Konvička na výplach nosa - skúsenosti
Mamičky, máte skúsesnosti s týmto výrobkom?

Nie zlaté ale žlté 😉, a mám tam ešte pár slov , čo mi prepísal mobil🙂
ja som kupila tuto konvicku pre 3,5 rocnu dcerku, ktora ma stale sople, zevraj alergicke, plus jej bola zistena astma, ked ju chytia sople hned ma aj kasel, uz to chuda nevladze ani poriadne vyfukat, tak ze skusime takuto pomocku, len mam problem ako ju donutit aby si to dala spravit, skusali se dva krat, ale vzdy sa zlakla ked jej to zacalo tiect nosikom, takze mi to odmieta, poradte ako na nu? pozerali sme spolu aj videa ako si to robia ine deti sami, teoriu ovlada, akonahle chcem vyplachnut, cuvne. poradte prosim
@lubomira85 presne ako moj maly doktorka zo srobarovho ustavu ktora nam to odporucila povedala ze este nieje pripraveny a nemame ho nutit.....takze mame pockat,skys iba inhalovat,nam to pomaha tiez,sedi s maskou a inhaluje pri rozpravkach.....
a solny roztok mu striekam do nosa iba co vytece vytece s tym problem nema
@lubomira85 ahoj... nas to naucili pouzivat na lieceni v lucivnej... treba aby si polozolo dietatko hlavicku na tvoju ruku z bocnej strany... potom pomaly prelievat aby iba z jednej dierky tieklo... inak ak to robite zle ani sa necudujem ze cuvne lebo to je nepriemne... inak nerozmyslali ste nad liecenim??? Nam velmi pomohlo...
@misinka26 myslim ze to robime spravne, len proste to zatial nechce si dat spravit, nad liecenim rozmyslam urcite, este chcem pockat, ideme v septembri na kontrolu, dufam ze sa porobia nejake vysetrenia a bude sa riesit co dalej, lebo v nasom pripade mi nejak nejde do hlavy ta astma
@lubomira85 u nás pomohlo video z YouTube, ešte lepšie jej to ide,než mne 🙂
Na Slovensku neskutocne prehnana cena, z Aliexpressu aj s postovnym do 2€
27ho pridem z dovolenky, poslem Ti ho. 😉
vicsi11 zasielam slubeny link
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-Nasal-Rh...
v pripade, ze sa zaregistrujes na tipli.sk a tam to objednas na liexpresse-e este dostanes spat z nakupu 6%. Pekny den prajem.
Nie, mam ju dom. Pracujem v Zamkoch, takze v pripade zaujmu Ti ju viem doniest ukazat. Pekny den prajem.
Hovori sa, ze co nie je cinske nie je original🙂
@kakaovyrez chcem sa opytat, ci klasicku striekacku alebo nejak upravenu s nastavcom? bezne kupena v lekarni?
dakujem
Ďakujem, už som si objednala takú:
https://m.ebay.co.uk/itm/Nose-Wash-Allergies-Cl..., oveľa lepšia než obyčajná konvica
👍
@genkai271 vazne sa vam to podarilo? Syn ma 6 rokov a dnes mi ORL povedala,ze ma taku obrovsku mandlu,ze ani zrkadielko nepotrebuje. Dala nam Trifed na 10 dni a ak nepomoze tak vybrat. Moc sa mi do toho nechce,ale starsi syn musel ist na vybratie a mame pokoj. A teda ako dlho ste vyplachovali kym sa zmensila? Na kolko x ju mal?
sice starsia tema,ale stale aktualna.Poviem nasu skusenost a dufam ze pomoze.Dcerka cerstva skolkarka.Nosi same sople,dutiny ma vzdy upchate,nic nevychadza.Po pouziti konvicky jej vychazda z nosa kadeco,hlavne teda zelene hlieny,po cca 3 dnoch ich uz ma biele a o dalsi den vyliecena.Zatial co my vsetci to chytime od nej a sme na atb so zelenymi soplami a chytenymi prieduskami.Prave aktualne,dostala som od nej bacila a silny zapal prinosovych dutin.Brala som normalne atb,potom atb do nosa,odhlienovace,kortikoidy.Nic nepomahalo.Bolesti lica,hlavy take ze som fungovala na tabletkach.Uz som sa nastvala,pred 3 dnami som si pozicala - aj ked sa to nema- dcerinu konvicku.Dnes mi nic nie je.Vsetko mi z dutin odislo prec.Uz som zacala zelenu farbu nenavidiet 🙂 Takze za nas dve,konvicku spravne pouzivat pri akomkolvek sopli,aj zapalovom.Je to viac ako chemia... Dnes som bola na kotrole orl a aj doktorka vravela,ze mam u dcery pouzivat konvicku kazdy den a zlepsi sa jej odolnost a neschyti kazdy sopel.A aj pri zelenom.Napriklad mne vysli vytery na bakteriu napriek farbe negativne.
