icon

Koľko nurofenu 12kg dieťaťu

kacka184
27. aug 2018
evittam
27. aug 2018

@kacka184 Príbalovy leták, krabička.

kacka184
autor
27. aug 2018

@evittam na krabičke sa uvádza 2.5ml do 3rokov ale keď mal malý10.5kg 1.5r cca sme boli v nemocnici a dávali 4mlze na krabičke je uvedené zlé dávkovanie

evittam
27. aug 2018

@kacka184 Mas tam nielen vekovú hranicu ale aj kilogramovu. Btw ako si na to prisla,ze je to zle uvedené? Lebo tak niekto spravil v nemocnici? Predpokladám,ze ta sestrička ci lekar ani v zivote tu krabičku ci pribalovy letak nevideli.

korunka1
27. aug 2018

@kacka184 nájdi si príbalový leták na internete...

alice.jant
27. aug 2018

Ty doma by si sa mala držať návodu na krabičke.
Inak u nás napríklad nurofen mame dva rozdielne a meni sa dávkovanie podľa množstva účinnej látky. Možno v nemocnici mu podali 100vku nie 200

liligreg
27. aug 2018

@evittam na krabičke je zle uvedené. Je to poddimenzovane. Potvrdené pediatrickou aj PharmDr (ta to tu už niekoľkokrát v komentoch vysvetľovala)
@kacka184 váha/2

evittam
27. aug 2018

@liligreg Ja sa držím toho co mi povie pediater, inak cim je to poddimenzované?

liligreg
27. aug 2018

@evittam nasa pediatrička vravi o chybnom dávkovaním. Vacsina lekárov to ma dokonca na dverách ako upozornenie

evittam
27. aug 2018

@liligreg Pozri ja som našťastie použila uvedeny liek max.parkrat v živote mojich deti a vzdy podla odporúčania pediatra, ktore sa viac-menej zhodovalo s odporúčanym dávkovanim.
Ty si pisala o poddimenzovani-akom? Nezaujima ma oznamenie tvojej pediatricky na dverách je to o tom istom o com je aj dávkovanie na krabičke ci letaku-odporucane davkovanie.😉

lavender21
27. aug 2018

@kacka184 ja dávkujem podľa tabuľky s váhou. Pri 12kg je dávka 12ml za 24hod, túto nesmieš prekročiť. Ak malá horúčkuje, striedam s paralenom, dávam 4ml Nurofen, keďže to nevyjde viac dávok ako 3 za 24 hodín. Jednorázovo pri bolesti jej dávam tiež 4ml.

liligreg
27. aug 2018

@evittam autorka pýtala radu, ako davkovat, keďže sama sa stretla u lekára s tým, že dávkovali inak. Tak som jej napísala, ako by sa mal davkovat. Ako píšem, v príbalovom letáku je nesprávna info, je tam nižšie dávkovanie. Prečo to tak spravili, sa mna nepýtaj. Adresuj to výrobcovi nurofenu. Ty si dávkuj, ako chceš.

evittam
27. aug 2018

@liligreg Ty si pisala (velmi fundovane) , že je to poddimenzované. Len som sa slušne spytala. Odpoveď som nedostala. Nevadí. Vdaka aj tak.😉
Btw.u toho lekára pravdepodobne nevedela o aku mg dávku ide ako tu uz bolo spomenuté. Cize bola to jej domnienka na základe len množstva.

ukulela
27. aug 2018

@evittam aj mne teraz pediatricka doslova povedala, ze na nurofene je zle davkovanie, ja som malemu davala 2.5 ml a ona mi vyratala, ze mu mozem dat dokonca 5 ml .... niekde to skusim dohladat. ona to ratala ako davku lieciva na kilogram dietata.

soldi
27. aug 2018

@evittam ano, je to tak, na jednom z tych liekov je v letaku zle uvedene davkovanie, je tam uvedena mensia maximalna davka nez je povolena.
Co samozrejme neznamena, ze by nizsie davkovanie nemohlo byt ucinne

Ale ked ma dieta tazko zrazitelnu horucku, tak davaju mamicky maximalne davkovanie, nechcu davat menej, ked to je potom bez efektu a do dalsej davky daleko

ukulela
27. aug 2018

@soldi ja som chodila inac vzdy podla davkovania na letaku - ale prvy som davala cipok paralen, ten lepsie zrazil teplotu a potom po 4 hodinach sirup nurofen, v tej predpisanej davke - teplotu sice nejako radikalne neznizil, ale malemu (aspon to vzdy tak vyzeralo) ulavil od bolesti a upokojil ho ... teraz sa mi to stalo 1x, ze mi doktorka povedala, ze mam davat viac nurofenu.

soldi
27. aug 2018

@ukulela ja sa priznam (klop klop) ze nastastie nemam osobnu skusenost, lieky od teploty pouzivam velmi zriedka a vacsinou len jednorazovo, este som striedat nikdy nemusela. Takze do toho moc nevidim, ale viem, ze v skupine zdravotnickej toto mamicky casto riesia a je tam aj platna tabulka, ktorou sa da riadit

adula12
27. aug 2018

@evittam naozaj je na nurofene zle davkovanie. Vela lekarov to potvrdilo a dokonca zevraj to aj riesili s "vyrobcom", ale nadalej to nechali tak. Aj v lekarni upozornuju nato. Malo by to byt vaha dietata/2. Uvedene mnozstvo je vhodne mozno po ockovani, alebo miernej horucke, ci napr. na bolesti zubkov. Ale na vysoke teploty uvedené davky su nedostatocne.
Ale samozrejme záleží od jedinca. Niekomu nezaberie nurofen aj keby si dal 3-nasobnu davku.

adula12
27. aug 2018

@kacka184 kludne mu daj 5ml.

denisa098
27. aug 2018

@kacka184 prerataj to podľa váhy, dávkovanie je uvedené dobre, záleží aj ako často.

denisa098
27. aug 2018

@denisa098 my sme dávali, tuším 3 alebo 3 a pol na 12,5 ak sa dobre pamätám, ešte mi nikto nikde nehovoril že by bolo zle dávkovanie na krabičke.

uhnakova
27. aug 2018

na krabicke Nurofenu je uvedena spodna hranica maximalnej dennej davky, ktora sa nasledne deli 4, a tak vyjde jedna davka na kazdych 6 hodin. Horna hranica maximalnej dennej davky je oproti uvedej hodnote dvojnasobna, co po prepocitani na jednu davku zhodou nahod vychadza ciselne ako polovica hmotnosti dietata. Cize vhodna davka pre 12 kg dieta je niekde medzi 3 ml a 6 ml. 3 ml je minimum, aby to zabralo; 6 ml je maximum, aby sa dieta neotravilo (hlavne pokial naozaj uzije 4 davky za 24 hodin). Niektoremu dietatu v pohode zaberu aj 3 ml na 6 hodin, niekomu treba viac. Ja bezne davam svojim detom davku niekde uprostred tohto intervalu. Takze odporucam podat 4,5 ml a uvidis, na aku dobu to tvojmu dietatu zaberie. Podla toho sa rozhodni pri dalsej davke.

evittam
28. aug 2018

@soldi Mne je to v podstate jedno-ked som potrebovala spytala som sa pediatricky a tej som sa držala a ako som uz napisala možno parkrat našťastie.

evittam
28. aug 2018

@uhnakova Konečne to niekto napísal tak ako to je.😉

nitka1157
11. feb 2019

Tiez som o tom netusila kym mi to neoznamili v nemocnici a ja som na nich cumela ze o com tocia