icon

Je normálna bolesť po reendondcii stoličky niekoľko dní?

Dnes o 08:11

Ahojte, vo štvrtok ráno mi robila zubárka reendonciu dolnej šestky pretože na rtg som mala pod zubom zápal. Žiadne bolesti som necítila. Reendonciu mi robila na dvakrát po 1.5 hodine pod mikroskopom. Vo štvrtok som si dala len jeden ibalgin, potom ma nič nebolelo. V piatok ma poobede začal pobolievať. Dávala som si ibalgin 400 každých 6 hodín. V noci zase bolel aj dnes v sobotu. Prikladám studené obklady. Doktorka ma upozornila, že to môže bolieť, mám si dávať ibalgin. Ale je to normálne aby bolesť každým dňom miesto slabnutia silnela? Opuch nemám ani teplotu. Tie ktoré ste zažili reendonciu mŕtveho zuba so zápalom pod ním, aký to malo priebeh? Ísť na pohotovosť?

anonym_100dc0
Dnes o 08:39

Ahoj, bolelo ma myslim tyzden, zubarka ma na to aj upozornila, ze to moze trvat tyzden a budem potrebovat lieky proti bolesti.

Na pohotovost by som isla iba vtedy, ak by mi nezaberali lieky proti bolesti. Davala som si stale tabletky. Nie len niekedy a nie len ked som bola na umretie 🙂

autor
Dnes o 09:28
@anonym_100dc0

Ahoj, bolelo ma myslim tyzden, zubarka ma na to aj upozornila, ze to moze trvat tyzden a budem potrebovat lieky proti bolesti.

Na pohotovost by som isla iba vtedy, ak by mi nezaberali lieky proti bolesti. Davala som si stale tabletky. Nie len niekedy a nie len ked som bola na umretie 🙂

@anonym_100dc0 Ďakujem, po endononcii som nemala žiadne bolesti a teraz keď ju robili znova na tom istom zube po 3 rokoch bolesť neskutočná. Ráno som si musela dať flector

anonym_653c89
Dnes o 10:50
@anonym_autor

@anonym_100dc0 Ďakujem, po endononcii som nemala žiadne bolesti a teraz keď ju robili znova na tom istom zube po 3 rokoch bolesť neskutočná. Ráno som si musela dať flector

@anonym_autor no otazka znie, tebe raz robili vypln kanalika, potom si tam mala zapal takze robili znova, a znova boli? Otazka znie, ci to mas dobre vycistene, 6ky mavaju skryte kanaliky, mozno mas tri korene, ale zvykne tam byt 4 kanalik, ktory ked sa prehliadne, vznika zapal, presne toto riesim ja aktualne, 3 korene pekne vyplnene aj podla rtg no zub sa ozyva a mam tam ustup kosti, takze zapal...zub bol uz tolko krat preliecovany ze premyslam ho dat von...tebe robili ten specialny rtg / CT snimok? to nie je klasicky rtg...Bolest sa urcite nema stupnovat, zo dna na den....