Kombinácia liekov počas dojčenia
Dobrý deň,chcela by som poprosiť o radu.Mám ročného syna,ktorého dojčím.V noci mal teplotu a tak som mu dala sirup ibalgin.Ja som po extrakcii zubu a na bolesť som si dala ráno tiež ibalgin 400, vôbec som si v tej chvíli neuvedomila,že sa mu časť z mojej dávky dostane cez mlieko.Odstup medzi mojou a jeho dávkou je 5 hodín.Mohla som mu tým nejak ublížiť? Za ako dlho mu teraz môžem dať sirup ak bude mať teplotu? Ďakujem.
@pillow11 do mlieka sa dostane nie koncentracia ibalginu z tvojho zaludka, ale z krvi, cize radovo 10-100x mensia. Podstatne je, ci sa neprekrocila maximalna denna davka Pre dieta. Kedze pises ze jemu si dala Len Raz, Tak pravdepodobne nie. ak by si davala cisto kojenemu maximalnu davku, cize 4 krat do dna, plus ty by si brala tiez uplne maximalnu davku, mohli by sme polemizovat ci sa u babatka davka neprekrocila, ale podla toho co pises he to na 99,9% ok. Ono by som to teoreticky mohla aj vypocitat, ze kolko mg dostal, z tvojej davky, vahy a casu dojcenia, ale nemusim, ze treba 😊
Odstup, ako uz bolo napisane podla navodu, tvoju davku nemusis brat na ohlad
@janulik242 ďakujem pekne za odpoved.

Určite si mu neublížila, ročné dieťa je už dosť veľké a takto jednorázovo sa nič nestane. Malému dodržuj odstup sirupu podľa návodu tj min. 6 hodín.