite aj bez predpisu

pepokral
autor
•
2. apr 2022

@jarmila2010 skusali sme hypermangan, ale reakcia bolo zhorsenie, davam aj fenistil aj dithiaden

jarmila2010
•
2. apr 2022

@pepokral fakt bolo po hypermangane horsie?nasim sa vzdy,az tak ulavilo...kolky den ich mate?u nas boli zle 2dni a noci...potom,uz celkom ok...

pininka1
•
2. apr 2022

Aj ked sa to uz nedava nam pomohol hlavne tekuty puder a betadine.

evina34
•
2. apr 2022

...kupel v ovsených vločkách nám pekne zabral...dať ovsené vločky do pančuchy a dať na batériu...pojde z toho taka biela voda...pekne to suší /jeho plný internet...aj vyskúšané/plus dithiaden na svrbenie...dávkovanie podla hmotnosti...nám fenistil nikdy nezabral

pepokral
autor
•
2. apr 2022

@jarmila2010 hypermangan ho podrazdil a nevedel sa prestat skriabat, asi to nebude pre nas. mame to do stredy, ale az tato noc bola velmi zla

jarmila2010
•
2. apr 2022

@pepokral este ma napadlo..pisal si aj priamo v skupine BA?tam by sa ti skor mohol niekto ozvat...

simona92101
•
2. apr 2022

@pepokral ak mozem odporucit,tak potriet Betadine roztokom, ranky vycisti a rychlo urobi chrasty,ktore nesvrbia

janulla1
•
2. apr 2022

Nám detská odporúčala potierat TAUTUM VERDE, kloktadlo, naliať do vrchnáčika a vatovou tyčinku ponatierat kiahne, a večer rýchly kúpeľ v sode bikarbone a ditiaden

mikika24
•
2. apr 2022

@pepokral Nam velmi pomohol detsky ovseny kupel z DM drogerie a sprej Cytelium A-derma z lekarne.

tamiamia2018
•
2. apr 2022

Môj maly dostal kiahne ako 2 ročný a pediatrička mi odporučila TANTUM VERDE - na vatovy tampón a potierat, krásne vysuší a je to obrovská úľava pre detičky, tým že to tak chladí, a za pár dni mal po kiahnach 😊

aalt
•
2. apr 2022

Ja som mal kiahne v dospelosti. Svrbelo to neskutocne. Bral som tabletky proti svrbeniu, tesil som sa na ne ako fetak (kvoli svrbeniu). Cele som to takto vlastne prespal. Tusim som to nenatieral nicim.

20erika07
•
2. apr 2022

Mojim detom aj sestrinej pomahal obycajny tekuty puder, neskrabali sa vobec

bluebarablue
•
12. júl 2022

@mikika24 ahoj, ako casto sa moze s tymto striekat pupaciky? lebo na flaske pisu 2-3 x denne, ale to je pri kiahnach dost malo ... striekali ste aj castejsie, alebo ste to dodrzovali? dakujem za odpoved

saxana000
•
12. júl 2022

Dostala som kiahne alo 30 rocna jedine cajovnikovy olej z JUST ako-tak ukludnil svrbenie.skusala som aj z DM aj z lekarne ale tento obsahuje aj manuku a rosalinu..a nasadit antihistaminika vyssieho stupna Erius-desloratadin..

beata_k
•
12. júl 2022

@bluebarablue Kiahne 1x denne v hypermangane. Cim viac ich macas ( v comkolvek) tym dlhsia liecba.

topas103
•
12. júl 2022

ja som kupila dcere asi pred 2 tyzdnami v lekarni atoderm pozri na moje inzeraty pouzili sme iba 1x

simona92101
•
12. júl 2022

Dcerka nedavno prekonala kiahne,od zaciatku som potierala iba Betadin dezinfekciou,krasne sa jej to ususilo,nesvrbelo,do tyzdna bolo po kiahnach

bluebarablue
•
12. júl 2022

no ja uz som celkom zmagorena ... 10 ludi napise potierat, 10 nepotierati nicim ... akoze zatial potieram iba alpou a dnes som kupila ten pripravok A-derma co je vyssie, lebo lekarnicka mi ho odporucila ... povodne som tam isla kupit tantum verde, co tiez vela ludi odporuca a lekarnicka zas ze neodporuca ze je to chemia a vraj ovela lepsi je tento A-derma lebo je to na prirodnej baze a super vysusuje ... akoze fakt uz neviem ktory nazor si mam vybrat ☹

mikika24
•
12. júl 2022

@bluebarablue My sme striekali castejsie. Ked svrbelo, hned sme nastriekali.

sushi1234
•
9. júl 2023

@mikika24 prosím kedy ste dávali tém sprej od ktorého dňa ? A ako