Koľko antibiotík brali vaše deti do 20 mesiacov?
Mamky čisto ide o prehľad. Koľko antibiotík brali vaše deti do 20 mesiacov? Dcérka momentálne berie už druhe. Doktorka povedala že mám byt rada že to tak dobre zvláda, že len druhe teraz nasadíme a ma 20mesiacov. Že iné deti v jej veku už brali aj 4,5. Tak ma zaujíma, Dakujem
Starsi syn je predcasniatko (34.tt) a bral atb 1x ked mal cez 4roky.
Mladsia dcera je narodena v termime a 1x mala atb v pol roku, ked mala zapal pluc. Cize rovno na 3 tyzdne. Spolu do 20 mesiacov uzivala atb 3x.
moja starsia, takmer 16 rocna (narodena v 33tt) brala atb 3x za zivot, mladsia, 2 a pol rocna (narodena v 38tt), k dnesnemu dnu este nebrala ani ziadne atb
Ja prve a jedine v 35 rokoch pri porode na pozitivneho streptokoka. V porodnici som bola za raritny ukaz, ze 1x v zivote antibiotika.
@autorka tie deti pipleme vsetci, ja viem, ze predcasniatko je narocne, ale uprimne, dieta po termine, zdrave a piplala som ho rok. Katastrofa. Kym mu zistili ABKM, tak bol reflux +++ z toho samozrejme zapaly usiek a ATB. Ja som sa normalne objednala k doktorovi na kazdy piatok ako na klavir a len velmi zriedkavo som rusila termin.
Nezijem na SK, u nas to byva prvy rok bezne, ze deti si povymienaju choroby, akoze kiahne sme mali tusim v 9m atd... ale potom v skolke uz chore nebyvaju, narozdiel od SK, kde su viac doma ako v skolke.
2,5 ročný 3x žiaľ. Prvý x ked kašľal 3 týždne az mu vyšlo zo steru hemofil.
Potom mal horúčky ( bezpriznakove) 2 týždne dostal ATB na 3 dni, zabrali, po dobrani sa horúčky vrátili a trvali skoro 3 týždne tak dostal ďalšie ATB. Hned horúčky prešli nič sa nikde nezistilo.
Narodený v termíne sekciou nekojeny
0

Dakuj panu bohu za to..moj mal 3roky a alergolog mu povedal,ze kolko mal on antibiotik do 3.r ,tak by nemal uz brat do 18tky....,ma autoimunitne ochorenie a kym mu na to prisli.tak mu len pchali antb...