icon

Krvavý hlien v stolici 4,5 mesačného bábätka

rebeca196
16. nov 2015

Ahojte, chcem sa Vas opytat. Dcerka mala dnes viackrat v stolici jemne krvavy hlien. Co to moze byt? Je kojena, raz za den, vecer jej davam Nutrilon. Dakujem za kazdy nazor

Strana
z2
lucienne6
6. júl 2021

@adika279 môj malý ma 7 mesiacov a chcú nás hospitalizovat kvôli vyoskym hodnotam kalprotektinu v stolici. Inak na vonok mu nic nieje, pribera, nema ekzemy, nemá bolesti, občas bruško potrápi ale koho nie 🤷‍♀️ je dojčeny, prikrmy nechce a ja uz mam take diéty že dovidenia. Tiež soja, mlieko, vajcia, orechy, citrusy.... Ako vam na tieto alergie prišli? Mojmu nerobili nič len na mlieko a laktozu...

adika279
6. júl 2021

@lucienne6 kedze ma vysoky kalprotektin Tak to znaci bud chronovu chorobu alebo ucleroznu kolitidu tiez sme Mali vysoku hodnotu ale syn hnackoval alebo mal zapchu bolelo ho brucho atd.robili mu testy na alergie ale vsetko bolo negativne..jediny sposob Ako potvrdit alebo vyvratit diagnozu je kolonoskopia ale ja si myslim ze dietatko je este male..moj syn ma u 8r.a az teraz mu bola potvrdena celiakia z krvnych testov a z genetiky kolonoskopiu som znova odmietla..Vas syncek ale prosperuje a nema problemy nenechajte sa tlacit do niecoho co nechcete tie sme si toho uzili na kramaraoch ale pokusneho kralika zo syna nenecham robit😃

lucienne6
6. júl 2021

@adika279 no on ten kalprotektin moze vyskocit aj ked mu vadi nejaka potravina. Len naši super lekari namiesto toho aby prisli na to co mu vadi by mu chceli dat UM. Takže ja uz dokopy nič nejem a snažím sa dodržiavať stravu. Ale stale to tam je :(

lucienne6
7. júl 2021

@adika279 a ako na to prišli a v akom veku? Dovtedy stále krv? :(

adika279
7. júl 2021

@lucienne6 U syna sa neustale striedaju hnacky so zapchou a tvrdou stolicou Ked hnackuje ma v stolici hlieny a niekedy aj krv..zacalo to Ked mal 4tyzdne skoncili sme v nemocnici doktora si myslel ze ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a nasadil bezlaktozove mileko bez toho aby urobil testy maly sa zacal dusit a museli sme volat zachranku zistili ze ma ecoli a vlastne mohol zomriet odvtedy ma problemy zo stolicou a bolenim brucha absolvovali sme vela vysetreni ale nic sa nezistilo az teraz Ked uz ma 8r.sa mu potvrdila celiakia a reflux..vsetko nam zistili v srobarovom ustave kde nam aj velmi pomohli

lucienne6
7. júl 2021

@adika279 mozem sa spýtať kde je ten ústav? Pre boha je mi ľúto cim ste si prešli. Muselo to byt hrozne. :(

adika279
7. júl 2021

@lucienne6 srobarov ustav je v dolnom smokovci je zamerany na plucne choroby alergie atd neviem vsak ci Vas tam vezmu primarnou diagnozou by mala byt napr.casta chorobnost dietata Ako nadcha kasel atd. Drzim Vam palce hlavne nech sa malickemu polepsi je mozne ze z toho jednoducho vyrastie ale samozrejme treba to vysetrit❤️

lucienne6
8. júl 2021

@adika279 ďakujem krásne ❤️❤️❤️

kulumulu123
8. júl 2021

@adika279 bezlaktozove mlieko na alergiu na bielkovinu je úplná kravina lebo bielkovina a laktoza sú úplne iné zložky mlieka... Toto vám ktorá geniálna mudr poradila???? Mala by asi vrátiť diplom.... Na bkm sa robia testy z krvi robia to aj najmenším deťom a áno krv v stolici môže byť spôsobená alergiou na bkm ale nasadiť bezlaktozove mlieko v tomto prípade ma efekt nula!!! Zmeňte lekára a čím skôr!! Viem o com píšem prešla som si týmto u syna keď prišli výsledky tak mi Dr volala ze sa mame ihneď dostaviť... Pôvodne ich mali z nemocnice poslať nášmu pediatrovi a ten to mal ďalej riešiť ale syn mal tak vysoké hodnoty že namiesto pediatra to riešila primárka v namocnici na gastre osobne.

adika279
8. júl 2021

@kulumulu123 dakujem ano zmenili sme a dobre sme urobili Lebo to bola hotova katasrofa..

