Krvavý hlien v stolici 3 mesačného bábätka
Ahojte,
citala som rozne diskusie k tejto teme, ale nenasla som nic, co by sa zhodovalo s nasim problemom (mozno to niekde je, ale ja som to nenasla).
Nas problem spociva v tom, ze uz 4 dni ma moja 3,5 mesacna dcerka krvavy hlien v stolici. Zacalo to v sobotu, kedy som jej nasla v stolici, ktora ma farbu zltu a konzistenciu zgrcnuteho vajicka, ale taky zvlastny rybaci zapach, krvave nitky v rosolivtom priesvitnom hliene. Kazdym dnom sa to zhorsovalo a teraz uz je tej stolice menej (bola aj 3x po kazdom krmeni a pocas krmenia), teraz je to len 2x (1x pocas krmenia a 1x po krmeni). Je jej sice menej, ale je to skor hlien, ktory je miestami krvavy (uz nie nitky, ale krv v hliene - je ccervena). Dievcatko som krmila do pondelka UM - Nutrilon comfort. V pondelok som bola u lekarky a ta mi hned zmenila mlieko na NUtrilon anti alergy, ale musim povedat, ze nebadam zmenu. Tej stolice je trosku menej, ale konzistencia, zapach a krvavy hlien tam su stale. Treba povedat, ze v pondelok rano dobrala mala Pamykon do nosteka kvoli najdenemu zlatemu stafylokokovi v nose. Robili jej vytery z nosa, hrdla, zadku a tiez odbery krvi. Krv ma uplne v poriadku, pecenove testy tiez, vytery z nosa a hrdla este nemam. Volala som dnes aj ohladom vyteru zo zadocku a zatial v laboratorii nic nevykultivovali - zatial to vyzera byt ok, mam sa ozvat este zajtra, ci sa tam nieco neobjavi. Este ako nam zacala tato stolica s hlienom, mala ma uplne cerveny zadok a urobili sa jej tam take male ekzemiky. Tak ju velmi casto prezliekam, kremujem, nechavam volne kopat, aby vyvetrala a pouzivam sudocrem na zadocek /(ten pouzivam od narodenia). Zadocek jej vytieram repikovym odvarom a do sucha vycistim, nakremujem vrstvou sudocremu. Malinka je inac v pohode - viac sice spi, ale aj sa usmeje, aj sa spolu hrame, obcas nieco zamrnci (uz vydava krasne zvuky). Nejavi sa, ze by jej to sposobovalo zavazne problemy. Nema teploty. Jedine, ked ju zacnem krmit, vtedy ide prva varka do plienky a ked skoncim s krmenim druha varka. Vtedy ocerveneje v tvari a tlaci, vyzera to tak, ze ju to vtedy trosku zabolelo, ale trva to sekund. Obcas ked ma prdiky po krmeni, tiez z nej vyjde hlien s primesou krvi.. Poradte, nemate s tym skusenosti? Na gastro ma objednali az o dva tyzdne a ja sa mozem dovtedy aj zblaznit.. Dakujem, Miriam
ahojte, opat otvaram tuto temu lebo je znova aktualna.. nerozumiem preco sa to malej emme stale vracia.. nema s tym niekto skusenosti? mala pred troma tyzdnami mala ite krvave hlieny v stolici. Po navsteve lekarky - ta jej nasadila okamzite Nutrilon alergy care - bez zlozky kravkseho mlieka - a hlieny sa po dvoch dnoch upravili.. stolica zacala byt zlta, mala vonu ako surove vajce, bola hrudkovita, no proste v poriadku. z vysetreni - vytery nos, hrdlo, zadok a krvne testy KO + alergologicke je vsetko negativne.. Dokonca ani alergia na kravske mlieko sa nepotvrdila.. problem je v tom, ze mala mi odmieta pit to mlieko bez kravskej zlozky, vypije denne max 750 ml a to ma 7000 g. napriklad teraz pred 20 minutami mi vypila 80 ml po 4 hodinach.. nechapem.. predtym bola taka jedacka, ze zjedla aj 1200 ml za den. teraz ma 4 mesiace a tyzden a nechce jest.. to by este nic nebolo (vysvetlila som si to tym, ze ma proste obdobie, kedy malo papa - a o tyzden zacinam s prikrmom, tak uvidime), ale momentalne sa jej vracaju redsie zelene stolice (uz treti den) a dnes som tam nasla aj hlieny (a bolo ich dost), ale nastastie neboli krvave zatial... ja som uz unavena, vycerpana a zufala z toho.. mala vymenila uz 6 mliek a dalsie na skusku jej nemienim davat. ved ona vymeni mlieko, dva tyzdne su v poho a potom sa to znova vrati do starych kolaji.. ale malinka je kludna, usmiata, vesela, dobra.. proste neplace, netvari sa, ze ju nieco boli, tak neviem.. na gastro nas objednali o 2 tyzdne, pediatricka ma dovcu tento tyzden, tak a ja sa z toho mozem aj zblaznit.. neviem co robit.. na pohotovost nechcem ist kvoli tomu, aby tam este nieco nechytila od inych deti.. nemate s tym skusenost?
