icon

Konvička na výplach nosa - skúsenosti

nikolal
14. nov 2014

Mamičky, máte skúsesnosti s týmto výrobkom?

Konvička na výplach nosa - skúsenosti
kakaovyrez
3. okt 2016

@mliecnapena Ahoj. Ja to detom robim tiez, je to super vec, ale nepouzivam konvicku, ale 10 ml striekacku. Rozmyslala som aj nad konvickou, ale chcem sa opytat - kolko vody pouzijes na jeden vyplach? Aku vodu pouzivas na vyplach? Ja si kupujem fyziologicky roztok (infuziu - 250 alebo 500 ml, po otvoreni mam v chladnicke). A fakt odporucam vsetkym - maly pojedol antibiotik na kila kvoli dutinam, solux sme pouzivali od rana do vecera. Odkedy robim vyplachy, nemame antibiotika, ani solux nepouzivame, obcas k tomu iba pridam cibulovy sirup na rozpustanie hlienov.

andraska
18. apr 2017

ahojte pred tyzdnom sme zacali robit vyplachy s konvickou,vsetci traja sme alergici ,a zhorsili sa nam po tych vyplachoch dutiny,uplne ze cele zle,je to mozne????po vyplachu vzdy vyfukame nos ale mam pocit ze sa nam zhorsil stav,mate s tym skúsenosti????

tappetty
18. apr 2017

Manzel to pouziva, sme spolu 10 rokov a ten clovek neustale sopli, ci je jar, leto jesen , Zima. V novembri zacal pouzivat toto ale robil si vyplach niekedy aj 3 krat denne, a nic mu nie je. Normalne je bez hlienov a dokonca aj menej chrape. Takze ja rozhodne odporucam funguje to, tiez mame keramicku. Co sa tyka ale deti ja by som im to nezvladla aplikovat, ja by som to ani na sebe nevedela odskusat, obracia sa mi zaludok ked vidim ako si to riesi. Urcite to je zdravotne nezavadne ale mne je z toho proste zle...

andraska
18. apr 2017

@tappetty prosim ta mohla by si sa ho spytat ze ci nemal docasne zhorsenie stavu ked si robil vyplachy? lebo ja som mala vcera teplotu citim ze sa mi ubchava nos viac ako predtym....muz s tym uz prestal lebo mal bolest az zubou.dieta asi tiez uz si to nechce vobec robit ja si robim 1x denne ale ako pisem mam zhorseny stav

garicka
18. apr 2017

@kakaovyrez @andraska ahoj, ja preplachujem môjmu staršiemu už od 4 rokov, chodíme každý rok do lučivnej a roztok si robíme sami.... na pol litra prevarenej vody dávam pol KL soli a môže to stáť aj mesiac.... používame sklenenú konvičku a my tam nalievame tak max 1 cm
@andraska akurát že nesmieš preplachovať nos keď máš zapálené dutiny a žlté sople, lebo potom si to prenesieš všade ☹ a musíš mať aj správny postoj pri preplachovaní lebo potom ti to všetko stečie do hrdla....

andraska
18. apr 2017

@garicka jo chodime s dietatom do srobarovho ustavu a tam nas ucili ako si to robit aj ten solny roztok, nemali sme zlte sople boli sme ok vystabilizovany ,zlte sople zacali az po preplachovani cca po 1-2dnoch ja uz teda neviem rakze vravis ze ked su zlte sople tak si to preplachovat nemame????nikde som nenasla o tom nic napisane tak skusam tu

garicka
18. apr 2017

@andraska no nesmie sa to preplachovať už pri žltých sopľoch, lebo si tú infekciu prenesieš po celých dutinách.... môj nikdy po preplachoch nemal problémy ale to sme preplachovali len preventívne ked začal kýchať alebo kým ešte boli číre sople, pri žltých nikdy

tappetty
18. apr 2017

@andraska ahoj . Zhorsenie stavu nemal vobec ale vravel mi ze to ocakava. Predtym nez stym zacal cital blogy od jednej zenskej co si to robi kazdy den niekolko rokov a ona tam pisala ze prveho pol roka mala 2 x zapal pluc ze je to vraj ,,normalne,, neviem o tom vela ale Tolko mi povedal manzel.. On to inak robi tak ze si uvari nejaky caj , naleje si to do jednej dierky , potom si lahne na chrbat na postel tak aby mu hlava trcala a tu si akoze zakloni , no ja sa na to nemozem pozerat ale u nho naozaj 80 % zlepsenie, mozno by bolo fajn najst nejakeho skuseneho odbornika na to a porozpravat sa s nim. drzim palce

svetkaadamko
18. apr 2017

@andraska my to tiež používame, začal s tým manžel a potom som kúpila ešte jedno pre syna a je to super vec. Ja som to tiež skúšala a je to perfektné. Nechápem, kvôli čomu môžete mať z toho zhoršený stav.
@garicka ja som to práveže "nasadila" synovi, keď mal silný zápal dutín a zelené sople a perfektne mu to pomohlo, urýchlilo liečbu.

