icon

Kto má odniesť vzorku krvi do laboratória?

21. aug 2025

Kto v nemocnici na ambulancii má odniesť vzorku krvi do laboratória? Prečo som si to mala odniesť ja? Bola som s trojročákom na detskej ambulancii,bol spavý preto som ho mala celú dobu na rukách, riešili sme dehydratáciu,brali krv a že si to mám odniesť. Aspoň keby bol labák kúsok ale on je úplne na konci areálu a my sme boli na druhom konci. Tak kto to má nosiť ?

minenkaa
21. aug 2025
@martul

@minenkaa no keď bol apatický a spavý lebo bol dehydratovaný, tak by to nepočkalo na druhý deň, preto si to musela odniesť sama.

@martul veď to ja viem a preto to píšem

mimaapeto
21. aug 2025

stále si nosím ja do labákov... dokonca v LV u alergo keď sme boli brala dcére krv na imunitu poobede tak sme niesli z inej časti mesta do nemocnice do labáku nakoľko oni už pre vzorky boli... ja v tom problém nevidím zastaviť chod ambulancie kvôli tomu že sestra pôjde do labáku... a ani krv ani pacientov nebudú vyvolávať... veď už buďme trocha ohľaduplný 🙂

lenja123
21. aug 2025

@anonym_autor napadlo ťa, že tú vzorku si možno niesla sama preto, aby si mala skôr výsledok? Aspoň u nás je to tak, že po vzorky sa chodí v určitom čase, takže ak sestrička nechcela, aby krv stála v ambulancii niekoľko hodín, tak poslala teba? A porovnávať to s oddelením....no ja neviem, okrem toho, že tam sú často ležiaci pacienti, ktorí si ťažko odnesú svoje vzorky, tak aj tam sanitár nebehá s každou vzorkou osobitne, ale napr. odnesie naraz všetok materiál po vizite.

januska12323
21. aug 2025

Je to úplne normálny postup, veď si išla len vrámci areálu nie do ďalšieho mesta.

simca06022011
21. aug 2025

U nas v nemocnici si pacienti nosia tiez takto skumavky, ide mi to pekne na nervy. Ako keby bol problem proste pozbierat rano pri odberoch a odniest to naraz. A je jedno ci prideme na planovany odber rano o 7mej, alebo je to pocas dna robene... Ono, prejst to tam nie je problem jasne, ale tam idu vsetci.. stari ludia, mladi, chori, zdravi.. a caka sa pekne v rade, kym to prijmu v labaku a nosia to vsetci bez rozdielu. Je to proste blby system. Z normalnej ambulancie mimo som si niesla raz odbery ja sama, aj na inu adresu to bolo, ale isla som tam dost neskoro, robil sa odber hned, vsak co budem behat a proste som to zobrala a odniesla... ale toto mi pride naozaj niekedy obtazujuce, hlavne ak fakt sa to da poriesit... v inej poliklinike labak maju a v pohode jedna sestra obehne par ambulanci raz za pol hodku rano a odnesie naraz vsetko...
A ziadny chod ambulancie sa nezastavi, tym ze to niekto odnesie.. v nemocniciach bezne je sestier v amb viac... a dokonca labak tam ma zamestnancov, cize to obehnut ma kto.

anavixy
21. aug 2025

Ako kde, ako kedy, v nemocniciach je malo personalu, ktory ked ma inu pracu na odd, tak samozrejme, ze sa posle rodic, ktory nic ine na praci nema…

petamich
21. aug 2025

Nosime v pripade, ze uz bol "kurier" pre vzorky, ak nam odoberala neskor pediatricka, tak si ideme zaniest (nasa pediatricka ma ordinaciu asi 500m od nemocnice a tam je laboratorium Medirex).

