icon

Krv v stolici bábätka: Čo robiť?

soffy14
21. dec 2024

Ahojte , moja mala ma v stolici svetlo červenú krv . Začalo to asi pred 2 dňami len takými vlasočnicami, no dnes sú to už dosť veľké kusy krvi. Odobrali sme vzorku zo stolice v pondelok majú prísť výsledky. Nemáte náhodou nejakú podobnú skúsenosť o čo može ísť ? Ďakujem.

maciatkolulu
21. dec 2024

@soffy14 kojis?

ysseba
21. dec 2024

@soffy14 kolegynina dcerka mala. Zistili jej bud intoleranciu na laktozu alebo alergiu na kravsku bielkovinu, nie som si ista. Neboj sa, bude to “len” nieco taketo. Inak jej dcerka z toho vyrastla, dnes moze normalne vsetko mliecne ☺️

soffy14
autor
21. dec 2024
veronika651
21. dec 2024

@soffy14 moja dcéra to mala tiež presne v 2 mesiacoch. Zistili nám alergiu na kravskú bielkovinu. Keďže bola plne dojčená diétu som dodržiavala ja, aby jej do mliečka neprechádzala kravská bielkovina. Teraz ma 5 a vyrástla z toho.

simona92101
21. dec 2024

@soffy14 alergia na kravsku bielkovinu,bezne vysledky u oediatra neodhalia u tak malych deti.ak kojis,vyrad vsetko mliecne,pozor aj na pecivo.ak nie,vypytat specialne mlieko na predpis a objednat sa na gastro

simona92101
21. dec 2024

@soffy14 obe moje dcerky mali ABKM,ak potrebujes rada poradim

mmoonna
21. dec 2024

@soffy14 syn to tiež mal. Alergia na bielkovinu kravského mlieka

soffy14
autor
21. dec 2024

@simona92101 ako zastaviť to krvacanie ?

kristina210
21. dec 2024

My sme to napríklad mali tiež,keď malému som na predpis od pediatra dávala Nutrilon Nutriton kvôli silnému refluxu...boli sme 5 dní v nemocnici, keď mal 3 mesiace, tam povedali prestať dávať Nutrilon ... a odvtedy nemal žiadny problém...ja ale od začiatku až doteraz kojím,má 18 mesiacov a odvtedy nič 🙏

simona92101
21. dec 2024

@soffy14 ake mlieko pije?treba mlieko bud s ciastocne nastiepenou bielkovinou(Nutrilon Allergy care syneo) alebo s uplne nastiepenou Neocate-ten je na predpis.skuste zatial kupit ten Nutrilon,maju ho aj v DMke.zaradte kvalitne probiotika,cim skor kontaktujte gastro.

simona92101
21. dec 2024

@soffy14 a ma aj bolesti?je dieta placlive?ak ma velke kusy krvi,skocte pre istotu na pohotovost.

martul
21. dec 2024

@soffy14 dvojmesačné dieťa a krv v stolici....už by som sedela na pohotovosti.

mondolina
21. dec 2024

@martul
veď bola u dr.

soffy14
autor
21. dec 2024

@martul bola som u doktora. Musím čakať na výsledky

soffy14
autor
21. dec 2024

@simona92101 pije mlieko Nutrilon AR kvôli grckaniu. Ten nám predpisuje doktor.

soffy14
autor
21. dec 2024

@simona92101 nie nemá bolesti .

petka5656
21. dec 2024

@soffy14 možno aj to grckanie ma súvis teraz už aj s krvou 🤷🏼‍♀️ ja po skúsenostiach by som svojmu dieťaťu skúsila pomôcť kúpením mlieka nutrilon Allergy care, obsahuje síce bkm, ale výrazne menej. Alebo Neocate, síce drahy ale bez bkm. A v pondelok sedela u dr. Osobne si myslím, že stery budú v poriadku, ale crievko sa jej musí zahojiť a nie ho dráždiť. Pýtaj sa ku gastro alebo alergo, čakačky sú žalostne. Dovtedy “porad si sam”, prežili sme. Inak nemali ste teraz očkovanie Resp Rotarix?

martul
21. dec 2024

@mondolina
@soffy14 ja viem, čítala som. Opakujem, ja by som išla na pohotovosť.

carduelis
21. dec 2024

U syna to bola alergia na mliecnu bliekovinu, je to aj v UM, treba specialne bez toho. Nema ekzem, lupiny na hlave, neškrabe si tvar?