icon

Kožná reakcia u päťročného syna po sladkostiach

19. okt 2025

Veľmi som rozčúlená , takto mi vrátili starí rodičia syna, jedol tam sladkosti ,maliny, plno džúsov ,myslite že to bude len nejaká reakcia a prejde to? Dala som mu fenistil kvapky a natrela sudocremom , nesvrbi ho to nemá teplotu nemá to zatiaľ nikde inde , je aktívny živý hra sa ,5 rokov

Kožná reakcia u päťročného syna po sladkostiach
bororka
19. okt 2025

@anonym_autor Ja aj segra sme mali takéto ako reakciu na citrusy ako deti

autor
19. okt 2025
@bororka

@bororka no že vraj jedol asi za misku malín zo záhrady a džúsy kupované tie detské pomaranč ,jablko , a plno sladkosti , mi doma mu to vôbec nedávame

autor
19. okt 2025
@bororka

@bororka a prešlo vám to kedy to zmizne ďakujem dala som fenistil a sudocrem

maca1984
19. okt 2025

Ja takéto mávam doteraz z citrusov.

anonym_ab2df4
19. okt 2025

alergia... za pár dní tam nebude mať nič.
robíš z komára somára.

bororka
19. okt 2025
@anonym_autor

@bororka a prešlo vám to kedy to zmizne ďakujem dala som fenistil a sudocrem

@anonym_autor áno prešlo to bežne. Mama nás ničím nemazala. Segra to mala až fialové a prešlo.

autor
19. okt 2025
@anonym_ab2df4

robíš z komára somára.

@anonym_ab2df4 no vieš v škôlke sa budú pýtať a ja s ním ostať doma nemôžem keďže chodím do roboty takže žiaden komár somár , a raz keď poviem že nemôže sladkosti a oni mu dajú a zo 5 džúsov tak ano ide ma drbnut

jablko13
19. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_ab2df4 no vieš v škôlke sa budú pýtať a ja s ním ostať doma nemôžem keďže chodím do roboty takže žiaden komár somár , a raz keď poviem že nemôže sladkosti a oni mu dajú a zo 5 džúsov tak ano ide ma drbnut

@anonym_autor už by som im dieťa nedala..... len pod dohľadom.... kým by nepochopili, že ak toto budú robiť, tak dieťa s nimi samo nebude. aj ja mam nervy normalne :D

autor
19. okt 2025
@jablko13

@anonym_autor už by som im dieťa nedala..... len pod dohľadom.... kým by nepochopili, že ak toto budú robiť, tak dieťa s nimi samo nebude. aj ja mam nervy normalne :D

@jablko13 no už tam nepôjde mám dosť fakt lebo nerešpektujú čo im hovorím

anavixy
19. okt 2025

Hlavne ho nenatieraj Sudocremom 😱😱 zda sa ti ze je zapareny? Sudocrem ani na zadok nieto na taketo drobne (pravdepodobne z alergie) vyrazky na tvari… ani na ziadne ine vyrazky na tele. Vyrazky neries a neliec, stacia antihistaminika peroralne.

anonym_4a2939
19. okt 2025

@anonym_autor samozrejme že to prejde 😂 prečo by mu to malo ostať. Telu sa niečo nepáčilo a bráni sa. To je dočasné. Aj ja to mávam a oveľa horšie ale vždy to zmizne. No ja som ešte nezistila z čoho

anonym_f8b697
19. okt 2025

Pises anonymne a maleho sen vyvesis celeho... stacilo takto, nemas za co.

anonym_9d4733
19. okt 2025

Je to z džúsu a neumiera sa na to! Tak nerob hystériu, kvôli tomuto ti nikto dieťa zo skolky posielať domov nebude.
Sudocrem sa dáva na zapareniny, zo si radšej nemusela dať nič

amonet
19. okt 2025

baby chyba vam polke zakladna davka rozumu. to ze nato neumrel este neznamena ze sa nato neumiera. je to alergicky reakcia a ta vzdy moze skoncit vselijako. ja som s adrenalinovym perom skoncila az po 5 uštipnuti osou. dovtedy som bola v pohode a vysmiali by ste ma co panikarim ked mi doteraz nic nebolo.

ked raz poviem ze moje dieta nieco nemoze tak to nemoze a nediskutuje sa o tom a nie ze poza chrbat. keby skonci na pohotovosti s problemami s dychanim inak by ste hned pisali. mamina ma plne pravo byt nahnevana a mna keby takto nerespektuju tak im este tyzden moj nezny hlas rezonuje v hlave.
davaj fenistyl podla davkovania do zmiznutia priznakov.

