icon

Krv v stolici u dieťaťa: Ísť na pohotovosť?

5. feb 2025

Ahojte. Maly má rok. Teraz kakal. Len také tvrdé bobečky a v tom jednom som si všimla trochu krv? Mám ísť na pohotovosť s nim? Čo to môže byť? Včera aj predtým dni kakal krasne. Dnes len tvrdšie.

mimachicha
5. feb 2025

Zatial by som nerobila paniku. Myslim si, ze to bolo len tou tvrdsou stolicou, ze mohla trosku poskodit cievku v konecniku, preto ta krv. Treba zlepsit pitny rezim aby to kakanie prebiehalo lahko. A urcite sledovat stolicu, ci sa to objavi znova.

sandra_kul
5. feb 2025

presne tak, nerob paniku, hlavne to odsleduj 🙂 ak sa to zopakuje, tak samozrejme, šla by som, ale toto mohlo byť kľudne v dôsledku tvrdšej stolice, ktora mu len skrabla konecnik.

iwesska
5. feb 2025

Nie,netreba ist na pohotovost,ma analnu trhlinu zo suchej stolice a z toho ta krv na povrchu. Na pohotovost sa chodi,ked je stolica plna krvi,hlavne ciernej,natravenej.

autor
5. feb 2025

Ďakujem vám za odpovede. Budem to sledovať. Vodičku práve pije veľa, tak dúfam, že už bude mat peknú stolicu

tedina7
6. feb 2025

Alergia na mlieko?

oktober3
6. feb 2025

@tedina7 jednorázovo asi nie
Moja dcéra tak kakala od dvoch mesiacov krv a opakovane. A to bola dojcena..
Po eliminacnej diéte sa to zlepšilo

Toto bude ozaj skôr z tvrdej stolice.

Ak bola svetla krv, je čerstvá, pravdepodobne z poranenia, alebo z hrubého čreva ( ako pri alergii, že zakrvaca sliznica)
Ak bola hnedá, tak je to krv z tenkého. A to je problém.
Tak aspoň mne vraveli