@mirkafi ahoj, chcela som sa ta spytat ci nakoniec prisli na to, preco sa to tvojej dcerke robi? nas malinky mal tiez dnes rano krvavy hlien v stolici,tak som utekala na pohotovost, kde mi ale povedal doktor,ze asi z toho ze ho mierne prehana ma podrazdene crievka, ze toho hlienu krvaveho je malicko, takze je to ok..no ja mam strach a ako citam,tak to je asi nej. alergia alebo bakteria..vam co nakoniec zistili??nas malinky ma len 4 tyzdne,tak sa hrozne bojim..vdaka za odpoved..som dost nervozna a vystrasena dneska cely den z toho ☹
ahoj, az teraz som si vsimla spravu - dlho som tu nebola. isto ste to uz vyriesili. mne vtedy okamzite v ten den lekarka nasadila nutrilon bez bielkoviny kravskeho mlieka a stale sme na tom. v septembri zacinam postupne skusat jogurt - to uz bude mat Emma 11 mesiacov a uvidime ako zareaguje. Doteraz jej nedavam nic mliecne, aby sa to nevratilo. Ak po jogurte zareaguje dobre (nebudu krvave stolice, ekzme alebo hnacky),tak prejde na normlane mlieko a bude jest mliecne vyrobky. ak by sa to zopakovalo, tak bude musiet ostat na bielkovinovej diete mozno az do konca zivota, uvidime. Malej robili 2x krvne testy na alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a oba testy boli negativne, aj napriek tomu nam gastro lekarka odporucala zotrvat na diete do 1 roka a potom sa uvidi. Ako ste dopadli nakoniec vy? Emma nemala nikdy nejaky velmi husty krvavy hlien, ale trvalo to 3 dni a niekedy ho mala a niekedy nie a v tom case dost kakala - mala zrejme hnacky, takze tak. Prajem vela stastia a hadam to nebolo nic vazne.. Ozvi sa..
Ahoj ja mam chlapčeka,teraz 2.4 bude mat 3i mesiace, tiež mu dávame nutrilon ale profutura....tieto problémy sa nám objavili po cipkách nurofen pre deti, ktore bral po operacii od bolesti ale len 3x a len na vecer aby spal .Asi po 3och dnoch po cipkach som spozorovala mierne krvacanie v stolici(vlasocnice alebo krv.hlien) Tiez sme boli hospitalizovany asi 4 dni tiez mu robili testy,stery a nic sa nepotvrdilo ani nenaslo tak nas pustili domov(ze asi podrazdna sliznica v crievku)....teraz sa mu to opat prejavilo pretoze sme prekonali chrípkovou virózu a bral antibio.kvapky na potrtie do nosteka a kalc.sirup...a zas som nasla v plienocke krv,raz viac potom menej a tak striedavo, ale bola tam a kde tu v takom hliene ako keby bola+podrazdeny zadocek z von ako 1vy x. Tiez som s toho zufala,ale maly vyzera v pohode tiez papa pribera ale kazdu matku to vystrasi ked nieco take najde po rozbaleni plienky u jej anielika... opatovne sa to prejavilo z liekov,take male telicko je vemi citlive na vsetko a hlavne lieky ale ubezpecili ma ze casom sa mu to podda,ale som s toho cela v strese ☹
Ahojte mamicky.neviem ci mi niektora este odpoviete, ale ako sa casom vyriesil problem s krvavym hlienom v stolici babatiek? Zistili vam alergiu na bielkovinu v kravskom mlieku, alebo stacilo zmenit nutrilon? Dakujem
@e3v3a3 my sme mali nakoniec podrazdene crievko s tych cipok.... Boli silne a podrazdili mu sliznicu, to nam nepovedali pri prepustani, len doporucili cipky od bolesti.....nemali sme alergiu....

a dakujem za vsetky rady a odporucania. 🙂