Koľko nurofenu 12kg dieťaťu
Ty doma by si sa mala držať návodu na krabičke.
Inak u nás napríklad nurofen mame dva rozdielne a meni sa dávkovanie podľa množstva účinnej látky. Možno v nemocnici mu podali 100vku nie 200
@liligreg Pozri ja som našťastie použila uvedeny liek max.parkrat v živote mojich deti a vzdy podla odporúčania pediatra, ktore sa viac-menej zhodovalo s odporúčanym dávkovanim.
Ty si pisala o poddimenzovani-akom? Nezaujima ma oznamenie tvojej pediatricky na dverách je to o tom istom o com je aj dávkovanie na krabičke ci letaku-odporucane davkovanie.😉
@kacka184 ja dávkujem podľa tabuľky s váhou. Pri 12kg je dávka 12ml za 24hod, túto nesmieš prekročiť. Ak malá horúčkuje, striedam s paralenom, dávam 4ml Nurofen, keďže to nevyjde viac dávok ako 3 za 24 hodín. Jednorázovo pri bolesti jej dávam tiež 4ml.
@evittam autorka pýtala radu, ako davkovat, keďže sama sa stretla u lekára s tým, že dávkovali inak. Tak som jej napísala, ako by sa mal davkovat. Ako píšem, v príbalovom letáku je nesprávna info, je tam nižšie dávkovanie. Prečo to tak spravili, sa mna nepýtaj. Adresuj to výrobcovi nurofenu. Ty si dávkuj, ako chceš.
@evittam ano, je to tak, na jednom z tych liekov je v letaku zle uvedene davkovanie, je tam uvedena mensia maximalna davka nez je povolena.
Co samozrejme neznamena, ze by nizsie davkovanie nemohlo byt ucinne
Ale ked ma dieta tazko zrazitelnu horucku, tak davaju mamicky maximalne davkovanie, nechcu davat menej, ked to je potom bez efektu a do dalsej davky daleko
@soldi ja som chodila inac vzdy podla davkovania na letaku - ale prvy som davala cipok paralen, ten lepsie zrazil teplotu a potom po 4 hodinach sirup nurofen, v tej predpisanej davke - teplotu sice nejako radikalne neznizil, ale malemu (aspon to vzdy tak vyzeralo) ulavil od bolesti a upokojil ho ... teraz sa mi to stalo 1x, ze mi doktorka povedala, ze mam davat viac nurofenu.
@ukulela ja sa priznam (klop klop) ze nastastie nemam osobnu skusenost, lieky od teploty pouzivam velmi zriedka a vacsinou len jednorazovo, este som striedat nikdy nemusela. Takze do toho moc nevidim, ale viem, ze v skupine zdravotnickej toto mamicky casto riesia a je tam aj platna tabulka, ktorou sa da riadit
@evittam naozaj je na nurofene zle davkovanie. Vela lekarov to potvrdilo a dokonca zevraj to aj riesili s "vyrobcom", ale nadalej to nechali tak. Aj v lekarni upozornuju nato. Malo by to byt vaha dietata/2. Uvedene mnozstvo je vhodne mozno po ockovani, alebo miernej horucke, ci napr. na bolesti zubkov. Ale na vysoke teploty uvedené davky su nedostatocne.
Ale samozrejme záleží od jedinca. Niekomu nezaberie nurofen aj keby si dal 3-nasobnu davku.
na krabicke Nurofenu je uvedena spodna hranica maximalnej dennej davky, ktora sa nasledne deli 4, a tak vyjde jedna davka na kazdych 6 hodin. Horna hranica maximalnej dennej davky je oproti uvedej hodnote dvojnasobna, co po prepocitani na jednu davku zhodou nahod vychadza ciselne ako polovica hmotnosti dietata. Cize vhodna davka pre 12 kg dieta je niekde medzi 3 ml a 6 ml. 3 ml je minimum, aby to zabralo; 6 ml je maximum, aby sa dieta neotravilo (hlavne pokial naozaj uzije 4 davky za 24 hodin). Niektoremu dietatu v pohode zaberu aj 3 ml na 6 hodin, niekomu treba viac. Ja bezne davam svojim detom davku niekde uprostred tohto intervalu. Takze odporucam podat 4,5 ml a uvidis, na aku dobu to tvojmu dietatu zaberie. Podla toho sa rozhodni pri dalsej davke.
Tiez som o tom netusila kym mi to neoznamili v nemocnici a ja som na nich cumela ze o com tocia

@kacka184 Príbalovy leták, krabička.