autor
21. aug 2025
@simca06022011

U nas v nemocnici si pacienti nosia tiez takto skumavky, ide mi to pekne na nervy. Ako keby bol problem proste pozbierat rano pri odberoch a odniest to naraz. A je jedno ci prideme na planovany odber rano o 7mej, alebo je to pocas dna robene... Ono, prejst to tam nie je problem jasne, ale tam idu vsetci.. stari ludia, mladi, chori, zdravi.. a caka sa pekne v rade, kym to prijmu v labaku a nosia to vsetci bez rozdielu. Je to proste blby system. Z normalnej ambulancie mimo som si niesla raz odbery ja sama, aj na inu adresu to bolo, ale isla som tam dost neskoro, robil sa odber hned, vsak co budem behat a proste som to zobrala a odniesla... ale toto mi pride naozaj niekedy obtazujuce, hlavne ak fakt sa to da poriesit... v inej poliklinike labak maju a v pohode jedna sestra obehne par ambulanci raz za pol hodku rano a odnesie naraz vsetko...
A ziadny chod ambulancie sa nezastavi, tym ze to niekto odnesie.. v nemocniciach bezne je sestier v amb viac... a dokonca labak tam ma zamestnancov, cize to obehnut ma kto.

@simca06022011 boli sme normálne na detskom oddelení v odbornej ambulancii v nemocnici,nie niekde mimo v ambulancii

anonym_db4b98
21. aug 2025

Áno nosíce my, labák je v úplne inej budove niekoľko stoviek metrov, je to hotový labyrint. Stále sa niečo premiestňuje. Od obvodnej berú asi do 10tej, potom si beriem všetko sami na druhý koniec mesta

abbey1
21. aug 2025
@anonym_autor

@simca06022011 boli sme normálne na detskom oddelení v odbornej ambulancii v nemocnici,nie niekde mimo v ambulancii

@anonym_autor Vieš vôbec, v akej ambulancii si bola? Raz v detskej, vraz v odbornej. A predstav si, že keď nám robia odber po hodine, ked už kuriér vzorky vyzdvihne, tak si tu krv nesieme dokonca do iného mesta.
Ale u veterinára nemusím. Tam si pekne zacvakam kuriéra a krv odvezie.

malaopicka
21. aug 2025

Ambulancia, aj keď je v nemocnici, nemá absolútne nič spoločné s oddelením. Nech je detská, odborná, taká alebo onaká. Do určitej hodiny, väčšinou do 10;00 ostávajú odbery v ambulancii a príde pre ne zber, po tejto hodine si pacienti odnášajú vzorku sami. Pokial si stav nevyžadoval hospitalizáciu, postup bol správny.

81alena81
21. aug 2025

Obcas sa stane, ze si tiez sama nesiem material do labaku. A este ma aj sestricky poprosia, ci nezoberiem aj ine vzorky. Ibaze ten labak je v susednom meste. Co znamena s chorym dietatom behat, nastartovat auto, previezt sa 10 km dalej a zaniest. Ale nikdy mi to problem nerobilo.

Pocas kovidu som stala rano o 7.00 vonku v zastupe ludi, moje dieta malo 39 horucku, ani kde sadnut, na nosenie tazky, vonku januarova zima.... a prezili sme.
Toto je z tych problemov - nemam, vyrobim.

anonym_36c5eb
21. aug 2025

Vidíš toto je Slovensko. Tu ľudia platia neskutočne odvody do zdravotného systému. Prídeš k lekárovi ktorý sa k Tebe správa, že ho otravuješ, sestrička tak, ako sa vyspala a ešte si máš sama s malým dieťaťom na rukách nosiť vzorky do labakov … A ľudia ako vidíš to akceptujú, ešte posmešne poukazujú na tých ktorí to nepovažujú za normalne … preto sa Tu nikdy nič nezmení ..

autor
21. aug 2025
@anonym_36c5eb

Vidíš toto je Slovensko. Tu ľudia platia neskutočne odvody do zdravotného systému. Prídeš k lekárovi ktorý sa k Tebe správa, že ho otravuješ, sestrička tak, ako sa vyspala a ešte si máš sama s malým dieťaťom na rukách nosiť vzorky do labakov … A ľudia ako vidíš to akceptujú, ešte posmešne poukazujú na tých ktorí to nepovažujú za normalne … preto sa Tu nikdy nič nezmení ..

