icon

Krv v stolici 4-týždňového bábätka

denych
5. apr 2025

Dobry den, nasa 4 tyzdnova dcerka ma uz tyzden krv v stolici, je cisto kojena. Niektore dni viacej (naozaj vela vela), ine dni menej len take fliaciky (krv s hlienom), Doktorka najprv odporucila vylucit v mojej strave vsetko mliecne, to som aj urobila, prve dni lepsie len malicko a sem tam a dnes zase vela krvi v plienke (5-ty den co nejem nic mliecne), Popritom kaka riedke, takmer bez « hmoty ».. mate s tym skusenosti? V diskusiach vacsinou pisu alergiu na mliecne ale aj vacsinou len raz dva krat krv alebo len vlasocnice krvi, my mame riadne krv s hlienom. Rozbor hovienka na zakladne virus y / bakterie negativny.
Dakujem za vase skusenosti a rady.

taktotedanie
5. apr 2025

@denych pytaj vymenny listok na gastro detske a urychlene v pondelok a treba sa objednat
Ak to je vela krvi tak by som zvazovala hospitalizaciu dietata

denych
autor
5. apr 2025

@taktotedanie dakujem za spravu, som s nou akurat na pohotovosti, brali jej krv, robili rtg bruska, vysledky zatial nemame, cakame ze co dalej

taktotedanie
5. apr 2025

@denych drzim palce

denych
autor
5. apr 2025

@taktotedanie dakujeme 🙏🏻🙁

iivancova
5. apr 2025

Kontroluješ naozaj všetko mlieko? Dcéra mala tiež vlasocnice krvi a aj krvavý hlien, bola to ABKM. Zjedla som obyčajné tyčinky, kde som mleiko akosi nečakala a hneď mala zas. Uvidíš ale čo ti povedia lekári, len teda ak nič nezistia, vysadiť VŠETKO kde je mlieko sušené hocijaké a mne odporúčali aj sóju. Myslím že za 2-3 dni uvidíš, ci to malo zmysel a ci ide o ABKM. Ak si dobre pamätám, po vysadení sa dostavilo zlepšenie za pár dní. Po 10. mesiaci z toho dcéra vyrástla.

martul
5. apr 2025

@denych neviem, čo to môže byť, ale držím palce maličkej.

denych
autor
5. apr 2025

@iivancova snazim sa pozerat ale je pravda ze ked je napisane « moze obsahovat story mlieka » napr céréalie, tak to jem.. skusim teda este prisnejsie. A tvoja dcerka mala aj tak ze viacej krvi? Ako dlho po vysadeni mlieka sa jej to upravilo? V nemocnici zatial povedali ze to je vela krvi na to, aby to bolo len z kusky mlieka co sa zjem.

denych
autor
5. apr 2025

@martul dakujem pekne 🙏🏻

iivancova
5. apr 2025

Ak máš odfotenú stolicu, môžeš mi poslať do správy, poviem ti, či to mala v takom stave aj dcéra. A čo sa týka vecí “môže obsahovať stopy” - také som jedla a bolo to v pohode, no môže byť tvoja dcéra citlivejšia na to. Ak by mne dr nič neporadil čo ďalej, prešla by som asi na vegansku stravu. Mne dr povedala, že ori abkm a krvi v stolici sa má vysadiť aj sója, no tá je tiež skoro všade už. Budeš trocha obmedzená, aspoň na pár dní to skús a uvidíš. Mne sa vidí, že zmenu som videla hneď, tuším tak za 2-3 dni.