@lindusa30 ahoj, ano,syn mal stupen 3-4, teraz ma stupen 1 a nie je potrebne mandlu vyberat. Syn mal hrozostrasne soplne, huste zelene "žvachle", nepomahali uniflox ani pamycon,a ani ATB...ATB to sice na par dni preliecili,ale po douzivani mal do troch dni sopel znova. Skusali sme aj homeo,j bylinkara...no nic,bez uspechu vsetko. Trvalo to polroka, co bol v takomto zlom stave:/....Zacali sme krhlu davat zo zaciatku 3x denne, uz po 2tyzdnoch sme ale videli velku zmenu, po cca mesiaci pouzivania - ked uz sme sa uplne zbavili zelenych soplov sme davali uz len 2x-to bol februar...v juni sme boli obj.na kramare na vyber mandle...dosli sme tam a primar nas povedal, ze mandla je v stupni 1 (odporucil nam ju preventivne vybrat, ale to sme odmietli...nas orl povedal, ze nie je potrebne,ze mandla u deti vo veku cca 8 rokov prestava rast a ked to dovtedy ustojime,tak neni treba). Syn ma 5rokov,chodi do skolky, naokolo samy sopel, syn si ale rano a vecer krhluje nos a sopel sme mali zatial len 1x a aj to sme zvladli len s krhlickou a bez kvapiek do nosa. Teraz aktualne-ochorela som v praci,mala som sialene sople,vsetko sa mi drzalo v dutinach,trapila som sa skoro 2tyzdne....potom uz to bolo neunosne, tak som si dutiny nahriala a preplachla som si ich krhlou...druhy den zmizol tlak v cele a zapal dutin je prec:D...
Mozete mi poradit? Prave mam plny nos, aj dutiny opuchnute, vsetko sa mi to drzi dnu a ani z nosa to nechce vyjst. Striekam hypertonicku morsku vodu, tak aspon nos mam volnejsi, ale dakde vzadu to asi drzi, lebo som chcela skusit konvicku a nejde mi to, voda sa drzi v jednej dierke tlaci mi to do cela a taka divna bolest v hlave a z druhek dierky to nejde, naklanam sa a nic. Chcem to aj synovi skusit, hlavne jemu som to kupila, ale kym to mne nejde, tak ako ho to mam naucit? Inak chronicky mi zateka do hrdla stale, pritom alergiami netrpim, kolkokrat som mala ATB, ci uz lokalne, aj celkove a po prelieceni to ostane v takom tolerovatelnom stave, ale fakt ze nie celkom ok. Vytery negativne, to iste syn. Co mu hlieny zatekaju, smrdi mu z pusy a nic nepomaha. Robim to zle? Alebo mam skusit Olynth, nech sa opuch stiahne a nasledne preplachovat?
@nevenka zozen si poriadny kvalitny tea tree olej, ziadne typu dm drogerie a s riedenym vytieraj 3-4x denne nosne dierky. Po cca 3 dnoch sa ti pustia riadne hlieny a pokracuj dalej, TT je prirodne antibiotikum. Moj muz mal tie dutiny chronicke a dal sa takto uplne doporiadku
@nevenka vies co potrebunes aby aspon trochu ti tie sliznice idpuchli ja by som piuzila olynt jed uvolni potom krhlickuj ,nas ucili dieta si polozilo hlavku na bok na umyvadlo a dycgalo pusou ako psik ked dychci ale iba pusou do jednej nosnej dierky lejes roztok z konvicky dieta ztale dycha ako psik;ked vsetka voda vytece poruadne dierku dosmrkas;potom to same aj druha dierja
Konvicku pouzivame pri nadche, urcite odporucam. Nam vzdy pomoze.
Dakujem, vyskusam daco...och, iba lezim, v nose, v dutinach stale pocit, ako ked sa na plavarni sa mi dostane voda, bleee...
Tu konvicku nam poradila sestricka u pediatricky, mozno skusm zavolat a popytam sa jej, ci jej to normalne islo... 😂
@zuzkamargit a ako zriedit? Lebo ja som si raz takto tes tree z justu zriedila vodou, par kvapiek a chcela sa umyt odspodu aspon, este ze som si neurobila vyplach, lebo by ma asi vykotilo, ako som si sliznice popalila aa to iste s oreganovym olejom, ten som mala tusim tiez od nich.
justacky je najsilnejsi na trhu. Vatovu tycinku namocis poriadne do vody a len jemne otri o vrch. Do lavora pri sedacom kupeli 3 kvapky, viac isto nie 🙏
@nevenka vies ak mas zapchate je to zle ta voda ti vlastne natecie nosnou dierkou preleje sa dutinami a musi vytiect ustami von ..uvolni nos tym olyntom a potom si prelej slanym roztokom je na to presny pomer na 1l...voda ti ostane mozes ju pouzivat dlho a hlavne vyfukat nezabudni po preliati konvickou dutiny .....

Ja som ani nevedela, že sa to nedá používať pri zlatých a zelených soploch. Dcérka keď bola prechladnuta a mala zeleno-žlté, tak normálne sme preplachovať aj 5-6x za deň a oveľa rýchlejšie ju to prešlo. Tiež si namiešať 9g soli do 1l vody, alebo zvykneme aj s vincentkou a niekedy aj s koloidným striebrom