Kraniálna - lebečná osteopatia pre novorodencov

moonlight777
23. jún 2012

Zdravim dievcata,

moja predosla diskusia bola o placlivych babatkach pri kupani a prebalovani, toto uzko suvisi s terapiou ktoru moj skoro 4 tyzdnovy syn dostava. Zijem v UK, maly sa narodil sekciou a museli ho vytahovat aj kliestami kvoli tomu ze hlavicku nemohli poriadne "dociahnut". Takze si chudacik presiel traumatickym porodom. Hned po porode zacal pomrnkavat a poplackavat lenze toto sa neukludnovalo a place vlastne stale doteraz (mame dobre a horsie dni). Je velmi citlivy, velakrat sa rozplace z nicoho nic na rukach alebo ked ho berieme na ruky z postielku, place pred aj po krmeni, pri kupeli uplne hystericky a aj pri prebalovani. Hned som mala z toho pocit, ze ma chudacik bolesti. Akokeby ho hlavka alebo daco ine bolelo. Islo mi srdce roztrhat zakazdym ked plakal a ja som nevedela preco. Znamy nam poradil skusit kranialnu osteopatiu - vraj je toto velmu ucinne ked maju babatka po traumatizujucom porode v hlave a v tele napatie, ktore sa prejavuje placlivostou, podrazdenostou, rusenym spankom..atd..

Navstivili sme jedneho tu v UK a doteraz mal dve terapie no zatial nevidime nejaky valny vysledok, vraj je ta cesta za napravou dlhsia a tazsia, ale osteopat nas uistil ze vysledok sa dostavi.
Uz som zufala z toho placu, srdce mi trha zakazdym ked place a my ho nemozeme utisit ani mu pomoct. 😢 😢
Ma niektora z vas skusenosti bud s tym ze ste mali dlhy komplikovany porod, sekciu alebo aj prilis rychly porod ktory moze byt pre babo traumatizujuci tiez a vase babo bolo potom placlive a ubolene? A obratili ste sa na dakoho? Alebo niektora z vas ma skusenosti s kraniálnou (lebečná) osteopatiou vykonanou na babatku?

dakujem vopred

kucminka
23. jún 2012

@moonlight777 neviem či sa to týka aj mňa,ale moj syn síce nemal traumu z porodu,mala som to rýchlo za sebou,ale plakával nám až do pol roka,ja som bola z toho na prášky,nevedeli sme čo s ním,v noci som s ním plakala aj ja,najskor som mylsela že je hladný,tak som ho dlhé hodiny kojila,ale nepomohlo,tak sme prešli na UM,ani to nepomohlo,bolenie bruška sme vylúčili,prešli sme na antikolikové mliečko,a on stále plakal a plaka,mala som hrozu ostť s ním sama,keď išiel manžel do práce,pretože som ho musela nosiť,ale on plakal aj na rukách,v kočíku,proste všade,tiež sme všeličo vyskúšali,ale nič nezabralo,proste z toho vyrástol,a teraz má skoro 8mesiacov,nie je to síce zázrak,ale je to oveľa lepšie ako na začiatku.Poviem ti,keby mi niekto hovoril o takomto bábätku,tak mu neuverím,lebo prvé som mala ako anjelik,a to som myslela že všetky malé detičky len spinkajú a papajú,ale teraz viem že to nieje pravda,zažila som to na vlastne koži a nperajem to nikomu,my s manželom by sme o tom vedeli rozprávať,ale ani nechceme,lebo to bolo asi najhoršie obdobie,a to sme sa na maličké tak veľmi tešili,ale ľúbime ho aj tak,lebo je naše slniečko 😉

moonlight777
autor
23. jún 2012

@kucminka ahoj, dakujem za prispevok, nasa situacia je UPLNE rovnaka, manzel ide do prace zajtra a ja neskutocne bojim ako to zvladnem sama. Maly bude mat 4 tyzdne v pondelok a ked si predstavim ze toto obdobie bude pokracovat do niekolko mesiacov. Som z toho zhrozena a takisto placem aj ja snim cele vecery :(. Tiez sme uz skusali hocico, nic nepomaha a ten osteopat nam povedal ze moze mat bolesti hlavy, tak teraz ked si predstavim ze ho boli hlava sa trapim a srdce mi krvaca....
nasa znama porodila velmi rychlo a vraj vtedy sa tie tlaky na hlavicku nevyrovnaju poriadne, ked sa ta hlavka vypudi rychlo a ked bola kratko v porodnych cestach, tie tlaky sposobuju zle ulozenie kosti na hlavke ktore potom sposobia napatie a stres v tele babatka. Spominas ze si to mala rychlo za sebou, ako dlho trval porod? Nasa znama hovorila ze jej dost kratko.
aj nas place na rukach, v kociku, vsade. Obcas ked sa kocik drgala tak vtedy je ticho a zaspi mi tam ale ked ho idem po prechadzke prebalit a nakrmit tak cele to peklo zacne odznova.
Ake ste mali s vasim chlapcekom noci, nas asi chudacik od unavy z toho plakania zaspi aj na 4 hodiny v noci, keby preplakal aj celu noc aj cely den tak to by som asi isla ha psychiatriu!! :(
este raz dik za prispevok, myslela som si som jedina co ma take uplakane babenko 🙂

