icon

Krčenie prstov pri chôdzi

1simuska01
14. nov 2020

Ahojte,prosím vás je tu nejaká mamina ktorej dieťa ešte v roku mávali pri chôdzi pokrčené prsty na nožičkách?? Ak áno, kedy ich prestalo.krcit,a kedy je už nutné poradiť sa s dr..
Čítala som.ze to môže byť nevhodnou obuvou buď moc veľké alebo široké topánky,no my nosíme capačky Afelo.doma,a nadmerky by sme.mali mať v poriadku.
Alebo že je to zlozvyk zo štvornožkovania malo by to prejsť samo. Máme rok a stále kŕči tie prsteky,a aj pravú nozicku častejšie ako ľavú dáva dovnútra. Chodíme asi tak lepšie mesiac. Je to skoro to ešte riešiť s dr.?? Keďže sme ešte len začiatočníci v chodení??
Ďakujem

Strana
z2
andreatytler
26. nov 2020

@remaadja Vedela by si mi prosim poradit nejake konkretne topanocky take co sa daju cele otvorit?
Tu kde zijem maju v obchodoch len take co vyzeraju ako dosplacke tenisky alebo topanky. Vobec nezohladnuju ze nozka babatka je baculata. Jedinne co som nasla maju podrazku len taku tenucku a su len na doma. Chcem poprosit otca aby mi nejake poslal zo Slovenska ale musim mu povedat presne znacku a najlepsie hned obchod kde ich kupi.

remaadja
26. nov 2020

@andreatytler napríklad elefanten ma radu na širokú nozíčku a su aj mäkké, dobre sa obuvaju, skus pozrieť, ja som bola spokojná snimi, ale najlepšie je vyskúšať ich

andreatytler
26. nov 2020

@remaadja Super, Dakujem.

sasii_sasii
15. júl 2021

@1simuska01 ahoj. Ako to nakoniec dopadlo? Moj maly robi to iste 🙄

1simuska01
autor
15. júl 2021

@sasii_sasii ahoj,no ani sama neviem ich ešte kŕči..nejak som si to prestala všímať.naboso moc nechce chodiť a v ponožkách a teniskach to nevidím. Myslím že už aj keď kŕči tak oveľa oveľa menej. Skôr by som povedala že kŕči vtedy keď stojí na niečom chlpatom máme koberec s dlhým vlasom tak na ňom alebo keď sedí jedna noha pekne a druhá buď mierne pokrcena alebo palec aspoň pokrceny. A máme 21mesiacov.Myslim.ze to prejde časom samo. S dr som to neriešila a ani to že dáva nohy dovnútra. Aspoň zatiaľ. Všade čítam že noha sa stále vyvíja a netreba riešiť do min.3r tak to nechávam zatiaľ tak. Neviem či som ti pomohla

sasii_sasii
15. júl 2021

@1simuska01 dakujem aj tak 🙂

1simuska01
autor
16. júl 2021

@sasii_sasii Včera som ju nechala naboso a celkom dobre už behá nekrvi nejak extra prsty pri chôdzi. Keď sedí na malej stoličke a nohy má na koberci tak ich záruba do koberca ale riadne ....

ivushaaaa
16. máj 2022

@andreatytler dobry den, už minule ste mi velmi dobre poradili s pastickami 🙂 prosim vás aky cvik vám dali na to krcenie prštekov a vytáčanie nozky? Lebo naša je ako cez kopirak s Vašim bábätkom. My samozrejme chodíme k fyzio aj na rehabilitácie, ale niekedy mám pocit, že niektoré veci ani neriešia aj keď na to upozornim 🙂 Dakujem pekne za odpoved…

andreatytler
16. máj 2022

@ivushaaaa Vies co, uz sa veru ani poriadne nepamatam, lebo sa s nim, v tom veku, sa uz nedalo velmi cvicit. Boli to osteopaticke cvicenia a tie sa nerobia nasilu. Ak sa dieta brani, tak nema vyznam to cvicit, lebo to nema ucinnok.
Na to krutenie prstekov, bolo to nieco z natahovanim chodidla, ze sa mu chodidlo zatlacilo dohora a tak drzalo 7 sekund a potom to iste s chodidlom aj prstekmi spolu... hlavne s palcom. Na tom poslednom obrazku to je len masaz prsteka. Pri tom cviceni, mu treba palec natiahnut dovonka a kedze deti ich maju tak ohybne, kludne aj v 90 stupnovom uhle. Najskor tak ze bola nozka pokrcena a potom tak ze bola vystreta. Na vytacanie nozky dovnutra sa uz nepamatam. Fyzioterapeutka spomenula ze mozem kludne obut lavu topanku na pravu nozku a naopak. Tym padom mu budu tie topanky tahat nozku dovonka. K tomu som sa nikdy nedostala. Cvicili sme fakt len par tyzdnov a ked mal asi rok, tak som uplne prestala a neriesila jeho nozky a upravilo sa to same. Fyzioterapeutka povedala ze mat palec vytoceny dovnutra je v skutocnosti spravne. Palec by mal byt oddeleny od prstov a vobec prsteky by mali byt od seba oddelene a ak mas nohu polozenu rovno na zemi, tak ten oddeleny palec od prstekov vlastne smeruje dovnutra a preto sa moze zdat ze noha je vytocena dovnutra ale v skutocnosti nie je. A tiez sme riesili zrak, tam sa ukazalo ze ma urcite problemy a pravdepodobne aj koli tomu mal problemy s rovnovahou a krcil tie prsteky. Zrak sa mu upravil vekom sam od seba.
Krcenie prstekov v tom rannom veku ked sa ucia chodit, by som neriesila.
Asi zalezi od toho ako velmi ma tu nozku vytocenu dovnutra. Ak chces posli mi fotku na spravu a porovnam s tym co mal nas syn. Ja nemam ziadnu fotku, tak ti nemozem poslat, ale pamatam sa ako velmi to mal vytocene.

nnika4260
4. apr 2025

Mohla by som sa opýtať, ako tento problém u vás nakoniec pokračoval? Moje bejby totiž robí to isté s nôžkou, má 14 mesiacov, chodíme 2 mesiace.

petralor
9. apr 2025

@andreatytler dobrý deň ako vam to dopadlo. Naša dcéra to isté. 7 mesacna chodila už okolo nábytku a v 8 už sama. A presne to iste robí. Krčí pršteky na jeden nohe. Co vam na to pomohlo? Teraz ma 11 mesiacov.

andreatytler
9. apr 2025

@petralor Ahoj, Uz sa ani nepamatam kedy s tym syn prestal. Cvicili sme na tento problem len malo. Uz bol privelky a bolo velmi tazke ho udrzat v lahu a cvicit s nim.
Myslim si ze tie prty krcia aby ziskali lepsiu rovnovahu a ked sa ich chodza zlepsi natolko ze tuto pomoc prstov nepotrebuju, tak s tym prestanu. Ja to badam teraz na sebe, lebo mam problem s nohami a rovnovahou ze automaticky zatlacim prsty do zeme aby som ziskala lepsiu rovnovahu.

Strana
z2