@anonym_36c5eb vidím. Tupé ovce.

magdalienka11
21. aug 2025
@anonym_autor

@martul tak zavolám sanitara, ošetrovateľa, pomocnú silu v zdravotníctve. My ako praktikanti sme nosili pacientom vzorky do labaku

@anonym_autor nezažila som, aby som si niesla sama. Divné a este divnejsie, že niektorým to vobec nevadi.

anonym_6f8747
21. aug 2025

Vy ste presne ten typ cloveka co sa bude stazovat aj keby vam daju modre z neba. Mate trojrocne dieta. Nie novorodenca.

anavixy
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_36c5eb vidím. Tupé ovce.

@anonym_autor vsak ale tym, ze budes pindat na ten personal nic nezmenis, ten personal, ktoreho je malo si to sam nevymyslel. Ano, je to UPLNE normalne, NIE, nie je to spravne.

autor
21. aug 2025
@anonym_6f8747

Vy ste presne ten typ cloveka co sa bude stazovat aj keby vam daju modre z neba. Mate trojrocne dieta. Nie novorodenca.

@anonym_6f8747 normálne mi tykaj

anonym_c4e347
21. aug 2025

ľudia len nadávajú - na lekárov, na sestričky, na čas, ako dlho musia čakať, na odvody, na ceny liekov, minule x diskusií ako zubári zarábajú - tak sakra prečo všetci čo ste takí múdri nerobíte v zdravotníctve a neukážete všetkým ako sa to má robiť? najlepšie zadarmo z lásky k chorým

ibrunova
21. aug 2025

@anonym_autor ešte raz sa opýtam, opýtala si na ta to v tej ambulancii?

autor
21. aug 2025
@ibrunova

@anonym_autor ešte raz sa opýtam, opýtala si na ta to v tej ambulancii?

@ibrunova snáď si nemyslíš,že som to tam niesla? A snáď si nemyslíš, že v obchode si plný kôš blokujem sama?

anonym_cc7bec
21. aug 2025
@anonym_autor

@ibrunova snáď si nemyslíš,že som to tam niesla? A snáď si nemyslíš, že v obchode si plný kôš blokujem sama?

@anonym_autor
takúto aroganciu som už dávno nevidela....

ibrunova
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vidím, že si už pomazala komentáre. Tak ak si to tam neniesla, tak je všetko v poriadku, či? Ostatné nekomentujem. To je vyjadrovanie..

autor
21. aug 2025
@ibrunova

@anonym_autor vidím, že si už pomazala komentáre. Tak ak si to tam neniesla, tak je všetko v poriadku, či? Ostatné nekomentujem. To je vyjadrovanie..

@ibrunova tak nekomentuj a choď si liečiť svoje bolave kolena

oriesocek
21. aug 2025
@anonym_autor

@ibrunova tak nekomentuj a choď si liečiť svoje bolave kolena

@anonym_autor akoze prepac, ale toto je komunikácia a správanie skôr tak z pomocnej skoly. Skus porozmýšlat, ci je to vhodné a ci by si bola rada, aby aj s tebou ludia takto komunikovali.

mirola
21. aug 2025

sami si nosime... aj u pediatricky aj u mojej obvodnej..

derdia
21. aug 2025

@anonym_autor ak mas amb v nemocnici musíš sama. Moji si to tiež nosíš. Totizto ošetrovateľky ktoré to mali robiť odmietli, tu si totiž môžu vybrať a povedať co chcú a nechcú robiť. Tak si musia pacienti nosit sami...snad im to nebudem nosit ja.
Ale ak je amb ďalej od labaku ze ma externý labak tam chodí pre to kuriér.

tim23
21. aug 2025

Fuu autorka ty si pekný had.

anita6666
21. aug 2025

Legitímny postup je taký,že odnáša zamestnanec na to urceny. Nie pacient. Je to slovenský folklór,prípadne dobrá vôľa pacienta,že si to odnesie sám.

evcagabi
21. aug 2025

Ale v pomazanych komentoch si pisala, ze si vzorku odniesla a potom nasledne cakala cca hodinu, kym sa vrati lekarka so sestrickou z obeda.. tak co sa teraz predvadzas, ze si to neniesla?