saza007
23. jún 2012

@moonlight777 ahoj, my sme s drobcom chodili niekolko tyzdnov ku osteopatovi. Z inych dovodov, boli problemy s krmenim - nedokazal sa prisat na prsnika odmietal aj flasku, proste krmenie horor, bol z toho vsetkeho dost vystresovany. Od osteopatha sme vzdy odchadzali s kludnym dietatkom, lepsie spaval. Myslim, ze co sa tyka toho krmenia, na to terapia nemala ziadny vplyv - na prsnik sa neprisal nikdy (pravidelne sme chodily k laktacnej poradkyni, mal aj tongue snip), postupne zacal aspon prijimat flasku s odstriekanym MM.
Pravdupovediac, ja som s nim na tu terapiu chdila rada, mala som pocit, ze mu to pomaha. Ale kazde dieta je ine, jednemu pomoze, inemu nie. Skus ist este par krat, uvidis, ci to priniesie nejake zlepsenie.

moonlight777
autor
23. jún 2012

@saza007 ahoj dakujem za radu, aj nas mal tongue tie - urobili mu snip ked mal 2 dni. Tiez sme mali problem s kojenim, nas sa aj prisal, ale zaspaval mi na prsniku a malo si natiahol, mozno ten tok mlieka bol slabsi a privelmi sa narobil. 🙂 tak som tiez zacala odstriekavat MM do flasky a davam mu to tak, aspon viem kolko vypije. Dakujem za radu, ideme znovu na terapiu v utorok, tak hadam uz to bude ucinnejsie. Tiez si v UK? 🙂

saza007
23. jún 2012

@moonlight777 ano, zijeme v UK. Ten tongue snip murobili asi az okolo 11 dna, nepomohol vobec. Skusala si laktacnu poradkynu, ak mas problem s tokom mliecka? Dufam, ze sa vam to vsetko coskoro zlepsi a drobec bude kludnejsi!

moonlight777
autor
23. jún 2012

@saza007 ahoj, ano bola za nami dvakrat, ja aj to mlieko mam, maly bol prisaty dobre aj dobre tahal, len po niekolkych cucoch zacal zaspavat, nepomohlo steklenie, preberanie, vyzliekanie, nic, proste po hodine a pol kojenia bol stale hladny. A musel nabrat naspat porodnu vahu lebo schudol asi 330g a tak odkedy odstriekavam (vela prace 🙂 ) tak pribera vieme kolko papa.
Kde v UK si? My sme dolu v east sussex. 🙂

kucminka
23. jún 2012

@moonlight777 mne trval porod asi cca 5minút,ale tiež mi ho ukázali,zobrali okúpať,manžel ho tam fotil a potom mi ho doniesol a celý čas od porodu dokedy mi ho nezobrali,to bolo tak asi 1hodinu nám tam reval a nedal sa nijako utíšiť,takže to bol asi začiatok toho všetkého,v porodnici mi tiež zle spával,nechcel sa mi ani prisať,tak sme sa mordovali cez klobúčiky.Neviem či tvojeho malého bolí hlavička,keby nm detičky vedeli povedať,čo im je,hneď by to bolo ľahšie.Ale aj my sme to prekonali,aj keď my vypadali a ošediveli vlasy a som psychicky na pokraji,aj teraz zle spáva stále sa mi v noci mrví,niekedy je aj 50krát hore a musím mu podať dudlík.Známy mi tiež hovorili,neboj,on z toho vyrastie,čakali sme na 3mesiace ale žiadna zmena,kúpili sme hojdacie kreslo,čo nám zapadalo prachom,hračky,nič len plač a plač.ale teraz po pol roku,je to troška lepšie,aj keď sa mu človek musí venovať,ale hlavne že neplače.

