icon

Krv v stolici u dieťaťa: Ísť na pohotovosť?

5. feb 2025

Ahojte. Maly má rok. Teraz kakal. Len také tvrdé bobečky a v tom jednom som si všimla trochu krv? Mám ísť na pohotovosť s nim? Čo to môže byť? Včera aj predtým dni kakal krasne. Dnes len tvrdšie.

mimachicha
•
5. feb 2025

Zatial by som nerobila paniku. Myslim si, ze to bolo len tou tvrdsou stolicou, ze mohla trosku poskodit cievku v konecniku, preto ta krv. Treba zlepsit pitny rezim aby to kakanie prebiehalo lahko. A urcite sledovat stolicu, ci sa to objavi znova.

sandra_kul
•
5. feb 2025

presne tak, nerob paniku, hlavne to odsleduj 🙂 ak sa to zopakuje, tak samozrejme, šla by som, ale toto mohlo byť kľudne v dôsledku tvrdšej stolice, ktora mu len skrabla konecnik.

iwesska
•
5. feb 2025

Nie,netreba ist na pohotovost,ma analnu trhlinu zo suchej stolice a z toho ta krv na povrchu. Na pohotovost sa chodi,ked je stolica plna krvi,hlavne ciernej,natravenej.

autor
•
5. feb 2025

Ďakujem vám za odpovede. Budem to sledovať. Vodičku práve pije veľa, tak dúfam, že už bude mat peknú stolicu

tedina7
•
6. feb 2025

Alergia na mlieko?

oktober3
•
6. feb 2025

@tedina7 jednorázovo asi nie
Moja dcéra tak kakala od dvoch mesiacov krv a opakovane. A to bola dojcena..
Po eliminacnej diéte sa to zlepšilo

Toto bude ozaj skôr z tvrdej stolice.

Ak bola svetla krv, je čerstvá, pravdepodobne z poranenia, alebo z hrubého čreva ( ako pri alergii, že zakrvaca sliznica)
Ak bola hnedá, tak je to krv z tenkého. A to je problém.
Tak aspoň mne vraveli