icon

Kožné problémy 10 mesačného synčeka

maribell
7. jún 2013

ahojte .. Alexikovi ( 10mes. ) sa vyhodili taketo vyrazky ..uz to mal pred 2 mesiacmi (vtedy to mal na brusku ale nije tak vela) ale doktorka mu predpisala oilatum do kupela a excipial u lipolotio ako mlieko po kupani .. to mlieko som mu nedava lebo sa mu to z toho rozdrazdilo ..ale po case to zmizlo...teraz to tu mame opat (aj na brusku tak ako minule ale teraz aj na chrbatiku..) ...nedavala som mu nic nove jest ani pit..vsetko uplne prirodzene veci k jeho veku .. poradte ak viete
..muselo sa mu to vyhodit dneska lebo vcera ked som ho kupala to este nemal ..

Kožné problémy 10 mesačného synčeka
milek
8. jún 2013

@zuuzika Náš je narodený v novembri a zacalo sa mu to vyhadzovat na jar to mal cca. 5 mesiacov, boli sme aj pri mori ale nepomohlo raz to mal horšie , raz lepšie , v zime to ma lepšie ked prídu horúčavy sa mu to zhorší , vtedy mu dávam aj aerius sirup, takto bol vyhádzaný minulý rok v júni ked boli horúčavy ☹ Zatial s adržíme , uvidíme dokedy.

misinka612
8. jún 2013

neni to nahodou z toho ockovania MMR ? Kamaratka vravela ze urcite odmietne tuto vakcinu svojej dcerke lebo ked bola ona mala mala taketo vyrazky a teraz ma po celom tele znamienka...a mala nejaky tazky zapal ze bola v nemocnici 2 meiace...

dazdovka
9. jún 2013

@maribell vypada to ako kontaktna dermatitida, tipujem to na alergicku reakciu z pracieho prostriedku, alebo z nejakej chemickej latky, ktorou bolo oblecko zafarbene. Tiez to mame.
Ked sa dieta spoti, priamo cez rozohriatu pokozku a pory sa dostavaju tieto latky do pokozky velmi lahko, najma tmave oblecenie byva casto farbene agresivnymi latkami, aj karcinogennymi, svetle zas byva bielene chlorom... Pozor na oblecko, nie je to len zalezitost lacnych cinskych obchodov, bavlna sa lahko stava potravou pre mole a aby latka prezila prevoz z ciny, indie, bangladesu a pod. tak napustaju chemikaliami aj vyrobcovia znamych znaciek.

Detske veci skus 2x vyplakat, pouzivat menej pracich prostriedkov a dietatko neobliekat privelmi, aby sa nespotilo... Teraz by som ti odporucila natierat po kupani tie cervene miesta kokosovym olejom, ale aj rano ked si spomenies, velmi dobre posobi ten kokosak 🙂

zuuzika
9. jún 2013

@dazdovka Ahoj mrknes aj nasu fotku na strane 1? Ja som tiez dufala ze to ma kontaktne,iba na hrudniku,ale som aj zmenila praci prostriedok,zehlim z opaku a nepomohlo..

dazdovka
9. jún 2013

@zuuzika sa mi to javi ako alergicka reakcia na nieco, moze to byt aj na nieco v tvojej strave ak kojis... Mne sa takto krpec vyhadzoval ked som jedla cokoladu, alebo citrusy (aj kyselinu citronovu).
No to oblecko, fakt textilne farby su povacsine riadne agresivne, z vlakna chemicku latku nevypudis ani zehlenim ani pranim, mozes stokrat oprat, vymachat v octe, ked sa telicko poti, vypudzuje na povrch vela vody, v sucinnosti s nizkym pristupom vzduchu je ta pokozka hned atakovana vsetkym co sa k nej dostava, rychlo reaguje a reparovat takuto pokozku trva dlhsie 😖
Detske veci periem v mydlovom slize, nezehlim (nechce sa mi), ale davam si zalezat na cistej pracke - nanosy plesni usadenych na vodnom kameni nie je nic dobre pre pokozku (raz za 3 mesiace robim ocistny cyklus s pracou sodou na 90°C a potom s litrom octu na 90°C bez pradla)... Mala je alergicka od narodenia na pracie prostriedky, uz v porodnici sa mi hned prvy den strasne vyhadzala z toho co jej obliekli.