kappikk
31. aug 2021

@adika279 Prosim vas, co je ekoli?
Moj maly ma 6mesiacov, od narodeni je velmi placlivy kvoli brusku, dr stale tvrdila, ze su to koliky a treba cakat do 3m, po 3m ziadna zmena, ani po 4m ziadna zmena, dieta bolo iba kojene, skoncili sme v nemocnici a prepustili nas s tym, ze mam zlu techniku kojenia, pretoze ho vraj kojim casto(kazdu hodinu) a z toho ho boli brusko, dieta som sa snazila naucit teda kojit na kazde 3 hodiny no bez efektu, kakal mi krv a krvave hlieny, zaniesla som vzorku doktorke nech to laskavo daju na rozbor, o par dni potvrdila ABKM.. z tolkych stresov a nervov a preplakaních dni, noci sa mi robilo coraz menej mlieka, moja psychika bola taka, ze za vsetko co som zjedla som sa obvinovala, ze som mu ublizila, nadalej som ale stale kojila ale zaroven dokrmovala UM neocate infant, uz takto fungujeme 2 mesiace a dieta mi stale kaka krvave hlieny a place mi vetroch aj pri kakani, je nepokojny, v noci sa snad kazdu minutu mrvy hadze a nervaci, (zuby to nie su!)
stolica je taktiez na striedacku ako u vas, raz hnackova raz tvrda , prosto kadejaka, doktorka sa k hlienom akoby nechce vyjadrit, brali nam aj krv na protilatky no nase uzasne zdravotnictvo... uz cakame vyse 2 mesiacov na ne...
u mna je to ciste zufalstvo toto

adika279
31. aug 2021

@kappikk dobry den Tak toto velmi dobre poznam tiez sme si toho uzili az az..dietatko podla mna by malo byt kojene Tak casto akosi vypyta..ecoli je enteropatogenna ecoli cize bakteria sposobujuca problemy s kakanim a pre male babetko je nebezpecna..krv a hlieny v stolici mozu znamenat crohnovu chorobu alebo ucleroznu kolitidu..mozno by bolo dobre este skontrolovat kalprotektin zo stolice..Vy sa pokial je to aspon trosku mozne nestresujte Lebo dietatko je Ako mala spongia a absorbuje vsetko co z Vas citi na doktorov moc nedajte a trvajte na svojom Vy ste matka a Vy svoje dietatko poznate najlepsie..skusala ste espumisan a dat aj nejaky ten cajik? samozrejme vsetko by malo byt riadne vysetrene..nedajte sa a hlavne vela sil

kappikk
31. aug 2021

@adika279 Ja som skusala vsetko, kazde kvapky co existuju na bolave brusko, tak isto probiotika(zostali sme nakoniec u biogaia) Snazim sa trvat na svojom, tlacit na doktorov, ale ten pristup mi normalne sposobuje iba strach, doktorke som vyvolava snad kazdy den a ked som sa uz len predstavila tak som pocula na tóne "co zas otravujes"
No uz som naozaj z toho unavena a bezmocna.
Dnes mal znovu hlien, no uz nebol krvavy ale zeleny, takze zase volaka novinka 🙈
13teho ideme na gastroenterologiu takze uz naozaj mam v plane im vycistit zaludky, dieta mi k tomu vsetkemu aj stale grcia, ma pol roka to mi pride uz dost nato aby grcalo snad kazdu chvilku.

adika279
31. aug 2021

@kappikk Tak to je naozaj na zamyslenie..a ku komu idete na gastro?moj maly mal tiez zelenu stolicu..Ked nic nezabera je treba to vysetrit..mate pravdu v tom ze lekari su o nicom a nic nerobia ten pocit bezmocnosti a zufalstva poznam my sme skoncili nakoniec na kramaraoch..ja osobne si myslim ze tam musi byt but nejaka alergia alebo reflux a mozno aj kombinacia oboch preco by inak grckalo Tak dlho mozno by som este skusila srobarov ustav nam tam dost pomohli a hlavne vela vysetrili nakoniec ma maly celiakiu a reflux

kappikk
31. aug 2021

@adika279 chodime do Popradu k Dr.Globinovskej, maju mu brat krv na pecenove testy lebo mal volake zle hodnoty. Ja len nechapem ako mozu nechat cloveka tak dlho cakat na vysledky, krv ktoru prave skumaju je vyse 2 mesiacov stara, to uz podla mna za ten cas sa mohlo kopu veci v jeho organizme pomenit.Takze ak sa dozvieme konecne vysledky tak budem trvat na opakovanom rozbore.
Proste mi nepride normalne 2 mesiace drzat dietu, babo nema z coho prijimat uz mliecnu bielkovinu a i tak ma krv a hlieny , a plac pri kakani,
Matka urobi cokolvek pre svoje dieta ale prosit sa vyvolavat a i tak ta odbiju, je to tazke na psychiku, viem ze vela prenasam na dieta ale niekedy to jednoducho nejde.

danette
12. dec 2022

@kappikk dobrý večer. Môžem sa opýtať ako ste na tom teraz s dieťatkom? Zistili vám niečo? Hľadám si totiž diskusie ohľadom hlienu krvavého v stolici a zaujímali by ma skúsenosti s odstupom času

kappikk
18. dec 2022

@danette Ahoj, ano je to lepsie ale s kravskym mliekom to stale neprenaham, max ho ma v jogurte alebo v nejakych keksoch a doboške, No staci ze ma nejake crevne tazkosti a sme spat, neviem dlhsiu dobu prijat mliecne, vacsinou sa stale drzime na bezmliecnej strave ale v porovani je to uz uplne super 🙏
treba len ozaj dodrziavat tu stravu a hned bude lepsie, u nas to bolo velmi silne a reagoval na uplnu drobnost v ktorej nieco bolo z mlieka. Dlho sme s tym bojovali, Dnes skoro 22 mesiacov ale ako vravim, aj ked spapa mliecny jogurt tak sa nestazuje na bolesti v brusku a ziadnu krv od prisnej diety sme v stolici nezaznamenali.

Strana
z2