Krvácanie pri stolici

alica74
23. feb 2015

nasej patrocnej dcerke vyslo pri stolici aj trocha krvi,teda nebolo to asi trocha,kedze aj voda v zachode bola dost sfarbena,nemala pri tom ziadne bolesti,detska lekarka nas poslala na chirurgiu,doktor ju vysetril prstom cez konecnik (dost to pre nu bol sok ) a vraj by to mohol byt polyp ale asi trosku hlbsie. Poslal nas k detskemu gastroenteorologovi,aby nas on navigoval dalej- vraj je treba urobit endoskopicke vys. a to vraj u takych deti robia v narkoze v Kosiciach. Lenze onen gastroenteorolog (asi jediny v Michalovciach :( ) nas zase odoslal len na chirurgiu-vraj to urobia i tu. Na vymenny listok napisal,ze ziada o kolonoskopiu, co si u takeho dietata neviem bez narkozy ani predstavit. Na chirurg. nam povedali,aby sme prisli v piatok-vtedy vraj robi primar. Tak som z toho vsetkeho znechutena, najradsej by som sla rovno do Ke,ale neviem za kym ani ci potrebujem nejake odporucanie. Vie mi niekto poradit ?

janinah
23. feb 2015

Máš právo ísť tam,kam ty chceš.Určite by som dieťa dala do CA.Nájdi si to pracovisko na nete-kontakt a napíš im čím skôr,treba to riešiť.Ak by si aj šla za tým primárom do M.,tak nemusíš dať dieťa vyšetrovať,len sa s ním poraď o čo by mohlo ísť.Myslím,že v piatok tam máte ísť na konzultáciu,kebyže rovno na vyš. tak to potrebuje prípravu.Takže tam choď a uvidíš,ale nakontaktuj sa aj na tie Košice.Lekári doporučujú,ale pacient môže odmietnuť,týka sa to vyšetrení,výberu lekára aj miesta.

heni79
23. feb 2015

@alica74
Chápem, bojíte sa, riešite vyšetrenia.
No, mala dcéra doteraz vždy problém so stolicou? Príliš tvrdá, nepravidelne, bolesti, krvácanie?
Má v strave dosť vlákniny?
Koľko tekutín vypije denne?
Aké časté je vyprázdňovanie?
Stalo sa to raz? Alebo raz, čo viete?
Ak to bolo raz, neriešila by som kolonoskopiou. Ak, iba v narkóze
Ak sa preukáže, že je to iba chyba vo výžive... odporúčam vlákninu.Na rýchlu pomoc denne polievkovú lyžicu sirupu Fructolax (je na čisto prírodnej báze a funguje! - odskúšali sme pri dcére), veľa tekutín a vláknina.
Ak už lekári zistili niečo závažnejšie, tak samozrejme budú potrebné vyšetrenia.
Každopádne prajem, aby dcérke bolo čoskoro lepšie.

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre
23. feb 2015

@alica74 hlavne trvaj na sone celeho bruska... hlavne aby bolo vsetko v poriadku, drzim paste..

alica74
autor
24. feb 2015

@janinah co je to CA ?

alica74
autor
24. feb 2015

@heni79 stalo sa to trikrat,prvy raz niekedy pred vianocami,potom asi o mesiac,povedala som to dr a ona ze to niekedy moze trosku stolica tak podrazdit okolie konecnika a to potom tak zakrvacaa,ale ked sa to uz stalo treti raz tak som jej volala kde mam ist,tak uz nas poslala na chir,mala ma pravidelnu stolicu,niekedy ma skor tvrdsiu,problemy mala tak okolo dvoch troch rokov,vtedy raz mala taku zapchu,ze nevladala vytlacit,vselijako som jej musela pomahat,ale mam s nou aj taky problem,ze nechce jest,odmieta ovocie,zje akurat ak jablko alebo banan,zeleninu tiez nechce,ledva do nej dostanem uhorku alebo kusok paradajky,kapustu ani neochutna,viem,ze aj v skolke je to biedne s jej jedenim....a cviklu tiez nejedla,ona sa boji ochutnat nieco nove,do dvoch rokov pekne jedla,potom to dajak zhorsilo :(