icon

Krv v moči u tínedžera: Skúsenosti a rady?

3. jan 2025

Dobrý deň, máte s tým skúsenosti. 14 ročný syn má krv v moči, množstvo kolisajuce, na urgente na sone mu nič nezistili (mal kŕče v bruchu) , ale aj tak odporučili nefrologické vyšetrenie. Niekde som čítala, že to môže byť spôsobené aj fyzickou aktivitou a športom. Stretol sa niekto s tým? Ďakujem

xlucia
3. jan 2025

na kolko krizikov mal krv? vsetky ostatne parametre boli ok?

stanulienkat
3. jan 2025

Veď môže mať klasickú cystitidu, na obličkách absolútne nic nemusí mať. Treba urobiť kultiváciu moču a nasadiť antibiotiká podľa výsledku. Vela pit, aby preplachoval mocove cesty, vitamin C. Niekde prechladol.

autor
3. jan 2025

Mal najviac 3

mauduska
3. jan 2025

Krv v moči môže byť sposobená aj neriešenou potravinou alergiou, mám kamarátku, ktorej sa tak prejavovala histamínová intolerancia. Ak mu nič nezistia, skúsila by som poriešiť alergie a intolerancie.

autor
3. jan 2025

Ďakujem, čítala som niekde, že to môže byť aj fyzickou aktivitou. Asi Nefrologické vyšetrenie bude zbytočné?
Celkovo je posledný rok celkovo zdravotne na tom zle. Má aj ortopedické ťažkosti.

xlucia
3. jan 2025

3 je malo pravdepodobne z cvicenia. urcite chodte aj na dalsie vysetrenie

autor
3. jan 2025

@xlucia keď sono neukázalo nič, aké ďalšie vyšetrenia to odhalia

nevenka
3. jan 2025

A obycajnu kultivaciu mal spravenu?

ejbyk
3. jan 2025

Prikláňam sa tiež k potravinovým alergiami prípadne histamin...

autor
3. jan 2025

@nevenka nie

janickacrazy
3. jan 2025

Veď môže mať normálny zápal močových ciest, to je bežné a vtedy sú riadne bolesti v podbrušku. Na sone vtedy nevidno nič. Nedali mu antibiotiká? Ja som mala krv v moči vždy len kvôli zápalu močových ciest.

nevenka
3. jan 2025

@autorka ved mu treba vysetrit moc do sterilnej skumavky, nech sa umyje, stredny prud mocu do sterilnej skumavky a na kultivaciu, toto ich nenapadlo??? Neverim. To ako prve sa riesi. Ako pise
@janickacrazy to moze mat uplne primitivny zapal mocovych ciest, daku bakteriu a daju sa ATB a hotovo...🤔

stanulienkat
3. jan 2025

@nevenka jaaaj, ale na Mk treba navstivit neurologa, nefrologa, kardiologa, celotelove CT, Mr Emg, Eeg....

autor
3. jan 2025

@nevenka to bolo len na urgente v utorok ideme k detskej. Brali mu moč aj krv, poslali ho na Sono, mal infúziu, dostal Espumisan a vybavené. Čakali sme na výsledky krv a moč a iba sledovať krv v moči a odporúča ďalšie vyšetrenia. Všetko.

nahodnemeno
3. jan 2025

akutne krv v moci v spojitosti s bolestami brucha mozu znamenat aj kamene/koliku. ak ma krv v moci dlhsie, treba nefrologicke...hlavne zistit povod erytrocytov (mikroskopicky zistit tzv. glomerulovy povod - lebo to by mohol mat problem vacsi a na dlhsie...ak ma aj problemy ,,ortopedicke,, - bolesti klbov? tak cele to moze byt spojene...

autor
3. jan 2025

@nahodnemeno už túto koliku mal 2.10 a teraz na Nový rok. Kamene by sa zistili na sone?

eliska13
3. jan 2025

Áno, tak prečo hľadáš súvis so športom, keď máva koliky?

nahodnemeno
3. jan 2025

Nemusia...treba rtg,ale ani tam nemusia. Prvy kamen sa mal poslat na rozbor idealne...urcite okrem nefrologa treba aj urologicke ak uz mal koliky...mozno CT...endoskopicke vysetrenie...

autor
4. jan 2025

@nahodnemeno Ďakujem Teda existujú presnejšie metódy.
@eliska13 Niekde som o tom čitala

autor
6. jan 2025

Zajtra ideme k detskej, mám teda pýtať kultiváciu? Neviem či zobrať moč, lebo nemám sterilnu skúmavku. Rozmýšľam vyčariť pohár od majonézy, alebo hlúposť