Ktoré voľnopredajné lieky odporúčate do domácej lekárničky?

andreatytler
1. sep 2020

Prosim poradte mi volnopredajne lieky, masticky, syrupy na detske neduhy ktore nesmu chybat vo vasej lekarnicke.
Dakujem

blondiee83
1. sep 2020

Dávam rybí olej a vit.C do čaju. A niekedy aj rakytnikovy sirup-vypiju mi len od Weledy a ten býva často vypredaný...

truthy
1. sep 2020

U nás klasika, vitamín C, ten nesmie v lekárničke chýbať 😉

andreal1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreal1
1. sep 2020

Pozrela som sa do lekarnicky maleho, ma 10 mesiacov.
Mam : vitamin D,C , paralen cipky, nurofen sirup, fenistil, nasivin, vincentka, hylak, smecta, kalciovy sirup, sirup sinupret

miskooo1987
1. sep 2020

Diki za tému, aspoň som zobral krabicu s liekmi a prezrel dátumy, a povyhadzoval veci a napísal zoznam zo treba dokúpiť... v zasade mám doma cely obsah autolekárničky, a potom bežne lieky na brucho (hylak, smecta, uhlie, endiex) na bolesti (Ibalgin, paralen atalargin) na teplotu(paralen) lieky na alergiu (zodac a livostin do nosa) kalciový sirup, magnezium, vitamín c, muconasal a nucosolvan a jeden bromhexin.

lavender21
1. sep 2020

@andreal1 hylak a Smecta sú od dvoch rokov až...

andreal1
1. sep 2020

@lavender21 smectu davali mojmu malemu ako 3 tyzdnovemu na neonatologii a hylak taktiez v nemocnici. Ale dakujem 😊

lavender21
1. sep 2020

U nás vždy máme Nurofen a Panadol, čipky, alebo sirup, ideálne oboje, Enterol na hnačku,mucosolvan na kašeľ, sinupret, nasivin do nosa, morská voda v spreji, imazol na zapareniny, fenistil kvapky.

danielahamar
1. sep 2020

@lavender21 hylak môžu aj tehotné, žeby nemohlo dieťa?

miskooo1987
1. sep 2020

@danielahamar toto píše ta protihrkava vypln v krabičke;
Deti do 2 rokov nesmú tento liek užívať.

Ak ste tehotná alebo dojčíte, ak si myslíte, že ste tehotná alebo ak plánujete otehotnieť, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom predtým, ako začnete užívať tento liek.

Štúdie s Hylakom forte nepreukázali žiadne dôkazy o rizikách spojených s tehotenstvom. Hylak forte užívajte počas tehotenstva len na odporúčanie lekára. Lekár posúdi prínos liečby týmto liekom pre vás a prípadné riziko pre dieťa.

danielahamar
1. sep 2020

@miskooo1987 berie ho každá tretia tehu😉

miskooo1987
1. sep 2020

@danielahamar no... keď to berú napriek varovaniu, tak je to ich chyba a nech sa nečudujú...

danielahamar
1. sep 2020

@miskooo1987 tiež som tehu a beriem ho, a čomu sa mame akože čudovať?

miskooo1987
1. sep 2020

@danielahamar a ti to odporučil lekár, alebo si sa sama rozhodla? Ak tam je takáto informácia, tak pravdepodobne boli v minulosti zaznamenane problémy... či už poškodenia, alebo, nejaké potraty a pod... ono na liekoch, ktoré problémy nerobia, ta veta ohľadom tehotných vyzera inak...

danielahamar
1. sep 2020

@miskooo1987 doktor o tom vie, aj odporúčajú doktori hylak, dieťa je v poriadku v každom jednom prípade o ktorom viem, že bez hylaku by tehotenstvo nedali. 😉 Takže hádam vedia, čo doktori vypúšťajú z úst a nechcú ublížiť žiadnej budúcej mamičke a dieťaťu.

lavender21
2. sep 2020

@danielahamar ak to doktor odporúča je to na jeho zodpovednosti... Nebudeme ale teraz odporúčať každej tehotnej aby si ho dala, ak je tam varovanie... A ešte keď sú dostupné iné probiotické prípravky ktoré je možné užívať v tehotenstve bez obáv...

janoh9
2. sep 2020

https://www.joalis.sk/e-shop/vitaminy-a-mineraly/ toto alebo z DMka kupujem C, E, zinok, magnezko klasika a zena este sem tam kupi multivitamin, selén

andreatytler
autor
3. sep 2020

Dkujem kazdemu za rady.

