icon

Klippel trenaunay weber syndrome

ninka_vikinka
1. máj 2012

Stretli ste sa s touto dg ???

zubrienka1
9. dec 2016

@naja94 ved to skuseny porodnik... ale neviem aky. Termin mam 1.1., cize to moze byt aj medzi sviatkami. A kopec dr. ma dovolenky...

naja94
9. dec 2016

@zubrienka1
fuuuha... neuvažovala si nad zazmluvnením niekoho? Ja som si síce tiež nikoho nezazmluvnila, ale nebola predo mnou dilema ako rodiť... v tomto prípade by to možno nebolo márne, konieckoncov, aj Ty by si sa asi cítila lepšie a istejšie...

zubrienka1
9. dec 2016

@naja94 Chcela som si zazmluvnit doktorku, s ktorou som rodila druhu dcerku. Bola super a je aj dobra odbornicka. Len bohuzial ma cele sviatky dovolenku. A teraz absolutne neviem koho... Presne keby som bola s niekym dohodnuta, tak je to pre mna take upokojujuce.

naja94
9. dec 2016

@zubrienka1
Tak to je veľká škoda, že lekárka, s ktorou máš dobrú skúsenosť, nebude môcť... Inak, teda, budeš rodiť ozaj v kritickom čase - obávam sa, že počas vianočných sviatkov - budú chcieť byť bratislavské pôrodnícke kapacity - doma alebo niekde na lyžovačke... Asi by som si na Tvojom mieste ozaj niekoho s dobrými referenciami zazmluvnila, veď zas niekto sa určite musí dať zohnať...

zubrienka1
9. dec 2016

@naja94 ved to... uz patram po niekom s dobrymi referenciami, len este stale som nikoho nenasla. ale mozno sa moj syn umudri a da do spravnej polohy, vsetko by sa velmi jednoducho vyriesilo.

naja94
9. dec 2016

@zubrienka1
tak toto by som Ti zo srdca priala... To už by bola úplne iná situácia... Kiež by to drobček vyriešil za Teba a doktorov...

zubrienka1
9. dec 2016

@naja94 Dam ti potom vediet ako som dopadla 🙂 Preventivne ma poslali na predopercne buduci tyzden a potom dalsi tyzden ma caka sono. Len tato neistota ma poriadne ubija.
Akurat som vcera hovorila manzelovi, ze preco pred kazdym porodom musim mat takyto stres. No co uz clovek si nevyberie.

naja94
9. dec 2016

@zubrienka1
Budem len rada, keď dáš vedieť a verím, že Ti budem môcť už čoskoro zagratulovať ku krásnemu zdravému chlapákovi...🙂
Asi ten stres patrí k tomu celému, predsalen nejde o banality, ale o zdravie matky i dieťatka... a obvzlašť, ak hrozí nejaká komplikácia, treba byť radšej v strehu... ale je fajn, že Ťa viac sledujú a budú o to viac obozretní a opatrní... moc moc držím palce 😉

naja94
3. jan 2017

@zubrienka1
Ahoj, tak vidím, že už máš týždeň po pôrode... Tak veľká gratulácia k synčekovi... želám mu šťastný a spokojný život...
Ako si teda nakoniec rodila? Bolo to v poriadku zo strany lekárov vzhľadom na tie problémy s varixami?

zubrienka1
3. jan 2017

@naja94 ahoj, dakujem🙂 aj som na teba myslela, ze ti musim napisat, ze uz mam po... nakoniec to bola sekcia, maly bol sikme KP. Celkom to prebehlo v poriadku, maternica mi zostala. Az na to, ze tie varixy boli velmi vyrazne a samozrejme to dost krvacalo. Stratila som cca 800ml krvi, takze som dostala transfuziu a bol to OK.
Od piatku som doma aj s malinkym. Tak sme mierne zavareni😂

zubrienka1
3. jan 2017

@naja94 ale musim povedat, ze som nemyslela, ze ta sekcia je taka bolava. Teda to postavenie a prvych par dni...

naja94
3. jan 2017

@zubrienka1
Juuj, tak som rada, že sa nevyskytli žiadne mimoriadne komplikácie 😉 Ja neviem porovnať, čo je bolestivejšie, keďže som prirodzene nerodila, ale predsa len, sekcia je vlastne operácia, tak rekonvalescencia trvá asi ozaj dlhšie... Ale neboj, o chvíľu si na to ani nespomenieš... Hlavne, že všetko dobre dopadlo.... Tak nech malinký rastie ako z vody... A vôbec všetko najlepšie v roku 2017 Tebe i celej rodine 😉...

zubrienka1
3. jan 2017

@naja94 dakujem. Aj tebe a celej tvojej rodinke vsetko dobre v novom roku🍀

katka6183
31. mar 2017

Ahoj, věděl by mi prosím někdo poskytnout kontakt na toho odborníka v Praze? Mám tříměsíční holčičku, která má bohužel KTS na pravé nožičce a nevíme kudy kam.

zubrienka1
31. mar 2017

@naja94 Ahoj, uz si bola u dr. Molcana?

naja94
31. mar 2017

@zubrienka1
Ahoj 😃 Nebola som... Ale mala by som byť pod dozorom a aspoň z času na čas sa u neho ukázať... Uvažuješ, že sa k nemu objednáš? Ani neviem, či ešte robí v tom Relaxe v Petržalke...