maribell
autor
9. jún 2013

jahody nedavam tak isto ani citrusove plody..v poslednom obdobi ani nemal nic nove cize neviem co mu mohlo zaskodit.. ma to na dotyk take drsne, suche .. v lekarskej sprave mame napisany atopicky exem ... predpisala nam doktorka excipial a fenistil kvapky... uvidime..ked sa to nebude zlepsovat doktorka nas posle na kozne .. svrbiet ho to asi nesvrbi..neviem isto ale nervozny nieje a skrabat si to nema ako kedze to ma vacsinou na chrbte

maribell
autor
9. jún 2013

@dazdovka ahoj ..akurat rozmyslam a neviem ci to ma z pracieho gelu ..od narodenia pouzivame ten isty.. a tak sito ani nove veci nema .. tak ja neviem ..skusime ten kokosovy olej ...

sjux
9. jún 2013

ahoj my to mame na ramienku,na ruckach ale len kde tu a chrbat ....dali nam na to AFLODERM,hormonalnu mast,ked bolo najhorsie to mu zabralo a premastujeme excipial mastou cele telo.Teraz nam to zmizlo na 2 tyzdne a vcera sa to objavilo zas.
Najskor mu to scervenie potom sa tam urobia take male pluzgieriky,je to drsne a suche.
Mam tiez pocit ze to je horsie ked je teplo.Ale odporucali mi vysadit uz mlieko a mliecnu bielkovinu.tak neviem co dalej.

stanislava2
9. jún 2013

aj mne to pripadá ako alergia na praci prostriedok .Moja dcera mala strašné vyrážky z gelu na čierne prádlo chodili sme po lekaroch nič len mykali plecom a hádali z čoho to može byt.Nikomu ten gel inak neškodil len jej a teraz mame ktorej som balenie darovala je po operacii zlomeného členka má v nom skrutky a vyhadzala sa ked si dala na tu nohu ponožku opranu v tom gely na zdravej nemala ani fliačik.A to je ekologicky gel na pranie.

dazdovka
10. jún 2013

@maribell vela deti to ma takto s prichodom tepla, staci ze sa trosku spotia, uz pokozka reaguje... ako som pisala vyssie, moze to byt kludne aj z farby latky, aj do kocika davaj na podlozku bavlneny potah, dobre ho oper a daj 2x vyplakat, kedysi nam mamy davali zakazdym latkovu plienku pod hlavu 😕
Najlepsie je kupovat veci z biobavlny, nebielenej chlorom a co najmenej farbenej, ale nie vzdy je take dostat, ani lacne nie su, prat v co najmensom mnozstve pracich prostriedkov, pracku udrziavat v cistote 😔
Kortikoidy - hormonalne maste od koznej su zlo, castym uzivanim nicia pecen, oblicky...

emka13
10. jún 2013

ahojte mame rovnaky problem. diagnostikovany atopicky ekzem. malicka ma 3 roky, tiež sme to mali na tvaričke na chrbatiku nohach, teraz ked sme nastupili do škôlky tak je to v zárezoch na krku rukách a za kolienkami. hrozne ju to svrbí,..je to večný boj ☹ alergologické vyšetrenie neukázalo žiadnu alergiu. som strašne nešťastná, dúfam že z toho vyrastie.určite so súvisí so stravou čo spapá ......viete niečo poradiť. dakujeeeem

zuzana315
12. jún 2013

@dada97 AV spray prvej pomoci je naozaj vyborny, pri atopickej dermatitíde ho aplikovat skor na vlhke,mokvave a podrazdene loziska a na suche olupujuce sa loziska Aloe vera krem s propolisom alebo Aloe vera detske osetrujuce mlieko. Toto je vsetko na lokalnu aplikaciu, problem treba riesit aj zvnutra...a dolezita je aj uprava stravy...maminkam prajem vela trpezlivosti v boji s tymto neprijemnym ochorenim...

dada97
12. jún 2013

@zuzana315 presne ako pises, tak ako lokalne aj vnutorne, trpezlivost ale pomoze 🙂 verim, ze pomozeme vsetkym maminam, ktore maju tieto starosti s drobcami...ked budete potrebovat poradit kedykolvek maminy

adikka111
30. mar 2014

@milek aho akurat pozeram ze ajnas to ma ako ste sa z toho dostali?

