Brali ste antibiotiká v tehotenstve?

lucia0211
16. aug 2021

Ahojte, stalo sa vám niektorej že ste brali antibiotika a ešte iné lieky na bolesť, napríklad Novalgin a zistili ste po čase, že ste tehotné?Bolo všetko s bábätkom v poriadku?

pininka1
16. aug 2021

Ja som vedela ze som tehotna a brala som, lebo som musela. Sestra si vsak urobila dokonca dva testy, oba negativne, mala silny zapal priedusiek a vybrala dvoje atb kedze prve nezabrali. Zial prave tie druhe boli velmi zle v kombinacii s tehotenstvom, boli jej vysvetlene vsetky rizika, boli aj na genetike, nakoniec sa rozhodla radsej tehotenstvo ukoncit

simonkazga
16. aug 2021

Ano, brala som atb uz 2x kvoli oblickam, tiez Novalgin sporadicky asi 6x. Som 30tt, podla genetickeho testu a uzv zatial vsetko v poriadku.

lucia0211
autor
16. aug 2021

@pininka1 .... môžem sa opýtať a tá genetika jej vyšla zle, že ukončila radšej tehotenstvo?

kittykat22
16. aug 2021

@lucia0211 ahoj, brala som od 28tt 4 tyzdne antibiotika zinnat. 5 dni vnutrozilne v nemocnici + 3 tyzdne tabletky. Spustil sa mi porod pre zapal obliciek. Prave tie lieky mi pomohli zastavit predcasny porod a donosit zdrave dieta. Zinnat su vhodne lieky pocas tehotenstva aj kojenia a ja som ich mala preto lebo som alergicka na penicilin.

pininka1
16. aug 2021

@lucia0211 vies nikto ti nic nepovie na 100%, vsade jej povedali ze rozhodnut sa musi sama, ale ze je tam vyssie percento poskodenia. Navyse ju nepodrzal ani muz ktory povedal ze on sa o chore decko starat nebude.

lucia0211
autor
16. aug 2021

@pininka1 ..aha..to je mi ľúto ☹

martaturi
16. aug 2021

Ja som bola veľmi chorá v 4 mesiaci a lepším riešením bolo pre mňa brať antibiotika ako samoliecba. Všetko bolo v poriadku a aj je 🍀

lejluska
17. aug 2021

Ja som v prvom tehotenstve brala antibiotiká vo 8 mesiaci, mám zdravého 11 ročného syna... Teraz v 3 tehotenstve, som bola chorá,mala som chrípku a nevedela som, že som tehotná, cítila som sa strašne a tiež som brala antibiotiká a synček je zdravý, bude mať čochvíľa 11 mesiacov 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre