Kontrola trojročného dieťaťa u ortopéda
Ahojte maminky, chcem sa opýtať či ste boli na kontrole s vašimi detičkami v troch alebo štyroch rokoch u ortopeda . Niečo sa mi marí že je to povinné, ak známa mi potvrdila . Nejako som na to uplne pozabudla . Alebo to nieje v tychto rokoch? Nechcem zbytočne utekať k lekarovi a teraz je zradne obdobie na choroby, ešte mi niečo chytí. Diky za odpovede
@bobika492009 - ahoj, my sme boli v beznej poradni v 3 rokoch u pediatricky a ona nas poslala na ortopediu, lebo si nebola celkom ista tym, ci ma dcerka nabeh na plochu nozku. Ale myslim, ze bezne sa nechodi, ak je vsetko OK 😉 Ortoped nakoniec povedal, ze ma mierny nabeh (ale povedal, ze to ma vraj velmi vela deticiek), ale staci cvicit, chodit naboso po trave (boli sme v lete) a najma davat pozor na vhodnu obuv (aby bola pevna pata + po byte v papuckach, nie naboso - ale toto sme robili aj dovtedy, cize sme len to cvicenie pridali). Ale dodal, ze naozaj nemozme ocakavat od 3-rocneho dietatka, ze cvicit bude nejako moc ochotne a pod., ze najdolezitejsie je odsledovat tu obuv a to cvicenie hrou prilezitostne, ako sa bude dat 😉 Na kontrolu sme mali ist o cca 4 mesiace - co by malo byt teraz niekedy. Zatial sme neboli, ale pojdeme.

Ja som na kontrole u ortopdéda v troch či štyroch rokoch s deťmi nebola. Nikto nám nekázal. Pokiaľ nie sú dôvody, tak podľa sa nemusí. Jedine ak malo dieťatko nejaký zdravotný problém s nožičkami.