roxana280
30. mar 2014

ja mam tiez syna Alexika, jedine co nam zabralo, sme alergici zial a ja mam aj lupienku dedicnu , aj inym osobam, co som to poradila a nam to predpisal pediater v Rakusku, ked sme tam byvali ..http://www.apothekenbote.at/arzneimittel/hauter..., Pelsana med badeemulsion, je to dostupne iba v Rakusku v lekarni, nam to pomohlo riesit ro atopicky ekzem...pomaha na viacere kozne problemy, nestoji vela asi 5 Eur, je potrebne aspon 2 balenia vykupat, stoji to za to, komu som poradila, ten dakoval, skuste , je to aj bez receptu a iba cista bavlna pre dieta

milek
31. mar 2014

@adikka111 Uplne sme sa z toho nedostali, take ako to mal na tej fotke sme to uz nemali ale sem tam sa mu spravia cervene flaky , momwntalne ich ma na dlaniach pretoze sa zacal hrat s pieskom a s hlinou. Stale mu davam aerius sirup a dobre mu robi aj atoderm z biodermy a ked uz to ma ozaj nejake skarede pouzijem kortikoid ale to ozaj malo a odsledovala som mu aj ktore potraviny mu nerobia dobre.Je to boj na dlhe trate.

adikka111
31. mar 2014

@milek nam povedali ze to je kozna plesen tak tiez bojujeme kupila som oreganovy olej a zatila klop klop klop pomalicky sa to vytraca ale musi brat aj lokalne aj vnutorne preto sa pytam ci neviete o niecom co zaberie 🙂

ajushajindra
25. apr 2014

@dada97 dobrý den, mohla byste mi, prosím poradit, jak tedy pomoci mé 8měsíční holčičce od ekzému.. Dočetla jsem se tady hodně o kolostru, kde ho můžu sehnat a hlavně kvalitní. Budu vám vděčná za jakoukoli radu, maličká má rudé hrubé fleky na ručkách a nohách, nevím vůbec s čím souvisí, že se jí dělají, nedokázala jsem to vypozorovat... Poradíte? Děkuji Vám, Andrea

evickam1
25. apr 2014

my mame kozne problemy len v lete, a lekarka nikdy nevie nam zistit z coho,bud mame daky vysyp, alebo vyrazky a vzdy nieco nove a ked sa spoti ma toho este viac a to uz mame skoro 3r. ale ked sa ochladi tak nam to postupne schadza, a to sa jej zacalo od jej 2mesiacov..

dada97
26. apr 2014

@ajushajindra až teraz si cítam správu, rada poradím a pomozem, aj ohladom colostra a iných vecí vhodne pri ekzéme,. Napíšte mi IP a prípadne poslite mailovú adresu, pošlem vám nejaké info.

dudusik30
6. máj 2014

@dada97 chcela by som sa popytat na to colostrum za kolko a tak? Dakujem

dada97
6. máj 2014

@dudusik30 ahoj, ked chces, napis mi do IP tel, a ked budem moct zavolam a vysvetlim, pripadne poslem na mail nejake info

dada97
6. máj 2014

pripadne mozem oscenovat nejake clanky a foto, aj deticiek, ktore mali problemy a nielen s colostrom, ale aj inymi produktmi, ktore mam k dispozicii sme pomohli, mozem vrelo odporucit, ...kedze to tu zrejme nemozem vlozit, poslem na mail

