Kozmetika pre trojročné dieťa s ekzémom

steffi22
14. nov 2015

Ahojte,môj 3-roč.syn má atopický ekzém,nemá ho ešte niaky výrazný,ale má ho. Doktorka mi spomínala,že je dobré používať krémy pre ekzematikov,tak som kúpila v lekárni sprchový gél za 19€ a tak sa vás chcem spýtať,akú kozmetiku používate,ktorá je skutočne dobrá a hlavne,kde ju kupujete,respektíve,kde sú najlepšie ceny? A máte pri tom aj niake obmedzenia v stravovaní? Malý by totiž nemal jesť med,orechy,citrusy,rajčiny,kakao a pod. Ďakujem.

slnecnica174
14. nov 2015

@steffi22 Najlepsie ak sama vypozorujes z coho to ma a taktiez, ci sa oplati kupovat taky drahy sprchovy gel. Kazdy ten ekzem ma z niecoho ineho. Osobne mozem pouzivat vsetky mozne kremy a sprchove gely. Jedine co mi nerobi dobre, kedze mavam niekedy ekzem na rukach je kontakt s cistiacimi prostriedkami, vobec nemozem cistit zeleninu bez rukavic a jem absolutne vsetko, z cokolady, kakaa a rajcin ja ten ekzem nemam urcite 😉

seahorse27
14. nov 2015

My sme dlho skusali, az sme skoncili pri kozmetike A-derma. Na umyvanie pouzivame dermatologicku kocku a natierame emoliencnym telovym mliekom. Kocka stoji okolo 5 eur a mlieko okolo 20 eur (400ml).

bibistec
15. nov 2015

no tak lekarka neviem ale pride mi ze nema vela poznatkov o ekzematikoch. ja mam 6 rocnu dcerku s atop. ekzemom a poviem ti ze akonahle som s nou prvy krat v stupila do koznej ambulancie lekarka ma rovno poslala na gastro ze je to pripad pre nich, ale co mi povedla abolo rovno ze drahe kozmeticke pripravky su len o reklame a vacsinou totalne nefunguju. v prvom rade je nutna dieta lebo to co sa prejavi na kozi ako ekzem je porucha creva cize moze sa poskodzovat crevo a nasledne z toho vyplyvajuce problemy. okrem toho atop. ekzem moze prerast do astmy a tomu sa treba vyhnut. nam velmi pomaha nivea repair and care co sa tyka kozmetiky ale pozor nemusi to fungovat u vas . ja mam 3 kamaratky co mame deti s atop ekzemom a kazdemu dietatu funguje nieco ine jednej modra indulona inej bioderma po zinc a nam toto. to treba vyskusat dobre je aj oilatum do kupela a excipial a aj mast lipobase ta je bez parfumov a je uplne lacna ale zas vravim nam toto nepomohlo na zvlhcenie. dcerka je momentalne na diete uz dlhsie a exzem totalne zmizol ale ak by sjedla nieco co nema napr. co i len stopove mnozstvo mlieka je zle koniec. a to nie je alergicka , ma ale potravinove intolerancie a tie ti lekar nezisti dokonca tie testy neuznavaju. mozes dieta bud dat otestovat prip. zapisovat si co papa a postupne mozno prides na to co vadi. u nas aj lepok aj ked celiakiu nema. cize kozmetika je len doplnok treba riesit problem aby neskor nevykvasil inde ako prucha imunity alebo travenia alebo dokonca autoimunitne ochorenie...

eliyanah
15. nov 2015

Ahojte, vcera som si citala knihu Stravovanie podla krvnych skupin, a tam autor pise, ze u deticiek je taketo stravovanie velmi dolezite, vtedy sa zlepsi zdravotny stav, je to dalsia moznost samozrejme, autor tam ma vela pripadov kedy sa z tazkych stavov ludia dostali vdaka stravy podla svojej krvnej skupiny, ktora odporovala lekarom, kniha sa vola Výživa a krevní skupiny od Dr.peter J.D Adamo.

pe
3. dec 2015

Na niektoré potraviny treba fakt dávať pozor, sú to hlavne také tie typické alergény a potom špeciálne také, ktoré vypozorujete, že škodia Vášmu dieťatku, na tieto ekzémy je výborný krém Bepanthen Care, má jemné zloženie, bez chémie, pekne tú pokožku ukľudní, nie je mastný, detičky ho dobre znášajú a majú radi, používa sa napr. aj proti zapareninám, ja ho dávam aj na zodratý noštek pri nádche apod.

lorela
3. dec 2015

@steffi22 Bioderma alebo A-Derma z lekárne pre atopickú/veľmi suchú pokožku.