icon

Kontagiózne bradavice alebo molusky - liečba

bianka0111
19. feb 2014

Ahojte mamičky, chcem sa opýtat, či Ste si tiež prešli kožnou chorobou zvanou Molusky? ak áno ako Ste sa ich čo najrýchlejšie zbavili? Moja dcérka ich má čoraz viacej, kožná jej ich už dva krát vyberala takou lyžičkou, ale kedže dcérka má velmi suchú pokožku a neustále sa škriabe sama si ich prenáša z miesta na miesto...natieram jej ich Betadinom, a v lekárni som kupila tri druhy homeopatik...no zatial len čakame. Dakujem

lienkao
20. nov 2014

Molusky sú nočná mora. Môj malý ich chytil od sesternice v lete v bazéne, keď mal rok. Úžasne sa rozširujú vo vode. Preto sa netreba kúpať vo vani, iba sprchovať. Najrýchlejšie ich chytíte v termálnych kúpaliskách, vírivkách a tak podobne. Milovala som vírivky, už nie. Ani neviem čo nám vlastne pomohlo. Bojovali sme s tým asi dva mesiace. Svoje určite urobil Isoprinosin, kožná lekárka nám ich vypaľovala dusíkom (našťastie ich nemal veľa, ale plaču bolo, ale muselo to byť), na doma sme mali taký "lak" Verrumal, to dosť štípe, tiež ich to svojim spôsobom vypaľuje. A keď som ho kúpala, tak betadinovým mydlom, aby sa umývaním nerozširovali ďalej. A nakoniec sme vyskúšali ešte oregánový olej z finclubu, ten nám poradila na imunoalerogológii. Nikdy som mu to nevytláčala, bála som sa aby sa to fakt neporoznášala kade tade. A bol naozaj maličký, čiže také trápenie by som nezniesla. Ale zbavili sme sa toho a dúfam, že už o tom budem len čítať. Všetkým zainteresovaným držím prsty a prajem veľa trpezlivosti.

duplicka
25. máj 2015

Pridam aj nasu skusenost , presne ako pise @lienkao , nocna mora dovlecena z bazenov, POMAHA neskutocne rychlo LASTOVICNIK , behom tyzdna mozno 30ks spalenych, aplikovane priamo na ne 2x denne, zalomit rastlinku a potriet stavou co vyteka. Najprv sa v moluske spravi priesvitna bodka, postupne scernie a spali ju to cele, extra rychlo a bezbolestne. 100% ucinok , preto o tom pisem ,lebo sme skusali tiez kadeco a pol roka sa nas drzali, kedze uz je lastovicnik vyrasteny tak som skusila 😉

https://www.google.sk/search?q=lastovicnik&ie=u...

beci1
24. jún 2015

Ponukam roztok na liecenie molusiek v originálnom baleni z lekarne. beci1@pobox.sk

ostenka
4. aug 2015

@adamnela
Ahojcek,
reagujem na tvoj prispevok este z minulehoroku z februara. Dnes som kupila v lekarni tu gafrvu mast, lebo molusky nie a zmiznut a to uz berieme tretiu flasku isoprinosinu, co nam predpisala alergologicka. Vecer sommu tie molusky potrela,ale ked siel spat, uz to mal vsetko na pyzamku. Treba to aj niecim prelepit, ci staci to, co zostane na pokozke? dala som to celkom na hrubo,ale myslim, ze vacsia cast sla na pyzamko.. Dakujem za odpoved. Eva

adamnela
4. aug 2015

@ostenka Ahoj. .ja som dávala také staršie pyžamo a nakoniec som ho vyhodila lebo neviem ani či by to vôbec zišlo dolu. Ničím som neprelepovala a to čo zostalo na koži, tak to stačilo . Už na druhý deň som videla pokrok, keď to začalo pekne schnut. Držím palce nech vám to pomôže a daj vedieť ako pokračujete. Peta

ostenka
5. aug 2015

@adamnela
Dakujem za odpoved. Vcera som to dala prvy krat, dnes druhy. Len kedze je dstrasne teplo, hned sa mu to zotrie kedze je to velmi roztecene. Dnes som mu to natrela a nechala ho pol hodku brz vrchu pyzama. Bola som v lekarni aj pre homeopatika a na dve molusky skusam aj cesnak. A na tri este jeden krem co tu niekto spominal. Snad by nieco mohlo zabrat. Zatial som nevidela ziadnu zmenu, ale za den som ani necakala.. Stale premyslam ci mu to niecim neprelepit nech to tam ma co najdlhsie. Snad nieco zaberie, lebo sa nam to za posledne dva tyzdne strasne rozsirilo:( jedno stastie ze ho to nesvrbi a neskrabe si to.. Urcite dam vediet ci nieco zabralo. Uz musiiiiii🙂!!!!!!

