Krvácanie do mozgu 3. stupňa

27. máj 2022

Ahojte baby narodil sa mi synček v 27 týždni. Ma krvácanie do mozgu 3 stupňa. Budu to riešiť z neurochirurgom q budú zvažovať že mu budú dávať nejakú hadičku do hlavičky aby to odsavali plus nejaký mok sa nevstrebal prosím vás stretli ste sa niektorá s tým? Ako to dopadlo ? Ja asi umriem od žiaľu

nelca0510
27. máj 2022

Ahoj. Je mi naozaj veľmi ľúto čo sa stalo. Ale pri opuchu 3. stupňa neočakávaj nič dobré. Ten opuch už tlačil na mozog,aj keď dajú hadičku a pomôžu uvoľniť tlak,tak mozog bude poškodený na trvalo :( veľa síl.

deedol
27. máj 2022

@zuzike123 vy ste nemali podobne?

mata122
27. máj 2022

Môj mal síce len ľahké zakrvácanie, ale práveže má dilataciu pravej postrannej komory 3. stupňa + leukomalaciu okolo ložísk zakrvácania.. tiež môjmu neodteká mok z mozgu.. u nas sa s tým nedá nič robiť... furt mu bude ten mok tlačiť na mozgovú komoru.. určite nechaj, aby mu to odsali.. zmenší sa tlak na mozog a tým pádom sa bude môcť do určitej miery lepšie zregenerovať .. moze sa tonaj vstrebať.. dosť záleží aj od drobčeka.. prajem veľa zdravíčka, šťastia a trpezlivosti..

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
e1i
27. máj 2022

Naša mala 3.stupen v 29+0 narodena a nic jej nerobili nasledky nema, vstrebalo sa. V septembri bude mat 3r

anjelikdianka
27. máj 2022

Držím palce aby malý bol v poriadku.🙏

marci987
27. máj 2022

Treba sa modlit a vsetko bude v poriadku.

gionella
27. máj 2022

Tieto deti vedia taaak prekvapiť. Strávila som na nedonoseneckej Jiske s mojimi babatkami dva mesiace ( ja na izbe matiek, ale chodila som k ním každé tri hodiny) a poviem ti na tej jiske ( babatka nar. 27-34 týždeň) nebolo dieťa, ktoré by nemalo krvácanie do mozgu. Iba s dvomi mamkami som ostala v kontakte a jedna mala extrémne nedonosene babatko ako ty a je najšikovnejší v triede druha zase mala chlapčeka v 34 ale odsávať mu museli z hlavičky cosi dokonca ešte aj par mesiacov po, ale tiež je to chlapček bez problémov dnes. Moje deti to iste. Ver mu, že to vybojuje. Ešte jedna vec: mne keď sa mi narodili predčasne aj lekárka v nemocnici vymenovala len to zle. Dodnes sa na to hnevam lebo zbytočne má trápila a nepovedala mi že to môže dopadnút aj tak že všetko bude časom v úplnom poriadku.drzte sa silno vám budem držať palce.

zuzike123
27. máj 2022

@deedol ano, 3-komorovy hydrocefalus 3.stupna, nam stacila punkcia, ale vacsinou je potrebny shunt.
Nie je to koniec sveta, ulavi sa mu neboj. Ak chces viac info, pridaj sa na fb do skupiny Deticky inak obdarene. Je tam kopec deti so shuntom.
Nakolko bude dietatko zdrave ti nikto nepovie, hlavne sa nenechaj znechutit prognozami od dr, mnohe sme si vypoculi strasne veci a deti sa maju o poznanie lepsie. Nase deti su velki bojovnici a ty mu v tom boji pomozes 😉

kacena4
28. máj 2022

ahojko zakrvacanie je jedna vec to by sa malo postupne vstrebavat a tlak a mok je druha vec to je hydrocefalus preto sa zavadza shunt ta hadicka aby ten tlak a prebytocny mok ustupil. tiez mame takeho drobca neboj ked dostane shunt teraz ma velmi dobre vyhliadky

ankare
28. máj 2022

Nezávidím Ti túto situáciu, ale skús myslieť pozitívne a veriť,že dieťatko ostane bez následkov. Synček je bojovník, zvládne to. Držím palce!

emamagda
25. okt 2022

Ahoj, prepac ze pisem tak neskoro. Na tvoj prispevok som narazila az teraz. Mam dcerku ktora sa narodila v auguste 2021. Na treti den od pôrodu zakrvacala do mozgovych komôr. Vysledok bol krvacanie tretieho stupna. Takze tak ako u vas. Zacal sa boj o jej zivot. Mala mala silne krce, prestavala sama dychat. Museli ju dat do umeleho spanku aby aspon trochu zamedzili krcom. Potom jej robili lavaz mozgovych komor. Operacia sa podarila. S malou stale rehabilitujeme, ale napreduje ako blesk. Teraz ma rok a nikto by nepovedal ze nieco vazene prekonala. Rozprava stale, pusa ss jej nezatvori. Vie dokonca povedat ako sa vola, pomenuva bezne predmety. Sice nestvornozkovala ale uz zacina sama chodit. Je to nas zazrak. Drzim palce aby aj vas drobec bol cim skorej v poriadku. Drzte sa a ak budete potrebovat nieco ozvyte sa, rada poradim a pomozem.

bianka1122
4. nov 2023

Dobry den, mozem sa spýtať ako ste dopadli? Maly mal v hlavičke aj krvnú zrazeninu ? Riešime podobnú záležitosť😓