Krčenie prstov pri chôdzi
Ahojte,prosím vás je tu nejaká mamina ktorej dieťa ešte v roku mávali pri chôdzi pokrčené prsty na nožičkách?? Ak áno, kedy ich prestalo.krcit,a kedy je už nutné poradiť sa s dr..
Čítala som.ze to môže byť nevhodnou obuvou buď moc veľké alebo široké topánky,no my nosíme capačky Afelo.doma,a nadmerky by sme.mali mať v poriadku.
Alebo že je to zlozvyk zo štvornožkovania malo by to prejsť samo. Máme rok a stále kŕči tie prsteky,a aj pravú nozicku častejšie ako ľavú dáva dovnútra. Chodíme asi tak lepšie mesiac. Je to skoro to ešte riešiť s dr.?? Keďže sme ešte len začiatočníci v chodení??
Ďakujem
@andreatytler napríklad elefanten ma radu na širokú nozíčku a su aj mäkké, dobre sa obuvaju, skus pozrieť, ja som bola spokojná snimi, ale najlepšie je vyskúšať ich
@remaadja Super, Dakujem.
@1simuska01 ahoj. Ako to nakoniec dopadlo? Moj maly robi to iste 🙄
@sasii_sasii ahoj,no ani sama neviem ich ešte kŕči..nejak som si to prestala všímať.naboso moc nechce chodiť a v ponožkách a teniskach to nevidím. Myslím že už aj keď kŕči tak oveľa oveľa menej. Skôr by som povedala že kŕči vtedy keď stojí na niečom chlpatom máme koberec s dlhým vlasom tak na ňom alebo keď sedí jedna noha pekne a druhá buď mierne pokrcena alebo palec aspoň pokrceny. A máme 21mesiacov.Myslim.ze to prejde časom samo. S dr som to neriešila a ani to že dáva nohy dovnútra. Aspoň zatiaľ. Všade čítam že noha sa stále vyvíja a netreba riešiť do min.3r tak to nechávam zatiaľ tak. Neviem či som ti pomohla
@1simuska01 dakujem aj tak 🙂
@sasii_sasii Včera som ju nechala naboso a celkom dobre už behá nekrvi nejak extra prsty pri chôdzi. Keď sedí na malej stoličke a nohy má na koberci tak ich záruba do koberca ale riadne ....
@andreatytler dobry den, už minule ste mi velmi dobre poradili s pastickami 🙂 prosim vás aky cvik vám dali na to krcenie prštekov a vytáčanie nozky? Lebo naša je ako cez kopirak s Vašim bábätkom. My samozrejme chodíme k fyzio aj na rehabilitácie, ale niekedy mám pocit, že niektoré veci ani neriešia aj keď na to upozornim 🙂 Dakujem pekne za odpoved…
@ivushaaaa Vies co, uz sa veru ani poriadne nepamatam, lebo sa s nim, v tom veku, sa uz nedalo velmi cvicit. Boli to osteopaticke cvicenia a tie sa nerobia nasilu. Ak sa dieta brani, tak nema vyznam to cvicit, lebo to nema ucinnok.
Na to krutenie prstekov, bolo to nieco z natahovanim chodidla, ze sa mu chodidlo zatlacilo dohora a tak drzalo 7 sekund a potom to iste s chodidlom aj prstekmi spolu... hlavne s palcom. Na tom poslednom obrazku to je len masaz prsteka. Pri tom cviceni, mu treba palec natiahnut dovonka a kedze deti ich maju tak ohybne, kludne aj v 90 stupnovom uhle. Najskor tak ze bola nozka pokrcena a potom tak ze bola vystreta. Na vytacanie nozky dovnutra sa uz nepamatam. Fyzioterapeutka spomenula ze mozem kludne obut lavu topanku na pravu nozku a naopak. Tym padom mu budu tie topanky tahat nozku dovonka. K tomu som sa nikdy nedostala. Cvicili sme fakt len par tyzdnov a ked mal asi rok, tak som uplne prestala a neriesila jeho nozky a upravilo sa to same. Fyzioterapeutka povedala ze mat palec vytoceny dovnutra je v skutocnosti spravne. Palec by mal byt oddeleny od prstov a vobec prsteky by mali byt od seba oddelene a ak mas nohu polozenu rovno na zemi, tak ten oddeleny palec od prstekov vlastne smeruje dovnutra a preto sa moze zdat ze noha je vytocena dovnutra ale v skutocnosti nie je. A tiez sme riesili zrak, tam sa ukazalo ze ma urcite problemy a pravdepodobne aj koli tomu mal problemy s rovnovahou a krcil tie prsteky. Zrak sa mu upravil vekom sam od seba.
Krcenie prstekov v tom rannom veku ked sa ucia chodit, by som neriesila.
Asi zalezi od toho ako velmi ma tu nozku vytocenu dovnutra. Ak chces posli mi fotku na spravu a porovnam s tym co mal nas syn. Ja nemam ziadnu fotku, tak ti nemozem poslat, ale pamatam sa ako velmi to mal vytocene.
Mohla by som sa opýtať, ako tento problém u vás nakoniec pokračoval? Moje bejby totiž robí to isté s nôžkou, má 14 mesiacov, chodíme 2 mesiace.
@andreatytler dobrý deň ako vam to dopadlo. Naša dcéra to isté. 7 mesacna chodila už okolo nábytku a v 8 už sama. A presne to iste robí. Krčí pršteky na jeden nohe. Co vam na to pomohlo? Teraz ma 11 mesiacov.
@petralor Ahoj, Uz sa ani nepamatam kedy s tym syn prestal. Cvicili sme na tento problem len malo. Uz bol privelky a bolo velmi tazke ho udrzat v lahu a cvicit s nim.
Myslim si ze tie prty krcia aby ziskali lepsiu rovnovahu a ked sa ich chodza zlepsi natolko ze tuto pomoc prstov nepotrebuju, tak s tym prestanu. Ja to badam teraz na sebe, lebo mam problem s nohami a rovnovahou ze automaticky zatlacim prsty do zeme aby som ziskala lepsiu rovnovahu.

@remaadja Vedela by si mi prosim poradit nejake konkretne topanocky take co sa daju cele otvorit?
Tu kde zijem maju v obchodoch len take co vyzeraju ako dosplacke tenisky alebo topanky. Vobec nezohladnuju ze nozka babatka je baculata. Jedinne co som nasla maju podrazku len taku tenucku a su len na doma. Chcem poprosit otca aby mi nejake poslal zo Slovenska ale musim mu povedat presne znacku a najlepsie hned obchod kde ich kupi.