ostenka
5. aug 2015

@duplicka
Len kde ho najst:((

jedina30
5. aug 2015

Caute..necitala som vsetko,ale presla som a tym u oboch mojich deti.. ☹ kozna lekarka nam to vyskrabovala a ked ich stale mali tak sme sme isli k imunologicke..ta mam predpisala Isoprinosine sirup..nepametam ako sme ho uzivali,ale myslim si ,ze mesiac a potom pauza a zase 2 tyzdne.. 😉 tak nejako(to bolo uz davno)..to je vraj pri znizenej imunite..potom sa ako zazrakom stratili.. 🙂 bola som velmi rada

ostenka
9. aug 2015

@adamnela
NO poctivo natieram kazdy vecer,ale neviem.. Vzdy rano sa mi zda ze su mensie a cez den opat rovnake..Od stredy papa aj tie homeopatika, lenze som ho nedonutila ich cumlat, tak mu ich musim vzdy rozpustit v troske vody, ako mi povedala v lekarni ze aj to mozem, len neviem ci to nema nizsi ucinok.. UZ som z toho vanzne zufala. Nachytal ich na plavani, plavanie miluje a teraz tam nemozeme☹ uz nech su prec...

ostenka
18. aug 2015

@adamnela
Ahojcek,
tak natierame poctivo,lae bohuzial bez vysledku. Boli sme opat u alergologicky a ta mu pridal k isoprinosinu este imunor.. Berie aj homeopatika,ale stale nic. Uz som z toho lahk zufala,aj ked jemu to vobec nevadi, nesvrbi ho to ani nic... Snad nieco zaberie..

adamnela
18. aug 2015

@ostenka hm, to je čudné. .A má toho veľa? No možno fakt musí vyzriet jeho imunita a prejde to, aby ste už konečne mali kľud. Držím palce, nech sa toho rýchlo zbavíte. .

mirkita
11. sep 2015

ahojte, pridam svoju skusnost....dcera bola atopicka od 5.mesiaca, potom nas v 18.mes chytili molusky... poskusali sme par veci a molusky nam definitivne zmizli po nasadeni gavrovej masti s ichtamolom - natierala som 2x denne a urcite pomohlo ze sa v tom case zacinalo oteplovat a postupne sa zlepsovala imunita...nasadila som aj home thuya occidentalis, ta nam pomohla aj pri ekzeme a po ockovani.

ostenka
12. sep 2015

@mirkita
Ahojcek, super ze ste sa toho zvavili, my sme vyskusali uz aj homeopatika, kombinaciu thuja 1x tyzdenne a dulcamara 9c 4x denne a potierala som aj tou mastou a nic.. Uz som rezignovala:( ani more nam nepomohlo:( ako dlho si malej davala tie homeopatika?

mirkita
12. sep 2015

@ostenka Len chvilku,mozno 2 tyzdne a nie denne... Ale neviem tiez ci to nie je skutocne tak ze proste ako sa objavia,tak zmiznu... Mastila som jej to asi mesiac a ked jej scerveneli tak uz nie...

mnopq
30. sep 2015

@bianka0111 ahoj no moja dcérka ma tiež tie molusky ja som bola na kožnom a odporúčala mi roztok molusk mam zo už zajednaný tiež mi vyberala tie molusky ako sa vam to hojí a na liečbu nepoužívame betadine ale gencianovú vodičku

jana2810
1. okt 2015

Ahoj...my sme chodili kade tade a nic nepmahalo . mali sme ich uz velmi vela... Ale potom nam pomohol infectodel.

mnopq
1. okt 2015

@jana2810 ahoj no nam sa to šíri tiež veľmi rýchlo a vôbec neviem kde to mohla chytiť mala doktorka mi poradila vodičku na molusky vola sa molusk

lenocka1979
7. nov 2015

@mnopq a pomáha vam to? Ja som uz zufala....skusam hocico, ale vôbec sa to nelepsi :(

katka1981
7. nov 2015

Baby a lastovicnik nepomoze?

