icon

Kto má odniesť vzorku krvi do laboratória?

21. aug 2025

Kto v nemocnici na ambulancii má odniesť vzorku krvi do laboratória? Prečo som si to mala odniesť ja? Bola som s trojročákom na detskej ambulancii,bol spavý preto som ho mala celú dobu na rukách, riešili sme dehydratáciu,brali krv a že si to mám odniesť. Aspoň keby bol labák kúsok ale on je úplne na konci areálu a my sme boli na druhom konci. Tak kto to má nosiť ?

Strana
z3
magic08
21. aug 2025

u nas nosime iba vtedy, ked berie krv tusim po 10tej hodine. Inak si pre vzorky chodi priamo labak

ibrunova
21. aug 2025

Ja nosím vtedy, keď je už krv pozbieraná (chodí po ňu jeden pán po všetkých ambulanciách) a napríklad ideme neskôr a chce zobrať krv a aby bol hneď výsledok, tak vtedy ju zanášam ja.

autor
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
21. aug 2025

@anonym_autor aj moc aj krv si vzdy zanasame my ale je pravda, ze az tak daleko to nie, o dve poachodia vyssie.

ibrunova
21. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor všade je iný systém, ja to neriešim, kážu odniesť, odnesiem.

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_ed9f61
21. aug 2025

Bežne si nosím krv sama do labáku, pokiaľ to nie je ranný odber, ktorý je zvážaný/zberaný. Sestra nemôže opustiť ambulanciu a nechať všetko tak a ísť odniesť moju vzorku. Má tam pacientov, lekárku, telefóny, podáva injekcie, rieši veci za pochodu.

martul
21. aug 2025

@anonym_autor Keď prídem neskôr ako sa robí zber, tak si to nesiem sama, aj krv aj moč. Treba si uvedomiť, že sestrička tam má ďalších pacientov, nemôže zakaždým odísť z ambulancie a nechať svoju robotu tak.

autor
21. aug 2025
@martul

@anonym_autor Keď prídem neskôr ako sa robí zber, tak si to nesiem sama, aj krv aj moč. Treba si uvedomiť, že sestrička tam má ďalších pacientov, nemôže zakaždým odísť z ambulancie a nechať svoju robotu tak.

@martul tak zavolám sanitara, ošetrovateľa, pomocnú silu v zdravotníctve. My ako praktikanti sme nosili pacientom vzorky do labaku

anonym_6f8747
21. aug 2025

Jasne cela nemocnica sa stretne pri vas v ambulancii len kvoli vam.
Pokial potrebuju hned vysledky nesiete si to vy. Hlavne po rannom zbere.

bielasovicka
21. aug 2025

Ja si tiež veľakrát beriem krv do labaku. Najmä keď je už po 10tej.
Je to normálne všade. Či máš dieťa, alebo nie, to je jedno.

silvike
21. aug 2025
@anonym_autor

@martul tak zavolám sanitara, ošetrovateľa, pomocnú silu v zdravotníctve. My ako praktikanti sme nosili pacientom vzorky do labaku

@anonym_autor Este sa mi nestalo, zeby si sestra v ambulancii volala nejakeho ineho pomocnika (sanitara, praktikanta a pod.) na to aby odniesol vzorku krvi do labaku. To co za napad ? Sak asi aj tí ostatní majú nejakú napln prace a nieco rozrobene...nechapem. A teda casto si nosime vzorky do labaku my ako pacienti. Ale naozaj zalezi o co konkretne ide, co konretne potrebuju vediet atd atd.

bielasovicka
21. aug 2025

A ze pomocníka zavolať? Prosím ta, sme na slovensku🤭

autor
21. aug 2025
@silvike

@anonym_autor Este sa mi nestalo, zeby si sestra v ambulancii volala nejakeho ineho pomocnika (sanitara, praktikanta a pod.) na to aby odniesol vzorku krvi do labaku. To co za napad ? Sak asi aj tí ostatní majú nejakú napln prace a nieco rozrobene...nechapem. A teda casto si nosime vzorky do labaku my ako pacienti. Ale naozaj zalezi o co konkretne ide, co konretne potrebuju vediet atd atd.

@silvike praxovali sme na oddeleniach a vždy nás posielali do labaku či ráno alebo poobede. Sedia a vyfajčujú v kumbále, o tom vedia všetci.

mondolina
21. aug 2025
@anonym_autor

@silvike praxovali sme na oddeleniach a vždy nás posielali do labaku či ráno alebo poobede. Sedia a vyfajčujú v kumbále, o tom vedia všetci.

@anonym_autor
kedy si vlastne išla s deckom k dr. keď sa tu rozčuluješ?? o koľkej?
ranné odbery odnáša príslušný pracovník, potom si to už rieši pacient sám!

brona235
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na oddelení je to trošku rozdiel nemyslíš?

colsami
21. aug 2025

Ale ved na oddeleni je uplne iny system ako u obvodnej. A ked prides na vysetrenie k obvodnej s nejakym problemom a je davno po zvoze, snad necakas ze oni budu kazdu jednu vzorku nosit. Chcem Ta vidiet keby sedis s deckom v cakarni a sestricka sa zakazdym prezuje oblecie a odide popri tom kvante cakajucich a ich pacientoch, aby isla odniest vzorku lebo si to neodnesie sam pacient. To by zas bola tema, ze "Ty sedis s dehydrovanym trojrocnym a setsricka odnasa komusi vsorku a zdrziava tak cely den", co to je za system...