akinom0077
4. sep 2020

@andreatytler Nebudem pisat o detskej lekarnicke ale vseobecne, vlastne to iste by mohlo byt aj pre dieta len prislusne lieky pre dieta. Ja mam v lekarnicke VZDY: paralen, nurofen, endiaron, pancreolan, no spa, stoptusin, sterimar, strepsils, urologicky caj, canesten krem, idelyn cipky.
potom mam maly davkovac na lieky kde mam par z kazdeho denne pri sebe a potom mam tyzdenny box s cestovynimi liekmi kedze casto cestujem.
plus vyzivove doplnky ktore v danom obdobi uzivam teraz napr probiotika a oregano.
vzdy kontrolujem zaruky a triedim boxy s liekami a dokupujem skor ako mam posledne kusky nejakeho lieku.

dajna8
2. nov 2020

V podstate také klasické od bolesti, od hnačky a podobne, ale tiež už sa oveľa viacej ako kedysi starám aj o imunitu, odkedy máme Klárku, lebo radšej problémom predísť. Takže pre malú mám aj Cebion a ten tiež dávame. Lebo céčko je treba 🙂

saxana000
2. nov 2020

Z dospelackej zaklad ibalgin novalgin paralen theraflu nasivin vincentka stoptusin endiex tantum verde doritricin framykoin mast a zasyp. octanova mast ichtyolova mast.mentolova mast dithiaden kinedril.fenistil vitamin C magnezium.ocne kvapky ocna mast.dettol a betadine.canesten.
V detskej paralen a nurofen sirup aj cipky.urinal sirup kalciovy sirup enterol.enhydrol glycerinove cipky.betaglucan,vit.C tymianovy krem cajovnikovy olej tea tree krem Eukasol.
Potom opalovacie a poopalovacie pripravky a rozne repelenty ..

dajna8
2. nov 2020

@saxana000 Ja keď kamoškám niekedy spomeniem, že sa rozprávame, čo všetko doma máme pre istotu, tak kukajú na mňa či mi šibe. Že veď toľko toho netreba vôbec. Že veď keď nejaký problém príde tak ptoom si kúpia, čo budú potrebovať, ale neviem si to celkom v praxi predstaviť.

saxana000
2. nov 2020

Mam doma chlapa.ktoreho nedostanem k lekarovi tak mam vzdy od vsetkeho trochu a hned pri prvych priznakoch kurirujem.. Pri malej tiez nikdy neviem co.mi donesie zo skolky byvame na dedine lekaren zatvoria v piatok poobede chori oataneme zasadne cez vikend a nikomu sa nechce letiet do mesta pre kvapky do nosa.mimo toho co mam doma aj tak vzdy necham okolo 20 eur v lekarni ked niekto ostane chory.take kvapky taky sirupcek...

brigit8
2. nov 2020

U nás musí byť: Paralen, nurofen, mucosolvan, stoptusin, olynth, sinupret, kaloba, morská sol (prechladnutie). Vit c, devit

Okrem toho, kvapky do očí, smecta, kalciovy sirup. A pravidelne triedim a doplnam, ak je niekde spotreba po otvorení 1 m(očné kvapky, hneď triedim a mám kôpku v sáčku a keď sa toho viac nazbiera, donesiem do lekárne)

dajna8
2. nov 2020

@saxana000 Ani nehovor ten môj je presne taký istý, furt tvrdí, že keby začal chodiť po lekároch tak už nikdy neskončí. A z týchto jeho rečí som na nervy.
Akože musím si zaklopať, ale darí sa nám byť fit, sme zdraví. Aj Klára už chodí od septembra do škôlky a teda dobre, bez nádchy, bez akéhokoľvek prejavu chorôbky. Klop klop, nech to nezarieknem.

sisaka
2. nov 2020

V lekárničke mám veci na ošetrenie drobných poranení, teplomer, od bolesti a teploty lieky s účinnou latkou acetaminophen (paracetamol) a ibuprofén, pastilky na bolesť hrdla, lactaid na laktozovu intoleranciu (pre mna) TUMS - antacid na báze kalcia, PeptoBismol na tráviace problémy, elektrolyty v prášku (nikdy som nepotrebovala, ale nosím na dovolenku) Gravol na kinetozu, Reactine (pre muža na alergiu), prírodný čínsky sirup od kašľa - veľká fľaša, kupujem len keď potrebujeme, nikdy neminiem celu, tak tam trčí až do konca záruky... vitamín D, C, kvapky do nosa - momentálne len soľný roztok, keďže málokedy mávame nádchu a kupujem len keď treba.
Reálne z lekárničky používam vitamín D a lactaid zvysok len veľmi zriedkavo

andreatytler
autor
2. nov 2020

@dajna8 Ja tiez radsej drzim plnu vybavu lebo ako naschval vzdy treba to co clovek nema... aj ked vela vyhadzujem po zaruke co je skoda ale zase to znamena ze sme zdravi.

dajna8
3. nov 2020

@andreatytler Tak ako píšeš, na jednej strane je to aj taká radosť, že nič z toho nejako nepotrebujeme, že ozaj len čo na imunitu, nejaké tie vitamíny tak len to si dávame 🙂 Aj malej 🙂