svetkaadamko
18. apr 2017

@tappetty tak ale tým, že si naleje niečo do jednej dierky a ľahne si a zakloní hlavu, to robí už niečo iné, ako je podstata tohto lievika. Veď to už mu musí potom stiecť do dutín.

tappetty
18. apr 2017

@svetkaadamko ano toto sa jedna o cistenie dutin, potom sa postavi a necha si to vytiect druhou dierkou...

svetkaadamko
18. apr 2017

@tappetty aha, som myslela, že mu to stečie do dutín a už sa nevráti 😀

andraska
18. apr 2017

no zacali sme s tou tateanskou konvickou,presne z roztokom ako sa ma solnym 1liter prevarenej vody a 9g kuch.soli presne ako nam ukazali v srobarovom ustave respiracn.chorob.nemali sme sople iba alergicke priesvitne aj to nie cely den,spustali sa nam ked sme boli vonku spolu s kychanim .po jednom dvoch dnoch . spe zacali mat zlte sople az hnede,po prvych vyplachoch malemu vysiel zlty kusisko sopla predpokladam zeho malniekde v dutine ale odvtedymu ho nerobim, my s muzom sme pokracovali muz dostal zapal dutin a ja asi k ratko nato tiez mala som aj teplotu....preto pisem ze zhorsenie stavu sme nastaveni na alergo liecbu a tie sople mame teraz sezonu tak preto som chcela pokracovat v tom preplachu ale nechapem ci je to normalneze sa docasne zhorsi stav ci to je ok alebo nie....ale dakuje.za kazdu odpoved

andraska
18. apr 2017

@tappetty mozno daj mozog recept na ten roztokmame ho od lekarky z ustavu respiracnych chorob tam deti inhaluju a premyvaju tym roztokom dutiny 1l prevarenej teplej vody, 9g kuch soli. a po vychladnuti prelejes do flase uzatvaracej nepokazi sa.nesmie sa pouzivat do tej vody ani morska sol ani ine oleje ci silice iba tak ako je prepis receptu...

garicka
18. apr 2017

@tappetty nedobre si preplachuje dutiny.... skúste to takto ako to píšu na tejto konvičke, túto používame aj my... teda ak je jeho zámer preplachovanie dutín
@andraska aj tu na príbalovom letáku píšu že sa nesmie preplachovať pri zápaloch

andraska
18. apr 2017

@garicka jo ok len na za iatku preplachovania sme ten zapal nemali...iba som myslela ze nam vyplavilo z dutin daco co tam bolo ak mi rozumies , neviem ci to moze byt iba docasne zhorsene nasledkom tych vyplachov ci nie....do dutin si nevidim a zlte sople sme nemali akurat sa zacali tvorit po prvom dni od zacatia preplachov na druby den uz uplne ze zle...neviem real e posudit ci to mohlo spustit tvorbu tych zlto hnedych soplv ci to len uvolnilo to , co bolo v dutinach .jo mame tu istu konvicku...dakuje.ti pekne za cenne postrehy a rady

tappetty
18. apr 2017

@garicka vdaka odovzdam mu info:}

lukymiska
18. apr 2017

Tiež používame túto konvičku plastovu poradila nám to doktorka na ORL úplne super vec už žiadne kvapky do nosa ani spreje nepoužívame. Aj keď je úplne upchatý nos a nedá sa dýchať tak to pomože skúšala som na sebe 😉 kolegyňa mala sklenenú ale vravela že sa jej hneď rozbila tak tiež používa túto plastovú. Každému komu ju poradím si pochvaľuje. Aj kamarátkin manžel robí v prašnom prostredí a večer si vždy spraví konvičku aby vyplachol všetok ten prach a tiež si to pochvaľuje. Ja používam obyčajnú vodu z vodovodu a kuchynskú soľ tak mi kázala doktorka. Ale vodu máme svoju. 😉

radusiq
18. apr 2017

@andraska nie som lekarka, len polemizujem...ale neviem si celkom predstavit mechanizmus toho ako by vam konvicka mala toto sposobit. Nepouzivate vsetci tu istu konvicku? Pripada mi to trosku ci ste si na zaciatku konvickovania nemohli zaniest/rozniest nejaku bakteriu (nic spolocne s vasimi alergiami, proste nahodou jeden z vas nieco akurat vtedy chytil a cez konvicku ste si to len podali)? V tom pripade ked preliecite ten zapal malo by byt zas vsetko ok za predpokladu ze konvicku vydezinfikujete a idealne bude mat kazdy svoju...