moonlight777
autor
23. jún 2012

@kucminka ahoj, tak to si viem ozaj predstavit co ste museli zazivat a klobuk dolu, naozaj, my to mame 4 tyzdne a uz som zufala.... Museli ste byt velmi statocni, takze ozaj ta obdivujem a som rada, ze sa to aspon trochu zlepsilo.
Aj ste sa na niekoho obratili, detskeho pediatra alebo tak ked tak stale plakal? Ja uz ked si neviem rady rozmyslam ze pojdem s nim k lekarovi, ale uz sme boli raz ked sme boli v nemocnici, prehliadol ho ked mal asi 2 tyzdne kvoli tomu ze schudol trochu po porode (nie vsak viac ako 10% z porodnej vahy) a le nehovoril ze by mu daco bolo, ale tak ti je ta starosltlivost taka vseljaka, na moj vkus slaba.
Takze sme skusili to osteopatiu, uvidim ako dopadneme. Citala som ze tato liecba je vhodna pre vsetky vekove kategorie, takze by ste to mohli skusit aj s vasim malinkym? Neviem z ktorej casto sk ste ale mozno v ba dakoho najdes. Citala som clanok, ze v piestanoch je jeden ktory to robi. Pripajam link dolu.

http://najmama.aktuality.sk/clanok/226516/pribe...

Nas tiez stale hlada dudel, bez neho ani na krok a ten osteopat nam hovoril ze to preto ze on sa komfortuje ked ma to napatie/bolest a asi ma pravdu lebo niekedy nas malinky tak usilovne az blaznivo dudluje, ze to ozaj vyzera ze si pomaha pri bolestiach/nepokoji. \je to hrozne sa na to pozerat a som z toho zufala, ale snazim sa nestracat nadej, ze bude lepsie. Ak by si mala zaujem popozeraj info na nete ohladom tejto terapie, hovoria, ze taketo deti byvaju vacsinou potom ako starsie hyperaktivne ak sa to napatie nejako nevyriesi, stale potrebuju pozornost a su velmi narocne na vychovu a vobec celkovo.
Zaujimalo by ma ci ste boli u detskeho dr s nim ked si nevedela ako dalej a co vam na to povedal?

dik zelam pekny vecer

kucminka
23. jún 2012

@moonlight777 ja som s ním bola len u detskej lekárky,tam sme riešili to bruško,potom sme skončili na antikolikovom mliečku,ale mne sa zdalo že bol aj tak hladný,hovorím,že teraz sa to už zlepšilo,už sám sedí,tak viacej vidí,aj dcéra keď je s ním tak sa smeje,výska,tak už je s ním väčšia sranda,už je to úplne niečo iné,ako na začiatku.ja si myslím,že detičky budú mať bolesti stále nieoho,napríklad teraz nám idú zúbky a každé dieťa to znáša inak,každý má iný prah bolesti.Niekedy to može byť bruško,aj teraz bol nepokojný koli tým horúčavám,tak zatiaľ nebudem nič riešiť,som rada,že je taký aký je.Moja teta mi spomínala,keď mala dcéru,tá jej plakala deň noc,do jedného roka,a potom akoby uťal,prestala.Určite počuješ po okolí,že každé dieťa je iné.Tak neboj,rčite aj ten tvoj z toho časom vyrastie.Ja netvrdím,že ti tá terapia nepomože,človek keď je bezradný,tak hľadá pomoc kde sa dá.Aj my sme pokúpili somarín,gelikov,a neviem čo a teraz je nám to nanič.Tak držím palce,nech sa to lepší.

moonlight777
autor
24. jún 2012

dakujem
@kucminka drzim palce aj ja vam moc 🙂

mravvcek
6. nov 2012

@moonlight777 nasla si kontakt na osteopata?Mame podobny problem,boli ste za nim?Pomohol vam?

moonlight777
autor
8. nov 2012

@mravvcek ahoj my sme boli asi na 6 sessions a postupne to ustupovalo, takze urcit emu pomohol. Jedna klinika je v seaford east sussex, tam sme boli my. Kde ste v UK?

tinika
21. okt 2014

@kucminka podobne, prvy syn bol uplne v pohode ,druhy des hroza a dcera este horsie .(

tinika
21. okt 2014

@mravvcek boli ste nakoniec u nejakeho? u nas vmeste je jedna ale neviem či ma skusenosti s malymi babatkami ani nemam recenzie na nu

kucminka
21. okt 2014

@tinika už máme skoro 3 roky,ale stále je veľmi urevaný,tvrdohlavý a plač ho sprevádza každý deň niekoľko krát ☹

tinika
22. okt 2014

@kucminka :( a boli ste na to vysetrenie?

kucminka
22. okt 2014

@tinika nie,neboli sme nikde