anonym_a88356
19. okt 2025
@amonet

baby chyba vam polke zakladna davka rozumu. to ze nato neumrel este neznamena ze sa nato neumiera. je to alergicky reakcia a ta vzdy moze skoncit vselijako. ja som s adrenalinovym perom skoncila az po 5 uštipnuti osou. dovtedy som bola v pohode a vysmiali by ste ma co panikarim ked mi doteraz nic nebolo.

ked raz poviem ze moje dieta nieco nemoze tak to nemoze a nediskutuje sa o tom a nie ze poza chrbat. keby skonci na pohotovosti s problemami s dychanim inak by ste hned pisali. mamina ma plne pravo byt nahnevana a mna keby takto nerespektuju tak im este tyzden moj nezny hlas rezonuje v hlave.
davaj fenistyl podla davkovania do zmiznutia priznakov.

@amonet Ty o com? Reagujes na nejaku inu diskusiu? Autorka pisala, ze rodicom zakazuje davat vnukovi sladkosti a nue citrusy. Kupili mu dzusik, kebo chcu vnucika potesit, sladkost nu kuput mali zakazane. Nevedeli, ze ma na citrusy alergiu (ani autorka to nevedela). Snad nejdeme teraz dedkovcov zlyncovat. Niektorym matkam uz prepina riadne, aby starym rodicom zakazovali sladkosti - nam babka vzdy upiekla kolac, dedko z obchodu vzdy doniesol nanuky a normalne sme nepribrali, ani neboli hyperaktivni ani nic. Chora doba toto. Aby ste sa z tych deti neposrali. Na ustipnutie osou mmch reaguje mnoho ludi silnou alergickou reakciou, ze toto porovnas s vypitim dzusiku 🙄. Tu stavi podat peroralbe anihistaminika a vybavebe, citrusom sa vyhybat..

euka210
19. okt 2025

@anonym_autor aj mne to pride ako alergicka reakcia, fenistil a prejde to. A k babke uz viac nie.

anonym_cf1327
19. okt 2025
@anonym_a88356

@amonet Ty o com? Reagujes na nejaku inu diskusiu? Autorka pisala, ze rodicom zakazuje davat vnukovi sladkosti a nue citrusy. Kupili mu dzusik, kebo chcu vnucika potesit, sladkost nu kuput mali zakazane. Nevedeli, ze ma na citrusy alergiu (ani autorka to nevedela). Snad nejdeme teraz dedkovcov zlyncovat. Niektorym matkam uz prepina riadne, aby starym rodicom zakazovali sladkosti - nam babka vzdy upiekla kolac, dedko z obchodu vzdy doniesol nanuky a normalne sme nepribrali, ani neboli hyperaktivni ani nic. Chora doba toto. Aby ste sa z tych deti neposrali. Na ustipnutie osou mmch reaguje mnoho ludi silnou alergickou reakciou, ze toto porovnas s vypitim dzusiku 🙄. Tu stavi podat peroralbe anihistaminika a vybavebe, citrusom sa vyhybat..

@anonym_a88356 Ty o čom ?? Tvoj príspevok nikomu nepomohol, hlavne nie autorke.
amonet reaguje na hlúpe príspevky ako tvoj, zľahčujúce alergiu chlapca.
Cukor a sladkosti spôsobujú alergie na rôzne potraviny, lebo poškodzujú črevnú mikroflóru - dysbiózu, tým pádom aj črevnú výstelku.
Teraz je to len alergia na citrusy a zajtra to môže byť alergia na lepok, laktózu... Asi ti nič nehovorí syndróm priepustného čreva, však ?
Chorá doba, máš pravdu, lebo za našich detských čias nebolo toľko svinstva v potravinách, hlavne v sladkostiach z obchodu ako dnes. Nikto sa z detí " neposiera " len nie všetci rodičia berú zdravie svojich detí na ľahkú váhu ako ty.
@anonym_autor nasaď mu kvalitné probiotika a častejšie jesť kostný vývar, je dobrý na posilnenie imunity.

amonet
19. okt 2025
@anonym_a88356

@anonym_a88356 kazde dieta je ine tak ako kazda alergia bude ina. ze to skoncilo vysypom je “stastie”

anonym_a88356
19. okt 2025
@anonym_cf1327

@anonym_a88356 Ty o čom ?? Tvoj príspevok nikomu nepomohol, hlavne nie autorke.
amonet reaguje na hlúpe príspevky ako tvoj, zľahčujúce alergiu chlapca.
Cukor a sladkosti spôsobujú alergie na rôzne potraviny, lebo poškodzujú črevnú mikroflóru - dysbiózu, tým pádom aj črevnú výstelku.
Teraz je to len alergia na citrusy a zajtra to môže byť alergia na lepok, laktózu... Asi ti nič nehovorí syndróm priepustného čreva, však ?
Chorá doba, máš pravdu, lebo za našich detských čias nebolo toľko svinstva v potravinách, hlavne v sladkostiach z obchodu ako dnes. Nikto sa z detí " neposiera " len nie všetci rodičia berú zdravie svojich detí na ľahkú váhu ako ty.
@anonym_autor nasaď mu kvalitné probiotika a častejšie jesť kostný vývar, je dobrý na posilnenie imunity.