zubrienka1
31. mar 2017

@naja94 ano, chcela by som ist😉 tiez aby som bola pod dozorom... sice neviem, aj tak sa nic neriesi... len po tomto poslednom tehotenstve mam nohy ako stara zena😕 tak by som chcela vediet, ci sa da s tym nieco urobit.
Mas aj ty jednu nohu zhrubnutu?

naja94
31. mar 2017

@zubrienka1
Ja to mám práve naopak - ľavú (postihnutú) nohu mám o čosi tenšiu... Ale samá žila 😥 Tak rada by som v lete nosila sukne, šaty... A namiesto toho len nohavice 😢

zubrienka1
1. apr 2017

@naja94 no mame my to smolu na tie nohy😔 ale hlavna vec, ze mozeme chodit. Ja som minule leto, nosila kompresne pancuchy... tiez by som rada nosila sukne a saty. Niekedy sa na to vyprdnem a dam si suknu a aj saty. Ono to prislo vekom, ze to neriesim... komu sa to nepaci, tak nech sa nepozera😂

zubrienka1
1. apr 2017

@naja94 a uvazujes nad operaciou? Ja by som mozno do toho aj sla. Nech je to trochu krajsie. Predsa som len dusa marniva. Ale este pockam asi do buduceho roku, nech je drobec vacsi...

naja94
1. apr 2017

@zubrienka1
Myslíš, že sa s tým dá niečo robiť? Ja som v tom, že toto sa veľmi operovať nedá... Resp. operujú to len, keď musia zo zdravotných dôvodov... Možno by som sa ozaj mala objednať k dr. Molčanovi a opýtať sa ho na to...

zubrienka1
2. apr 2017

@naja94 len po tej estetickej stranke, ale problem to nevyriesi. A tie krcove zily sa urobia zase😕

monkamonka66
17. apr 2017

Ahojte, mam 20 rokov neviem ci co to tu este niekto navštevuje ale mam tento syndróm od narodenia mam ho na pravej nohe chvalabohu bežným okom nevidiet rozdiel vo veľkosti. Bolesti iba výnimočne. Možno vam to príde ze mam byt rada ale chcela by som sa spýtať na radu ohladom odstránenia červeného zafarbenia koze plus odborníka na tento syndróm ci SK alebo CZ. Ako menšia som bola na plastickej chirurgii žiaľ pokus o odstránenie laserom nevyšiel. Ďakujem

zubrienka1
17. apr 2017

@monkamonka66 Ahoj, moja rada.. akceptuj sa aka si 🙂 Ak nemas s tym ziadne problemy, tak zbytocne to neries... Ja ma teraz 34, stale mam cervene flaky na oboch nohach (take ako keby rozpadnute). Flaky mi vobec nevadia, mna osobne viac vadia vyrazne krcove zily a velkostny rozdiel medzi nohami.

ingrid1116
17. máj 2017

Dievcata kaslite na esteticku stranku,ja uz to teraz vobec neriesim.Ked som bola mladsia som sa hambila nosit kratasy a sukne ale teraz uz to neriesim,obleciem si co chcem ja.Momentalne mam dalsiu trombozu a fraxiparin idu menit za warfarin.Som po tep kolena a chodim iba s pomocou fr.barli.Uz aj sama zacinam uvazovat o tom,ze si nohu necham odrezat.Jedine co ma tesi,ze mam dve zdrave deti.A tie pancuchy noste,ja bez nich ani krok.😉😉😉

monikazeleznikova
26. okt 2017

@amellli
mojmu synovi bola teraz diagnostikovaná táto choroba. prosim poradili by ste mi ako sa dostat k tomu lekárovi? tu na Slovensku nám nevedia pomoct

jurajka333
5. okt 2018

Dobry den vsetkym. Davam do pozornosti kontakt na lekara, ktory sa zaobera syndromom KTM. Je to ambulancia vo Viedni, nic blizsie v okoli Slovenska neexistuje / aspon o nicom inom neviem. Tato sukromna ambulancia funguje iba za peniaze - zidana poistovna prehliadky nepreplaca - pokial zijete v Rakusku. Jedna navsteva u doktora Bulla stoji 250 Eur a viac. Prajem Vam vsetkym vela sil a pohybu! https://www.dr-bull.at

jurajka333
5. okt 2018

Dalsou klinikou, ktora by sa vo Viedni mohla zaoberat syndromom KTM je Sievering Clinic - http://sievering.com. Tu som este nebol, ale cakam na pozvanku. Dufam, ze Vam moje informacie pomozu. Majte sa vsetci krasne, Juraj.

jurajka333
5. okt 2018

A este jedno info - Mam zdraveho a fakt mimoriadne chytreho syna. Ma dva roky. Mnoho sil a myslim si, ze dokaze za mna v zivote urobit v sporte alebo v inych narocnych veciach aj za mna. Kto ma strach mat dieta, nemusite sa bat ist do toho. Deti Vam zmenia zivot a na Vas KTM problem si ani nespomeniete. Vela plavajte, hybte sa. Kto ma strach z amputacie, zbytocne... Nezivte parazitov okolo seba .

bajnocka1974
13. feb 2019

Ahojte,neviem ci mi niekto odpovie.Ale mojej neterky diagnostikovali klippel trenaunay syndróm, ale ma postihnutú pravú rúčku a tie fľaky ma na pravej strane trupu.ma len tri mesiace.zatial som čítala len o nozickach. Neviete mi poradiť na koho sa obrátiť? Ďakujem