andraska
18. apr 2017

@radusiq no to neviem ano mame jednu konvicku ale prelievam ju vriacou vodou zakazdym no uvidime mozno to je zhoda nahod,ja dalej kovickujem 1x denne a sopel uz je biely husty.....takze asi to pomaha tak ci tak....mozno sme proste daco chytili v tomto pocasi a bohuzial jak sme zacali cistit tie nosy tak ......proste tak ci onak...ale dakujem za inco ,najblizssie sa opytam tam v srobarovom....

kakaovyrez
19. apr 2017

@garicka Ja preplachujem len ked je chory, teda hlavne ked ma zlte a zelene sople a neviem si to vynachvalit. Mozno mame stastie, ze sa mu to takto inde neroznasa... Neviem. Odkedy to robime, antibiotika na dutiny nepozname, dovtedy ich mal takmer kazdy mesiac....

garicka
19. apr 2017

@kakaovyrez nám to na liečení zakázali aj dr. teraz čo mal starší už žlté sople tak zakázala

kakaovyrez
20. apr 2017

@garicka Ja som to s lekarmi nekonzultovala, tak je mozne, ze to je tak, ako pises. Ale ako som spomenula nizsie, zatial nam to problemy nesposobilo, iba pomohlo. Dllllho som nad tym vahala, ked byval casto chory, bola to posledna moznost, ktoru som vyskusala a bola som velmi prekvapena, ake to je ucinne...

andraska
20. apr 2017

@kakaovyrez ja mam teraz tie dutiny chytene stale konvickujem ale iba 1x denne uvolni mi to nos ale zltozelene sople mam stale zatial nepouzivam ziadne ine kvapky ako Pamikom ci Uniflox na zapal v nose.Chcela by som sa ta spytat,ked ma tvoje dietatko zelene sopke vnose ,kolko krat konvickujes a za ako dlhy cas mu to prejde????lebo uz zo 5dni mi tovtrva vidim zlepsenie ale aj tak sa necitim dobre....a vaham ci nemam ist radsej k dr ,ale najradsej by som sa to snazila prejst bez atb.mam alergicku nadchu ktora sa vzdy zvrhne do zápalu, chcem to uz riesit inak ako chemickými liekmi....

kakaovyrez
20. apr 2017

@andraska Ked ma zlto-zelene huste sopliky, robim mu to aj kazde 2 hodiny, pripadne ked vidim, ze sa mu to tam zas hromadi, niekedy si to aj sam vypyta 🙂 . 3x denne mu ale davam olynth (alebo nasivin) - cca 5 dni na uvolnenie nosa. Dutiny musia byt otvorene, aby to vsetko vyslo. Ked sa mu to zlepsi, vyplach robim rano, naobed a vecer pred spanim. Celkovo to trva cca 10 dni, ak su dutiny chytene. Obycajna nadcha menej, ale s tymi zlto-zelenymi soplikmi mam skusenost cca 10 dni.

andraska
20. apr 2017

@kakaovyrez dakujem ti pekne za odpoved a odporucanie,rajze cca 10dni a zvladnete bez atb?

kakaovyrez
20. apr 2017

@andraska Ano, cca 10 dni. Ale vies, mozno sme vynimka 🙂 Tazko takto radit a kazdy si to musi odsledovat. To, co plati na jedno dieta, nemusi platit na druhe....

natalka13
3. máj 2017

Co robim zle? ked pouzijem konvicku voda mi ide az neviem kam akoby do mozgu, priserne pichanie v hlave mam,az neznesitelne.
nahnam sa dopredu, hlavu dam na bok a vyplachujem.

garicka
3. máj 2017

@natalka13 treba mať vyrovnané plecia, nahnúť sa 90 st. uhle, vytočiť len hlavu a dýchať zhlboka ako psík 🙂 so synom tak robíme a voda mu ide len cez nosné dierky, nikam inam

andraska
3. máj 2017

@natalka13 ano to sa stalo aj nam a muz dostal zapal do ucha a zuby ho boleli az, al eje pravda ze asi sme sa az moc ohynali, teraz sa ohnem iba tak do 45stupnov a voda aj tak pretecie al eaz tak mi nezatlaci do usi, aj ked citim podtlak, inak potom musis velmi silno vyfukat dierku raz jednu raz druhu aby nic neostalo v nose a dutinach.... mozem potvrdit ze sm eriesili akoby zhorsenie stavu syn a muz s tym prestali ja som to vydrzala a robim to stale 1x denne a musim povedta ze zltozelene sople pominuli bez pouzitia atb kvapiek....