@anonym_cf1327 Mas zdravotnicke vzdelanie? Ja teda mam - a ze cukor sposobuje alergie je nejaky novy poznatok? Vies dat relevantne studie? Alebo to si len tak myslis.. cukor v primeranom mnoztve nie je skodlivy pre zdrave dieta (ak ma diabetes, nam je namieste diabeticla dieta). Mamicky sa zblaznia z kazdeho reelska, co na instagrame niekto natoci, aby zarobil a tieto zeny nie su schopne kriticky rozoznat hlupost od faktu. Zihlavka tu bola aj pred 200 rokmi, nema nic spolocne s cukrom. Co robili nase matere bez instagramu..nechapem..

mimikas
19. okt 2025
@anonym_ab2df4

robíš z komára somára.

@anonym_ab2df4 alergia nie je len tak, teraz moze mat vysyp na buduce sa moze dusit. Povedat ze alergia je robenie z komara somara je chore.

anonym_cf1327
19. okt 2025
@anonym_a88356

@anonym_cf1327 Mas zdravotnicke vzdelanie? Ja teda mam - a ze cukor sposobuje alergie je nejaky novy poznatok? Vies dat relevantne studie? Alebo to si len tak myslis.. cukor v primeranom mnoztve nie je skodlivy pre zdrave dieta (ak ma diabetes, nam je namieste diabeticla dieta). Mamicky sa zblaznia z kazdeho reelska, co na instagrame niekto natoci, aby zarobil a tieto zeny nie su schopne kriticky rozoznat hlupost od faktu. Zihlavka tu bola aj pred 200 rokmi, nema nic spolocne s cukrom. Co robili nase matere bez instagramu..nechapem..

@anonym_a88356 ty máš zdravotné vzdelanie a vyjadruješ sa, aby sa " matky z detí neposrali " kvôli zdraviu ? To my stačí, viac na teba reagovať nebudem.

anonym_a88356
19. okt 2025
@anonym_cf1327

@anonym_a88356 ty máš zdravotné vzdelanie a vyjadruješ sa, aby sa " matky z detí neposrali " kvôli zdraviu ? To my stačí, viac na teba reagovať nebudem.

@anonym_cf1327 Aha, tak dosli argumenty? Ved naco si na mna predtym reagovala?

anonym_cf1327
19. okt 2025
@anonym_a88356

@anonym_cf1327 Aha, tak dosli argumenty? Ved naco si na mna predtym reagovala?

@anonym_a88356 tu nejde o argumenty, ale tvoju aroganciu a vyjadrovanie sa ako zdravotníka pod úroveň. Ľutujem pacientov, ktorí s tebou prichádzajú do kontaktu.

anonym_a88356
19. okt 2025
@anonym_cf1327

@anonym_a88356 tu nejde o argumenty, ale tvoju aroganciu a vyjadrovanie sa ako zdravotníka pod úroveň. Ľutujem pacientov, ktorí s tebou prichádzajú do kontaktu.

@anonym_cf1327 ja lutujem teba a tvoju rodinu

marianarem
19. okt 2025

@anonym_autor Tak dala by som maleho vysetrit, ze na co presne ma alergiu a po objasneni by som informovala starych rodicov o tom, co nesmie. Kedze stari rodicia nevedeli, comu sa maju vyhnut, tak by som ich nevinila, to sa moze stat kazdemu. Rovnako sa moze stat aj tebe, ze sa ti vysype, alergie sa objavia niekedy z nicoho nic a aj na veci, ktore su povazovane za zdrave.

anonym_cf1327
20. okt 2025
@anonym_a88356

@anonym_cf1327 ja lutujem teba a tvoju rodinu

@anonym_a88356 vôbec ti nemusí byť ľúto mojej rodiny 🙂 zdravie detí je u mňa na prvom mieste, je mi ľúto tvojich ak nejaké vôbec máš s tvojimi názormi a prístupom.

anonym_a88356
20. okt 2025
@anonym_cf1327

@anonym_a88356 vôbec ti nemusí byť ľúto mojej rodiny 🙂 zdravie detí je u mňa na prvom mieste, je mi ľúto tvojich ak nejaké vôbec máš s tvojimi názormi a prístupom.

@anonym_cf1327 Ano, aj u mna je zdravie na prvom mieste. Ale aj to mentalne. Mojim detom sladkosti nezakazujem.