icon

Koktanie 3,5 ročnej dcérky

jahodecka
11. jún 2014

ahojte maminy🙂 u svojej 3,5r.dcera som za posledny tyzden spozorovala znamky koktania....do vtedy nic a teraz akoby utalo.......nieje to nejak moc,ale sem-tam ked ide nieco povedat,zaciatok slova povie aj 3-4x za sebou,potom sa zbada,chyti si pusu a ked sa jej spytam,co chcela povedat,povie ze nic.....som z toho nestastna,doteraz hovorila pekne cisto,ziadne maznanie,aj R uz vie povedat a teraz toto...mate niektora podobny problem s drobcom? dakujem

jumama
11. jún 2014

Ahoj, nedavno som natrafila na tuto stranku, o zajakavosti je tam tiez podstranka http://detskarec.sk/zajakavost. Nasa s tym nema problem, tak neviem poradit skusenost.

jahodecka
autor
11. jún 2014

@jumama dakujem za link,precitam si to🙂

7zahrad
11. jún 2014

@jahodecka Ahoj, pokial viem, tak tato dv sa strasne rychlo zchronifikuje, takze rychlo na logopediu.

jahodecka
autor
11. jún 2014

@7zahrad urcite ze vyhladame logopeda,cim skor.....

jaruska8
11. jún 2014

@jahodecka Ja som ako malá asi týždeň koktala, potom to samé prešlo. Ak to dlhšie trvá, treba to riešiť, no možno je to ken chvíľkové.

jahodecka
autor
11. jún 2014

@jaruska8 tiez som myslela aj na to,ze to moze byt chvilkove,ale nechcem to podcenit,radsej ist k logopedicke,aby sa vyjadrila,aby s tym nemala neskor problem,v septembri nastupuje do skolky

jaruska8
11. jún 2014

@jahodecka Jasné, choď, držím palce!!

jahodecka
autor
11. jún 2014

@jaruska8 dakujeme 🙂

demartka
11. jún 2014

nemysli na najhoršie,môj syn to tiež robil-opakoval začiatok slova-trvalo to asi 3 týždne.ja som mala pocit,že sa zabáva🙂Logopedička mi povedala,že si to mám všímať-kedy,koľko a pod,ale že niektoré deti majú takéto fázy počas vývinu treči...

sisaha
11. jún 2014

@jahodecka urcite k logopedke a na zaciatok - dieta na to neupozornovat, nehovorit o tom (ani ked si myslite ze vas nepocuje - lebo pocuje), neposmievat sa, nehanit.. posmelovat do hovorenia, ale ukludnit ho ze sa nemusi ponahlat rychlo rozpravat..

jahodecka
autor
11. jún 2014

@demartka tiez ma napadlo,ze to moze byt len nejake obdobie vo vyvine,tak snad to prejde a nebude to nic na dlho.....@sisaha to urcite nie,ziadne posmievanie alebo hanenie,kludne jej poviem,nech mi to povie pekne pomaly aby som vedela co potrebuje