icon

Koľko ste mali rokov, keď sa vám narodilo autistické dieťa?

8. jún 2023

Ahojte, prosim vas, aky ste mali vek, ked sa vam narodilo dietatko s autizmom/aspergerom?

Naozaj vyssi vek to ovplyvnuje?

Dakujem

Strana
z2
lija22
8. jún 2023

v 33. nedavno som citala o studiim ktora hladala suvislost so zvysenym testosteronom u zien. ja napr som mala pred tehotenstvom. ale nechcem tu studiu rozpytvavat, nech netrepem, uz si to nepamatam. v 38 som porodila normodieta

matkahelka
8. jún 2023

poznam 3 autistov, 2 deti a jedneho takmer 30-nika. vsetky matky mali do 25 rokov a bezproblemove tehotenstva, nemaju v rodinach nikoho s PAS.

chiara_elle
8. jún 2023

@evamarek77 Neuvazovala si nad terapiou s kmenovymi bunkami? V Malackach to robia, je tam kopu autistickych deti ktore to uz bud podstupili/ postupuju.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
pink_lady
8. jún 2023

@mima172 souhlasím,spušta v tom zmysle, že očkovanie ke stres pře organizmus, a prejavia sa příznaky...no oni by sa prejavili i pri inej stresovej situacii, možno par rokov neskor ale prejavili, napr po chorobe
Moj starsi - v 28r, jeho otec 34, vysokofunkcny autizmus, narodeny v 36.tt, preeklampsia, anemia stredne tazkeho Stupna, opakovane choroby v tehu, prve znaky už od 2m
Mladsi - ja 40, muž 44, narodeny v 40tt, bez preeklampsie, a chorob (komplikacie boli ale tipu nizko ulozena placenta a kamene v oblickach. Vyzera zatial uplne zdravy 🙏

hanaxxx
8. jún 2023

@banderaska29 ak sa mozem spytat - pisala si, ze synovi bol diagnostikovany stredne tazky autizmus a ze teraz uz ale na nom nic nevidno - chapem to spravne, ze vdaka terapiam sa tak posunul dopredu, ze je ako zdrave dieta? Kolko ma teraz rokov, ak ti to nevadi napisat?

angelous1991
8. jún 2023

Ja som mala 19 . Máme aspergera . Chvalabohu slabého . Ale je to tam … ide to z manželovej línie . Z našej strany deti zdravé … tam majú každé druhé dieťa z autizmom … sám manžel mal ako dieťa vraj problémy . Akurát vtedy sa diagnostika nejako nerobila proste bolo decko len problémové ., ale určite je nejako liznuty minimálne ADHD 🤪😂😂 ale aspoň sa ťažšie unaví 😂 porobi aj za mňa keď ja už nevladzem .

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
banderaska29
8. jún 2023

@hanaxxx áno, rýchlo sme reagovali a konali, absolvoval sukromné terapie v Esba Bratislava. ale to boli samozrejme roky práce s ním, denno denne. jasné, má svoj svet, ale postupom času sa to zlepšilo. nechcem povedať, že sa vyliečil, ale postupili sme do lahkej formy PAS. pre nas je doležite, že je živy, zdravy, lebo tie epilepsie mal tak silne a pravidelne, že ako babatku mu hrozilo, že nam neprežije ( každu minutu zachvat po dobu niekolkych dní kym ho nastavili. )

zuzuliennka1
8. jún 2023

@lija22 tiez som citala cosi podobne o tom testosterone u matiek, nepamatam si podrobnosti, ale nejak to vlastnemoze suvisiet aj s tym, preco je viac autistov chlapcov ako dievcat, resp. dievcata lahsie maskuju priznaky a k diagnostike moze prist neskor, alebo chybne. Chlapci autisti su taki akoby ocividnejsi

jablkovastrudla
8. jún 2023

Sestra ma syna , rodila ako 34 rocna a maly je autista. Jej manzel je mladsi, mala uplne bezproblemove tehotenstvo a maly je narodeny presne v termine. Jej deti nemaju ani jedno ockovanie (mam aj neter ktora je normo) a synovec bol uplne normo dieta do 2 rokov, potom stratil ocny kontakt a prestal uplne rozpravat, blabotat aj napodobnovat zvierata.
Paradoxne ho nedali ockovat aby nedostal autizmus 🫤

zuzuliennka1
8. jún 2023

@jablkovastrudla autizmus clovek nedostane, s preddispoziciou sa narodi

jablkovastrudla
8. jún 2023

@zuzuliennka1 ja to viem

annm81
8. jún 2023

@zuzuliennka1 Tých detí bez MMR ale zato s autizmom je veľa. Stačí sa pozrieť na Japonsko, ktoré patrí medzi krajiny s najvyšším výskytom autizmu na svete a pritom sa tam MMR neočkuje už snáď 30 rokov. A čo je ešte zaujímavejšie - výskyt autizmu v Japonsku sa po stopnutí MMR nieže neznížil, ale naďalej rastie.

trojnasobnamama
8. jún 2023

Mala som 31 rokov manzel 35 a 2starsie zdrave dcery.3dcera sa narodila predčasne s dmo a autizmus bol viditelny az v 2roku .

dadka_bb
8. jún 2023

Očkovanie mmr

Strana
z2