romanettka
7. máj 2014

Aloe Vera Gelly (Gél z aloe)
Teraz môžete využiť tradičné vlastnosti aloe vera vo výrobku spoločnosti Forever Living Products — Aloe Vera Gelly ako stabilizovaný aloe vera gél (84,82 %). Suchá, fľakatá pokožka? Je tu Aloe Vera Gelly, aby nás zachránila! Priesvitné želé, určené na povrchové použitie, sa rýchlo vstrebe do pokožky a má úžasný upokojujúci účinok. Aloe Vera Gelly je husté želé s obsahom zvláčňujúcich a zvlhčujúcich látok. Je to vynikajúci prostriedok, ktorým dostanete čisté stabilizované Aloe Vera Gelly do pokožky rovnako, ako keby ste aplikovali gél priamo z listu. Aloe Vera Gelly je účinné hlavne pri rôznych akútnych poraneniach kože, svalov, šliach a kĺbov. Je taktiež ideálne pri ošetrení popálenín, akné, ekzémov, psoriázy a lišajov. Nedávne porovnávacie štúdie účinkov aloe vera gélu na 60 pacientoch postihnutých psoriázou preukázali, že viac než 80 % pacientov bolo vyliečených (na porovnanie ku iba k 7 %, ktorým bolo podávané placebo). Navyše neboli zaznamenané žiadne nepriaznivé symptómy a vedľajšie účinky (viď Tropical Medicine International Health Journal, August 1996). Želé zmierňuje svrbenie, opuchy, bolesti, pálenie a precitlivenosť. Jeho antibakteriálne účinky pomáhajú proti infekciám a jeho jemná konzistencia premazáva a upokojuje poranené tkanivo v citlivých oblastiach. Neobsahuje žiadne olejové substancie, čo napomáha pri znižovaní podráždenia a je ideálne na ošetrenie akné a iných podobných kožných problémov. Želé má ďalšiu výhodu v tom, že ho pokožka úplne absorbuje a neznečisťuje škvrnami oblečenie. Aloe Vera Gelly môže byť taktiež použité na pokožku pri ultrazvukovom vyšetrení a má mimoriadne upokojujúci účinok po elektrolýze. Kaderníci používajú želé ako ochranu na pokožku v oblasti okolo vlasov pred onduláciou a farbením vlasov. Od kúpeľne po lekárničku, od kuchyne po kemping - Aloe Vera Gelly je ideálnym spoločníkom pre vašu pokožku, keď potrebuje trochu viac starostlivosti.
POMÁHA PRI: popáleniny, fixuje rany, odreniny, pooperačné rany, bercové vredy, preležaniny, Alergia, poštípanie hmyzom, ekzémy, zápal kože, bradavice, zápal prostaty, psoriáza, kŕčové žily, akné, zlatá žila (hemoroidy), potláča svrbenie, herpes –kútiky, vyšetrenie ultrazvukom, pásový opar, regenerácia buniek, suché, popraskané päty, opuchy, upokojujúci účinok, mykózy, pľuzgiere, otvorené vredy predkolenia

lukaskam
7. máj 2014

@maribell ahoj my sme to mali pravidelne cca tri roky sme chodili ku kožnej teraz už rok ako tak dobre mali sme to ako dermatídu evidované. Niektorým deťom sa to vraj proste dáva vraj nevedno s čoho no naši lekári 😒 malý mal vyslovene oblečenie s čistej bavlny a poriadne vypraté prepláchané a vrátilo sa nám to stále povedali že do 6 rokov sa to zvykne vytraťiť úplne a niekomu to vraj zostáva na celý život 😢 nám to vypadá že to poľavuje. A mimochodom mi sme to mávali po celom tele dokonca aj na hlavičke 😠

maribell
autor
7. máj 2014

@lukaskam my uz s tym (klop klop) chvalabohu mame pokoj ..odvtedy sa to neukazalo .. a dufam ze uz sa ani neukaze 🙂

axelot
16. máj 2014

@dada97 ahojček prosím ťa mohla by si mi poradiť? mám 5 mesačného synčeka a mal na ručičke jeden červený suchý fliačik a teraz to má po ručičkách aj chrbátiku...používame biodermu na ekzémy ale sa mu to rozšírilo, doktorka mi dala na to excipal.... a nepomáha mu to ☹ aj olej do kúpela oilatum. Vopred Ďakujem za radu! Mirka

dada97
17. máj 2014

@axelot ahoj, budem sa snazit, rada poradim, este mam odpisat nejakym mamickam, a potom sa ozvem, drobcovi pomozeme, tiez sa jedna o produkty z aloe, ale aj ine moznosti mam k dispozicii, pripadne, viem posunut info, primarovi

andriez13
28. aug 2014

ahojky, prosím je tu niekto kto dá radu aj nám, dcérka má 11mesiacov asi 2 týždne má vyrážky na hrudníčku a trošku na chrbátiku, ale nemáme suchú pokožku, ale aj tak kožná povedala, že je to ekzém a dala nám na to kyselinu mliečnu a fenistil, berieme 5 deň a zatiaľ to vôbec nezabralo, ja som si myslela, že skôr nejaká alergia, lebo sme skúšali nové potraviny, tak sme ich vylúčili, ale ja tak žiadne zlepšenie, a ja mám alergiu na BKM, tak sa bojím aby to nemala aj dcéra, a pri tejto alergii sa môže kolostrum?? Bojím sa, že keď sa to nezlepší tak nám nasadia kortikosteroidy a možno úplne zbytočne, prosím poradte. Prikladám foto hrudníčku