mnopq
7. nov 2015

@lenocka1979 nepomáha šíry sa to ďalej a je to hnusne vodička to vypáli tak strašne že ranka je ako popalenina prestala som ju používať a asi pôjdem k imunologičke .... niesom z tých žien čo preháňajú ale toto je hnusné a hrozne rýchlo sa šíry jednu vylupnem a tri sa spravia

mnopq
7. nov 2015

@katka1981 neskúšala som

katka1981
7. nov 2015

@mnopq, skus, on lieci aj rakovinu koze, nesmie sa vsak davat do rany. A zdravu kozu neposkodi. Vyskusaj, zatial este rastie, my ho mame plny vdor nastastie.

mnopq
7. nov 2015

@lienkao asi tak trpezlivosti ta mastička pomohla dakujem

mnopq
7. nov 2015

@katka1981 a tu žltú tekutinu mam davať rovno na tu bradavičku dakujem

lenocka1979
7. nov 2015

@katka1981 ja mam len lastvicnikovu tinktúru...lebo kvet teraz nie je :(....,ale teda nezda sa mi...ze zabera

ostenka
30. nov 2015

@mnopq
Smiem sa spytat aka m
Masticka Vam pomohla na molusky? My sa s nimi trapime viac ako rok. Vybrali sme 5 baleni isoprinosinu, boli pri mori, jedol homeopatika a nakoniec sme skoncili v jednom dermacentre, kde ich vypalovali laserom. Nikdy viac.. Aj ked sme mali znecitlivujuci krem, chuda krical a plakal. Mal ich strasne vela a nepodarilo sa vypalit vsetky. To uz bol krok zufalstva, skusali sme infectodell ale ten ma taky hlupy aplikator, ze som mu to ani nevedela potriet. Mame aj molusk, len to ich tiez vypaluje, takze kazdy vecer plac a krik.. Podla krvnych vysledkov ma trochu oslabenu bunkovu imunitu ale nik nam nevie pomoct. Chytili sme to na plavani kam to priniesla jedna " zodpovedna" mamicka:(

mirkita
30. nov 2015

@ostenkatu gafrovu mast ste neskusali? nam pomohla... ale mam pocit ze to prislo aj so zlepsenim imunity - vybrali sme cely imunoglukan a nasadila som praskovy vit. C z DM drogerie

mnopq
30. nov 2015

@ostenka ahoj no vypaľovanie je strašné tak ako vodička molusk nikdy viac malej ostali jazvyčky ja som to poriešila tak že som začala jej dávať sirup na imunitu imunoglukan a tiež používam mastičku gáfrová masť s ichtamolom ja som jej to začala vyberať sama vylupovala som ich s nechtom potrela s betadine a potom namaslila s tou gafrovou masťou objavujú sa ešte sem tam ale už pomenej je to zdlhavé ale dúfam že už na dobrej ceste 🙂

ostenka
30. nov 2015

@mirkita @mnopq
Davam mu na tie vypalene miesta jeden super krem na hojenie, tak snad mu jazvicky neostanu.. Po tej vodicke molusk sa niektore tak akoby same vysusili a to biele vnutro vytlacili von, takze som ho iba vytiahla ako korok z vinovej flase a hned dezinfikovala betadine. Gafrovu mast s ichtamolom mame doma, len ked som ho natrela a dala pyzamko hned sa mu to tam zotrelo, takze mal spinave pyzama a vysledok ziaden. Ma ich este zopar, tak asi sa dam na vytlacanie po vlastnej osi, len je to chlap, takze si toho vela nenecha robit a je doost tvrdohlavy🙂 akonahle cosi zastipe, alebo zaboli uz kruti ustami 😉 my sme mu davali najprv imunoglukan, potom vybrat 5 baleni isoprinosinu co je tiez na imunitu a malo by to pomahat pri virusovych ochoreniach a nic. Teraz som opat zacala s isoprinosinom, lebo aj alergologicka povedala ze pri tychto koznych zakrokoch by som mu to mala davat v plnej davke a po cca 10 tich dnoch prejst na polovicnu udrziavaciu. A este mu davam sirup amp care junior, co tiez vravia ze pomaha. Problem je v tom, ze molusky su prejavom oslabenej bunkovej imunity a nie tej obycajnej. Tu humoralnu.0, co je ta klasicka zodpovedna za bezne choroby ma vraj na urovni 5-6 rocneho dietata hoci ma 2,5 rockov.

mirkita
30. nov 2015

@ostenka nam ta mast super zabrala,natierala som rano a vecer,veci sa jej vsetky pekne vyprali,to je najmenej...