denych
autor
5. apr 2025

@iivancova dakujem ti, poslala som ti fotky. Ak nic nepovedia tu skusim teda vegansku stravu, tiez som dufam ze za dva tri dni bude lepsie. Veru soku som nevysadila, vysadim aj to

lilli110
5. apr 2025

@denych my sme to mali podobne. Len tej krvi bolo menej, nie nejaké veľké množstvo a hlien v stolici. U nas to tiež bola abkm. Môj reagoval ale aj ekzemom. Pozor napr.aj na hovädzie mäso. Po nom mi dokonca spuchol v tvári. Donedávna ale boli tiez vlastne na veganskej strave plus špeciálne mlieko predpísané cez gastro. Cca mesiac uz papa aj mliecne a nereaguje 🙏

denych
autor
5. apr 2025

@lilli110 oh cosi, ze spuchol 🙁 nastastie vam to preslo! Nasa prva mala tiez alergiu na mlieko a vajicko a do troch rokov jej to zmizlo, ale nidky nemala takto krv, toho sa bojim ze je jej riadne vela 🥹 supeer ze mu alergia zmizla, ze sa nemusite trapit 🙏🏻

nikpa
5. apr 2025

@denych syn mal takuto stolicu keď mal ABKM. Musíš si strážiť stravu, ak nevieš čo môžeš, tak všetko kde je uvedené vegan je 100% Ale môže mať skríženu alergiu aj na niečo iné. Trvať na gastro vyšetrení a to co najskôr. Držím palce.

danielahamar
5. apr 2025

Zápal čreva vylúčený?

lilli110
5. apr 2025

@denych drzim vám palce nech je mala v poriadku ❤ väčšie množstvo krvi v stolici by vystrasilo každého. Ved je to malinke babatko este. A ste uz doma, alebo si vás nechali? Nech jej porobia riadne vysetrenia🙏

denych
autor
6. apr 2025

@lilli110 dakujem 🙏🏻 nechali si nas v nemocnici, zatial nevedia a coho to ma chudatko 🥺

denych
autor
6. apr 2025

@danielahamar Hmm neviem robili vselijake analyzy, ale toto konkretne neviem. No myslim, ze ma tie crievka zapalene ked tak krvacaju, ale z coho 🤷🏻‍♀️ infekciu vraj nema

denych
autor
6. apr 2025

@nikpa dakujem za skusenosti, a syn mal tej krvi vela? Ci len take nitky? Ako mu to preslo a kolko to trvalo prosim ta?

erickatt
6. apr 2025

@denych velmi drzim palce. Kde lezite presne

carduelis
6. apr 2025

Ahoj, aj moj syn mal taketo problemy + ekzem. Isla som eliminacnu dietu podla Anny Matouskovej (vyhladaj si) a podariloa sa nam tak cez kojenie zistit na co reaguje. Bolo toho velmi vela, hlavne teda ta mliecna bielkovina, ale s tou sa soaja hovadzie maso (skrizena alergia), soja, vajcia a kuracie maso. Syn mal strasnu reakciu ked som si dala cervenu sosovicu, opuchol na tvari, cely bol cerveny, to som sa az bala ze budeme musiet ist na pohotovost ale zabral Fenistil. No a dalsie taketo alergie ale ako vravim, cez kojenie sme to pekne podchytili, v malom mnozstve som si obcas dala, aby sa jeho imunitny system prisposoboval a teraz v 2r moze napr maslo (co je velky pokrok :D)

nikpa
6. apr 2025

@denych mal len také nitky a veľmi riedku stolicu, stále plakal, mohli sme len hádať prečo, či ho bolelo bruško alebo neviem. Diétu držal asi 2 roky, potom sme pomaly začali opäť zavádzať mlieko, najprv len bezlaktozove a momentálne je už rok aj obyčajné kravské výrobky ale len málo.

denych
autor
8. apr 2025

@erickatt dakujeme 🙏🏻 zijeme v Strasbourgu tak tu sme, nemocnicu tuto velmi nepoznam ale specializuju sa na predcasniatka, vraj su dobri..

denych
autor
8. apr 2025

@carduelis dakujem za reakciu ☺️ tiez mal tak vela krvi? Som rada, ze sa mu to zlepsilo, ale je to hrozne takto vidiet deticky a plus my sa trapit ze z coho to maju