Zhrnute: ano je bezne ze si odnasame vzorky a fakt nikdy mi nenapadlo, ze to je nejaky problem. Aj ked to bolo mimo dveri ambulancie, x schodisk ci cez areal, aj ked som mala decko na ruke (dokonca aj dve).

anonym_6f8747
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano ked tam maju praktikanta mozu poslat. Ked tam je sama sestricka tak tam asi nebude behat s kazdou vzorkou.

anna777115
21. aug 2025

Na oddeleniach to robia sanitari, to je niečo iné . Ambulancia nemá sanitárna. Čo, má podľa teba, ambulancia s oddelením?

marienka1989
21. aug 2025

u nás keď sa príde na krv po 08:00 hod. tak si ju vozí pacient do laboratória, ktoré je v inom meste (vzdialenom cca 18 km)

oriesocek
21. aug 2025

v ambulanciach nemaju sanitarov a pomoecný personál. aj mne sa stalo, ze pokial som pruisla neskor a robili mi odber, tak som si odniesla sama. je to iba v areály - nemozu mat este navyse pracovne sily, co budu chodit po ambulanciach a opocas dna zberat vzorky. je tam system - ze odbery sa napr robia do 8:30 a vtedy sa robi aj zvoz... to je bezna prax... ine su oddelania, kde sa pracuje nonstop a maju aj pomocny personal. ani ty by si nebolôa rada, ak by sa sestricka, ci dokrorka prechádzali do laboratopria a ty cakala o pol hodinu - hodinu dlhsie kvoli tomu vzdy.

evcagabi
21. aug 2025

Ked si mala so sebou dieta v tak vaznom stave, mala si si so sebou vziat asistenta tzv.svojho chlapa a mohol so vzorkami lietat on. Nie sa rozcuoovat, ze o 11.45 ich musis vlacit sama

ibrunova
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a povedala si to aj v ambulancii, nech zavolajú sanitára?

biba_18
21. aug 2025
@ibrunova

@anonym_autor a povedala si to aj v ambulancii, nech zavolajú sanitára?

@ibrunova 😂

anonym_9ca4f4
21. aug 2025

@anonym_autor nosím si sama väčšinou, naposledy v inom meste som išla so vzorkou do úplne inej budovy a potom naspäť k autu. Tých desať minút navyše snáď malý vydrží.

lucka_ke
21. aug 2025

dr. v ambulancii je väčšinou samostatná firma, ktorá nemá s nemocnicou nič spoločné, a s labákom má podpísanú zmluvu, na základe čoho by ona mala volať niekoho z oddeleniea (ktorého???), aby do jej súkromnej firmy prišiel a urobil jej nejakú službu? však on má na oddelení svoju prácu, je zamestnancom nemocnice, nie detskej lekárky, nejako to máš popletené, ani z jedného oddelenia nechodia vypomáhať na iné, sú to samostatné jednotky
to je ako keby si chcela, aby ti do súkromnej cukrárne prišiel vypomôcť niekto z Tesca

colsami
21. aug 2025
@anonym_9ca4f4

@anonym_autor nosím si sama väčšinou, naposledy v inom meste som išla so vzorkou do úplne inej budovy a potom naspäť k autu. Tých desať minút navyše snáď malý vydrží.

@anonym_9ca4f4 presne ako hovoris... A ak by dieta (nic v zlom) bolo na tom tak zle, a keby aj matka z nejakeho dovodu nesla rovno na pohotovost v takom pripade, tak by jej doktorka rovno zavolala na ambulanciu rychlu a dieta by brali.

Nechcem zlahcovat zdravotny stav dietata, ale urcite to nebolo ohrozenie zivota, ze nevydrzalo chviku kym sa zaniesla vzorka.... Typicka drama toto.

mogaa
21. aug 2025

na bežnej ambulancii predsa nebýva ani sanitár ani praktikant...pokiaľ nejde o ranný odber do určitého času kedy niekto chodí pre krv a berie ju do labáka, tak si j nosí pacient sám

minenkaa
21. aug 2025

Mna zaujima,prečo je problém odniesť si krv do labaku a ešte v jednom objekte ,však ide tebe o výsledky pre tvoje dieta
Kľudne si si mohla dohodnúť termín ,na druhý deň ráno

martul
21. aug 2025
@minenkaa

Mna zaujima,prečo je problém odniesť si krv do labaku a ešte v jednom objekte ,však ide tebe o výsledky pre tvoje dieta
Kľudne si si mohla dohodnúť termín ,na druhý deň ráno

@minenkaa no keď bol apatický a spavý lebo bol dehydratovaný, tak by to nepočkalo na druhý deň, preto si to musela odniesť sama.

Strana
z3